Duitsland foto's & tips

'332577' door jacomien '332577' door jacomien

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Het belangrijkste...g

jacomien

Het belangrijkste gebouw van Berlijn... De Brandenburger Tor. Zo staat deze prachtige stadspoort bekend. Ik heb veel meer belangrijke gebouwen gezien. Berlijn is een bruisende schitterende stad waar veel te zien is en veel te beleven is. De Brandenburger Tor staat vlak bij waar ooit de grens was tussen Oost- en West Berlijn. Daardoor was het het symbool van de gedeelde stad. Geflankeerd door wachttorens, verloren in niemandsland, stond hij aan de staatsgrens van de DDR. Hier op de foto is de achterkant van de Tor. Er komen veel toeristen uit allerlei landen en werelddelen en van jong tot oud. De Brandenburger Tor ( gebouwd in 1789-1800) overleefde al heel veel generaties!

'391114' door Graaf '391114' door Graaf

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Buizenstelsel

Graaf

In de stad zie je natuurlijk altijd veel verkeersborden, soms zoveel tegelijk dat je niet weet waar je kijken moet. Dan heb je in een groot deel van het centrum van Berlijn ook nog een wirwar van blauwe en roze buizen. Deze zijn om het grondwater af te voeren, dit staat nog altijd erg hoog, doordat de stad oorspronkelijk op een moeras gebouwd is.

'336511' door noiram '336511' door noiram

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

East Side Gallery, de

noiram

Door de jaren heen hebben kunstenaars vanuit de hele wereld, zowel vóór als na de val, de muur versierd met hun graffiti tekeningen. De East Side Gallery is 1,3 kilometer lang en loopt door de wijk Friedrichshain. De muur trekt jaarlijks zo’n driehonderdduizend bezoekers en is daarmee één van de grootste toeristische trekpleisters in Berlijn. Op de foto de kus tussen de Oost-Duitse Honecker en de Russische leider Leonid Brezjnev.

'106247' door Astriddohmen '106247' door Astriddohmen

DuitslandBaden-Wurttemberg

DuitslandBaden-Wurttemberg

Grootste koekoeksklok

Astriddohmen

de grootste koekoeksklok ter wereld ligt in het plaatsje Schonach

'480675' door mickri '480675' door mickri

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Wild park net over de

mickri

Net over de grens met Duitsland ligt het wild park [url="http://www.anholter-schweiz.de/index.html" target="_blank"]Anholter Schweiz[/url]. In dit park kun je heerlijk wandelen en tevens ook nog mooie foto's maken van lynxen, wolven, beren, otters en uilen. De toegang voor een volwassene is op dit moment 6 euro. Kijk even op de website want daar staan de openingstijden en voedertijden van de beesten. In het park bevind zich een restaurant op een klein eilandje welke voor niet veel geld heerlijke gerechten serveert.

'200711' door Bertus '200711' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Hoogste waterval van.

Bertus

De hoogste waterval van Duitsland (de Röthbachfall) zo'n 470 meter hoog. Voor ons was dit een adembenemende blik op de waterval in een prachtige omgeving. Ligging achter Obersee bij de Königssee in Berchtesgaden.

'256601' door Rinske '256601' door Rinske

DuitslandBaden-Wurttemberg

DuitslandBaden-Wurttemberg

Allerheiligen

Rinske

Een mooie plek in het Zwarte Woud is de waterval bij Allerheiligen. Op deze plek vind je achter de ruïne van het 12e eeuwse kloosterkerkje de 100 m. hoge waterval. Deze waterval valt trapsgewijs naar beneden en bestaat uit meerdere kleine watervallen.

'537407' door Dianadm '537407' door Dianadm

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

DDR nostalgie

Dianadm

De Trabant, tijdens de Koude Oorlog het symbool van communistisch Duitsland, is in het huidige Berlijn uitgegroeid tot cultobject. In Berlijn vind je het Trabimuseum, Trabiwinkels en de Trabrisafari. Tijdens deze safari kun je in een Trabantje verschillende routes rijden zoals de Berlin Wild-East en de Berlin-Classic, waarbij je langs de bezienswaardigheden van oud of nieuw Berlijn komt. Vooraan rijdt een gids die maximaal zes Trabantjes door de stad heen loodst. Het beginpunt van de safari is Trabi World. Hier vind je een parkeerplaats vol Trabantjes waaronder diverse fraai gedecoreerde exemplaren.

'247619' door RGKoning '247619' door RGKoning

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Abdij Ottobeuren

RGKoning

Volgens de overlevering werd de abdij in 764 gesticht, en behoort het tot een van de mooiste kerken van Duitsland. De kerk heeft een prachtige akoestiek en is perfect onderhouden.

'482127' door Cobinho '482127' door Cobinho

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

100 of 200: goedkoop.

Cobinho

[b]De buslijnen 100 en 200[/b] van openbaar vervoersbedrijf BVG (Berliner Verkehrsbetriebe ) bieden de meest voordelige routes door de stad aan, langs alle [b]belangrijkste toeristische bezienswaardigheden[/b] met een [i]enkeltje [/i]van €2,60 voor de AB zones. De routes wijken niet erg af van de routes die door de touroperators van de stad worden aangeboden, behalve in de prijs dan, want dan betaal je al snel €15 (volwassene). De BVG regelt het bus-, tram-, en metroverkeer in Berlijn. De S-bahn behoort dus niet tot de BVG, dat is van de Deutsche Bahn. Dit maakt voor je vervoersbewijs niets uit, want die is in de S-bahn geldig. Het leuke van bus 100 is dat je met je gewone ticket voor het openbaar vervoer ook bus 100 in kan, dit kan bijvoorbeeld met een [i]dagkaart [/i](€6,30, [url="http://www.bvg.de/index.php/de/3786/name/Tarifuebersicht.html" target="_blank"]actueel tariefoverzicht[/url] op de site van de BVG) voor het gehele openbaar vervoer van Berlijn. Het nadeel wat bus 100 dan weer heeft is dat er [b]geen reisgids[/b] aanwezig is. Echter in veel kiosken en toeristische informatiepunten, kun je een kleine kaart kopen met de routes van [url="http://www.oh-berlin.com/es/oh-berlin/wp-content/uploads/2011/04/Linie_100_Fahrplan.png" target="_blank"]lijn 100[/url] en [url="http://www.oh-berlin.com/es/oh-berlin/wp-content/uploads/2011/04/Buslinie_200_Fahrplan.png" target="_blank"]lijn 200[/url] voor slechts €1,95, waar alle stations en toeristische trekpleisters in worden beschreven op dezelfde kaart. Op de achterkant vind je vaak ook informatie over elk bezienswaardigheid. Langs de route van [url="http://www.oh-berlin.com/es/oh-berlin/wp-content/uploads/2011/04/Linie_100_Fahrplan.png" target="_blank"]lijn 100[/url] vind je [b]ongeveer 30 bezienswaardigheden[/b]. Een paar bevinden zich naast elkaar, dus het is de moeite waard om wat te lopen om ze na elkaar te bezoeken. De andere optie is om weer in te stappen en de route voort te zetten. Je kunt op de route op- en afstappen dus zo vaak als je wilt. De lijn 200 zal je verder naar het oosten van de stad brengen, naar de wijk Prenzlauer Berg. De bussen hebben een [b]sterke flexibiliteit[/b]. Je bent niet gebonden aan aankomst- en vertrektijden. Je kunt in-, en uitstappen wanneer jij het wilt. De frequentie dat een bus langs komt is vrij hoog, overdag komt deze meestal [b]om de 5 minuten[/b]. Ook voor [b]minder validen[/b] zijn de bussen makkelijk te gebruiken. Stap in bij de achteruitgang als je met een rolstoel bent, hier is het breder en heb je meer ruimte. De bussen hebben ook een bovenverdieping, zoals meerdere buslijnen in Berlijn dat hebben, dit maakt het toeristen uitstapje natuurlijk nog leuker!

'493759' door MarioBentvelsen '493759' door MarioBentvelsen

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Neuschwanstein (2)

MarioBentvelsen

Uitzicht vanaf de Marienbrücke op Schloss Neuschwanstein, dat in 2012 - we reden er langs op de terugweg van Toscane - helaas nog deels in de steigers stond. Ik moet dus nog een keer terug voor de ultieme foto. De brug is de plek waar de meeste foto's van het kasteel worden genomen en het kan er dan ook erg druk zijn met toeristen - uit alle delen van de wereld - die selfies maken. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar het uitzicht is onvergetelijk! Tip: bezoek het kasteel vroeg op de dag (de massa's komen tegen lunchtijd) en combineer het met een wandeling naar de Pöllat Gorge naar Hohenschwangau (40 minuten) of de Tegelberg (circa 3,5 uur). Er gaat ook een kabelbaan naar de Tegelberg, waar je paragliders, een biercafé/restaurant en een schitterend uitzicht zult vinden.

'459218' door dennisenroel '459218' door dennisenroel

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

A Knight's Tale

dennisenroel

Dit is Burg Eltz, gelegen in het stroomgebied van de Moezel in Duitsland. Het is een prachtig onderhouden kasteel, dat in een zeer groene omgeving ligt. De wandeling ernaartoe is eveneens de moeite waard. A Knight's Tale is een Amerikaanse actie/komediefilm uit 2001. De film ontleent zijn titel aan The Knight's Tale, een verhaal uit The Canterbury Tales van Geoffrey Chaucer. Het gaat over de strijd in de middeleeuwse riddertoernooien.

'512311' door Schopman '512311' door Schopman

DuitslandBaden-Wurttemberg

DuitslandBaden-Wurttemberg

Ode aan de herfst in.

Schopman

In het Zwarte Woud, tussen Freudenstadt en Baden-Baden, liggen niet alleen bossen met naaldbomen, zoals dennen, sparren en lariksen. Er zijn ook weidegebieden tegen hoge heuvels met grote hoeveelheden wijnstokken. We zijn net terug uit Duitsland en we werden aangenaam verrast door de schitterende herfstkleuren in de wijnbouwgebieden in dit deel van het Zwarte Woud. Ik ben over het algemeen meer een liefhebber van woeste landschappen waar geen invloeden van menselijke aanwezigheid zijn te bespeuren maar het cultuurlandschap, zoals dat op deze foto te zien is, vond ik toch ook erg aantrekkelijk. Tips: bezoek zeker de schilderachtige plaatsjes Schiltach en Gengenbach. Er zijn prachtige straatjes met met mooie vakwerkhuizen. Beide liggen tussen Freudenstadt en Offenburg.

'481655' door gerardmeuffels '481655' door gerardmeuffels

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Kastelen en oude...Du

gerardmeuffels

In Duitsland ca.2 1/2 uur van de Nederlandse grens vindt je het UNESCO Werelderfgoed Boven Midden-Rijndal. Je vindt er langs beide zijde van de Rijnoever vele kastelen en mooie oude steden met vele vakwerkhuizen en oude kerken Deze liggen tussen Koblenz en Rüdesheim am Rhein - Bingen (65km) Koblenz een oude Romeinse stad is een goed startpunt. In de stad vele oude monumentale gebouwen vaak in Duitse stijl. Loop langs de Rijnboulevard en kom langs het Keurvorstelijk slot, Pruisisch regeringsgebouw, zie aan de overzijde op 118m hoogte de grote vesting Ehrenbreitstein en eindig bij het Deutsches Eck met keizer Wilhelm monument waar Rijn en Moezel bij elkaar komen. Je kan via de provinciale wegen aan beide zijde van de Rijn lhet gebied verkennen. Bij diverse kastelen kan men een rondleiding maken. Enkele moet men zeker bezoeken. De hoogteburcht Marksburg in het stadje Braubach is er een van. Deze is nooit verwoest geweest in de 700 jaar dat deze bestaat. Bij Kaub midden in de Rijn zie je Burg Pfalzgrafenstein die gebruikt is om tol te heffen. Je kan hier met een bootje naar toe. Ga ook naar burcht Rheinstein bij Trechtingshausen gebouwd 14de eeuw als vorstelijk zomerverblijf op een steile rots. Hier zie je in neogotische gebouwen, mooie bewerkte glasramen, wand en plafondschilderingen, kanonnen en wapenuitrustingen. Verder mooi uitzicht op de Rijn. In Koblenz-Stolzenfels heb je Schloss Stolzenfels op een beboste heuvel. Via een klimmend pad loop je in 15 min. ernaar toe vanaf de Rijnoever. Rond het slot een landschapspark die vrij toegankelijk is. Voor kasteeltuin en slot moet je entree betalen. Je ziet er diverse historische kamers, ridderzaal en koninginnenkamer. Men kan met de auto maar ook in een rustig tempo met een rondvaartboot de Rijn afgaan. Men kan in vele plaatsen in en uitstappen om zo ook de diverse plaatsen met kastelen die men tegenkomt te bezoeken. Of ga wandelen met behulp van wandelroutes die uitgezet zijn. Tip: Ga met de boot van Koblenz tot Bacharach am Rhein. Wandel door het romantisch oud stadje omgeven door een stadsmuur uit de 14de eeuw met vele vakwerkhuizen en boven het stadje Burg Stahleck. Vanaf Bacharach kan je terug naar Koblenz met de trein. Men kan overnachten in Burg Stahleck en bij vesting Ehrenbreitstein. Dit zijn jeugdherbergen. Hotels bij Burcht Liebenstein bij Kamp-Bornhofen en Burcht Schönburg in de gelijknamige plaats.

'491337' door Suuzer '491337' door Suuzer

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Fietsen door het...Mo

Suuzer

Een paar jaar geleden ben ik een weekend naar Ediger Eller geweest, fietsen mee, omdat het gebied langs de Moezel zich uitstekend leent om te fietsen. Het terrein is vrij vlak met af en toe een lichte daling of stijging. Prachtige fietsroutes kun je vinden bij het toeristenbureau. Je fietst tussen de wijnvelden en door de bossen op mooie paden. De natuur is er prachtig. Je kunt fietsen naar leuke wijndorpjes die met de auto niet zijn te bereiken. Je kunt er ook fietsen huren trouwens.

'482680' door hansdewildt '482680' door hansdewildt

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Wandelen op grote...h

hansdewildt

Het hoogste punt van Cochem is de Pinner-Kreuz (kruisbeeld) bovenop de hoogste berg langs de Moezel. De top van deze berg is te bereiken per kabelbaan. Je hebt dan een prachtig uitzicht op Cochem, het moezeldal en het rijksburg kasteel. Wil je vanaf deze hoogte nog langer genieten van het prachtige moezeldal, pak dan de alternatieve route naar het dorpje Klotten. Vanaf Pinner-Kreuz kun je namelijk over de bergen via een redelijk goed voetpad naar het “Wild en Freizeitpark Klotten”. Het pretpark is geweldig leuk voor (jongere) kinderen en het wildpark biedt veel inheemse en exotische wilde diersoorten. Zo zijn er diverse vogelsoorten en damherten te zien maar ook bruine beren, wolven en panters te bewonderen. Ga niet direct terug naar Cochem, maar loop over de bergen langs de Moezel door naar het plaatsje Klotten. Dat is dan nog ongeveer 6 km. Doe wel stevige wandelschoenen met een goed profiel aan, want het alternatieven pad is niet overal even goed begaanbaar . Je krijgt er wel iets voor terug; namelijk een prachtige wandeling met een geweldig mooi uitzicht over het moezeldal met zijn vele bochten. Vanuit Klotten kun je dan de trein weer pakken naar Cochem. Een heerlijke dag met kabelbaan, pretpark, wildpark en een geweldig mooie wandeling op grote hoogte langs de Moezel.

'552586' door WKerkhof '552586' door WKerkhof

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

Jan van Genten spotte

WKerkhof

Een geweldige plek om Jan van Genten te spotten is niet zo ver bij ons vandaan. Op het eilandje Helgoland in Duitsland is er eigenlijk geen kunst aan. In mei/juni zijn de genten druk bezig met het bouwen van hun nest. Ze vliegen af en aan met nestmateriaal terwijl anderen nog bezig zijn met een partner te zoeken. In de vroege uurtjes als de zon net op is, of laat in de middag heb je niet alleen het mooiste licht, de meeste dagjes mensen zijn dan ook weer naar huis en dus heb je de genten dan bijna voor jezelf alleen! Een top-plek in Europa om dus op safari te gaan!

'480329' door abytravel '480329' door abytravel

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Zeldzame vlinders...s

abytravel

Op slechts een uur of 4 rijden vanuit Nederland ligt het [url="http://www.naturpark-suedeifel.de/doc/wandertipps/irsental.pdf" target="_blank"]Irsental[/url] in de Zuidelijke Eifel. Dit dal ligt globaal in de driehoek St. Vith, Prüm, Trier. Het gedeelte tussen Falkenauel en Irrhausen en dan mn tussen Daleiden en Irrhausen is een ecologisch juweeltje, waar vrijwel alle West en Midden Europese (dag)vlindersoorten - en dat zijn er ruim 500! - kunnen worden waargenomen. Een derde hiervan staat op de rode lijst van Rheinland -Pfalz en een nog groter aantal is voor ons heel bijzonder. De bijnaam van het Irsendal is "het dal der 1000 vlinders" Ook andere insectensoorten zijn rijkelijk vertegenwoordigd. In de Irse zelf leven verschillende zoetwatervissen, kikkers en salamanders , waaronder de zeldzame vuursalamander. Ook bevers hebben een plekje in dit prachtige dal gevonden, mn rond het natuurleerpad vlakbij de vijverachtige verbreding nabij Irrhausen kun je hun bouwwerken en de diertjes zelf aantreffen. Nabij Daleiden ligt het beschermde natuurgebied Ginsterheiden Irsental, dat zich kenmerkt door een steppenachtige begroeiing. In het dal is een[url="http://www.naturpark-suedeifel.de/doc/wandertipps/irsental.pdf" target="_blank"] rondwandeling uitgezet van 18 km[/url], welke echter via diverse bruggetjes onderweg gemakkelijk bekort kan worden. Voor liefhebbers van [url="http://www.islek.info/content/infos/nsg_irsental.pdf" target="_blank"]Nordic walking is er een uitdagende route [/url]die deze rondwandeling gedeeltelijk overlapt. Wil je dit dal op een avontuurlijker manier beleven, dan moet je beslist een bezoek brengen aan [url="http://www.waldpark-eifel.de/" target="_blank"]Waldpark Eifel [/url]waar een canopy en abseil parcours met een hoge uitdagingsgraad is uitgezet. Voor wie hier langer wil blijven is er de [url="http://www.campingplatz-irsental.de/" target="_blank"]campingplaats[/url] bij de noordelijke toegang nabij Irrhausen

'425677' door broekhuizen '425677' door broekhuizen

DuitslandBerlijn

DuitslandBerlijn

Moderne architectuur.

broekhuizen

moderne architectuur, gebouwen met een open uitstraling en met veel glas en beton, van de overheid, aan het water in het centrum van Berlijn.

'490013' door hansdewildt '490013' door hansdewildt

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

De burcht van Cochem

hansdewildt

Een van de mooiste stadjes aan de rivier is wellicht Cochem waar de romantiek uit vervlogen tijden is blijven hangen en waar de Reichsburg nog bovenop een bergtop staat. Klim eens naar boven en geniet van het weidse uitzicht. Deze burcht van Cochem werd in de 12e à 13e eeuw gebouwd en diende als bewaking over de stad en de Moezel tegen aanvallen. Napoleon had er ook zijn intrek genomen, toen hij in oorlog was met de Duitse landen in 1801. De burcht werd in 1868 gerestaureerd en als zomerverblijf gebruikt. Nu is ze eigendom van de stad. (de foto is van grote afstand genomen)

'469203' door globeskater '469203' door globeskater

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Lekkerste Schnitzel..

globeskater

[url="http://www.alte-weinschaenke.de/" target="_blank"]die alte weinschänke[/url] In Poltersdorf aan de moezel in Duitsland, tegenover het plaatsje Beilstein heb je het restaurant die Alte Weinschänke. In dit restaurant kan je echt de lekkerste schnitzels eten van heel Duitsland, ik heb al op veel plekken schnitzel gegeten maar nergens zo lekker als ze het hier maken!

'348668' door reizendebeer '348668' door reizendebeer

DuitslandRijnland-Palts

DuitslandRijnland-Palts

Waterval Monschau

reizendebeer

Het kleine plaatje Monschau wordt ook de parel van de Eiffel genoemd, vanwege o.a. zijn mooi gekleurde antieke huisjes, maar ook de natuur in de omgeving mag er zijn, zoals tegen de stad aan deze kleine waterval.

'476620' door konne000 '476620' door konne000

DuitslandSaksen

DuitslandSaksen

Oerbos Hasbruch

konne000

Zo'n 20 km. ten oosten van Oldenburg op de weg naar Bremen (weg nr.1) ligt het oerbos Hasbruch. Dit is een natuurgebied van 630 ha. in de Duitse deelstaat Nedersksen. Het bos bestaat voor het grootste deel uit eiken en haagbeuken. Hoewel het vaak als een oerbos wordt beschouwd, werden grote delen ervan eeuwenlang voor bosbouw benut. Hasbruch ligt in de Landkreis Oldenburg, in de gemeenten Hude en Ganderkesee, aan de rand van de Wildeshauser Geest. De bodem van het gebied bestaat grotendeels uit kalkrijke leem. In combinatie met een hoge vochtigheid bevordert dit de groei van eiken, beuken en haagbeuken. De reden dat het een oerbos wordt genoemd, ligt hem in het feit dat er een groot aantal zeer oude bomen, vooral eiken, staan, waarvan enkele tot natuurmonument zijn verklaard. Sommige van deze "duizendjarige eiken"kregen van hertog Peter I van Oldenburg een eigen naam. Zo is daar de Friederiken eiche, die reeds 1200 jaar oud is; de Amalieneiche, was de oudste met 1250 jaar, maar viel in 1982 om. De resten zijn nog te bekijken. Verder de Chalotten eiche, de Dicke Eiche en de Liedertafeleiche. Het bos leent zich uitsteken voor heerlijke wandelingen, maar ook de vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. Afgelopen zondag zag ik o.a. de zwarte-, groene-, grote bonte, middelste bonte- (juist hiervoor komen in het voorjaar ontzetten veel vogelaars hierheen!) en de kleine bonte- specht. Verder zitten daar veel appelvinken. In het voorjaar bloeien er veel bijzondere planten. Hude zelf is een leuk plaatsje met een kloosterruïne, een prachtig fietpad over de landerijen en de bossen, met werk van houtkunstenaars. Hasbruch is te bereiken via weg 1, waarbij je 20 km. voorbij Oldenburg de afslag Hude neemt. Na ca. 4 km. heb je aan je rechterhand de P-plaats van het bos!! Een bezoekje, of een weekend met overnachting, is zeker de moeite waard!!

'494772' door MiekeDeHaas '494772' door MiekeDeHaas

DuitslandSleeswijk-Holstein

DuitslandSleeswijk-Holstein

Zeehondenportret: 25.

MiekeDeHaas

Hier dan het beloofde zeehondenportret. Ik heb genoten op Dune van deze geinige dieren met hun menselijke trekjes. Uren kon ik kijken naar hun gedrag, hun bewegingen, hun speelsheid enz. Vanuit Cuxhaven (Duitsland) vaar je in 2,5 uur naar het eiland Helgoland. En op Helgoland kun je weer een boot nemen naar het kleine eilandje Düne. Binnen 10 minuten arriveer je op Düne. Daar loop je richting strand op zoek naar de zeehonden. Op de twee eilanden mogen geen auto's komen.