Potsdam

Potsdam is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Brandenburg. Het ligt in de achtertuin van Berlijn, vanwaar het met de S-Bahn gemakkelijk te bereiken is. De bekendste bezienswaardigheden van Potsdam zijn het Park Sanssouci met daarin het lustslot van Frederik de Grote, de Babelsberg en het Holländisches Viertel met Nederlandse gevelhuisjes.

Informatie over Potsdam

Beste foto's & tips van Potsdam

'445552' door JMoerkens '445552' door JMoerkens

DuitslandPotsdam

DuitslandPotsdam

Paleis Sanssouci

JMoerkens

Een leuk uitstapje vanuit Berlijn is met de trein naar Potsdam. Vlakbij het station vind je mooie en indrukwekkende paleizen, gelegen in een fijn park om doorheen te wandelen. Paleis Sanssouci vond ik het mooist, al is de stijl natuurlijk behoorlijk potsierlijk, Maar het ademt een koninklijke en romantische sfeer, met zwanen in de vijver, fonteinen en symmetrische tuinen. Hier de entree van dit zomerpaleis!

'428132' door JMoerkens '428132' door JMoerkens

DuitslandPotsdam

DuitslandPotsdam

Rococo

JMoerkens

Paleis Sanssouci, een prachtig (lichtelijk kitsch) gebouw in Potsdam in rococo-stijl. De tuinen, trappen en fonteinen maken het tot een indrukwekkend dromerig en romantisch geheel. Het ziet er na twee-en-een-halve eeuw nog altijd geweldig uit.

'488776' door verahoi '488776' door verahoi

DuitslandPotsdam

DuitslandPotsdam

Zonder zorgen!

verahoi

In Potsdam, vlakbij Berlijn, ligt een prachtig slot. Wanneer je bij het slot slaat, heb je een mooi uitzicht over de grote tuin die erbij ligt. "Quand je suis là, je suis sans soucis" zei Frederik de Grote wanneer hij langs zijn toekomstige graf liep wat ook bij het slot ligt. Vandaar de naam: Sans Souci. Dus wanneer je in de buurt bent, of een stedentrip doet naar Berlijn en de drukte van de stad even achter je wilt laten, dan is dit zeker een mooi uitstapje.

Laat kaart zien