Noord Rijnland-Westfalen beste reistijd

Het weer in Noord-Rijnland-Westfalen

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noord-Rijnland-Westfalen te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noord-Rijnland-Westfalen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Noord-Rijnland-Westfalen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Oost Noord Rijnland-Westfalen:De beste reistijd voor Noord-Rijnland-Westfalen is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en je eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Noord Rijnland-Westfalen een aanrader,  de bossen kleuren prachtig goud en je omzeilt het massatoerisme.


Reisadvies
Voor Noord Rijnland-Westfalen geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 mei Dag van de Eenheid en in oktober Oktoberfest in München.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Noord Rijnland-Westfalen

Beste foto's & tips van Noord Rijnland-Westfalen

'490013' door hansdewildt '490013' door hansdewildt

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

De burcht van Cochem

hansdewildt

Een van de mooiste stadjes aan de rivier is wellicht Cochem waar de romantiek uit vervlogen tijden is blijven hangen en waar de Reichsburg nog bovenop een bergtop staat. Klim eens naar boven en geniet van het weidse uitzicht. Deze burcht van Cochem werd in de 12e à 13e eeuw gebouwd en diende als bewaking over de stad en de Moezel tegen aanvallen. Napoleon had er ook zijn intrek genomen, toen hij in oorlog was met de Duitse landen in 1801. De burcht werd in 1868 gerestaureerd en als zomerverblijf gebruikt. Nu is ze eigendom van de stad. (de foto is van grote afstand genomen)

'489056' door hansdewildt '489056' door hansdewildt

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Zum Hotel..

hansdewildt

Hier het prachtig kleine stadje met zijn typische herkenbare woningen: Monschau ! Een paar winkels, veel terrassen en musea en natuurlijk het riviertje de Rur dat dwars door het stadje loopt . Waar je ook loopt, je ziet overal van die prachtige vakwerkhuizen. Als je naar Hotel Stern over het bruggetje loopt, heb je een prachtig uitzicht op al die mooie panden. We hebben er geen kamer geboekt, maar een paar keer over het bruggetje heb ik wel gelopen….

'505910' door JannavEek '505910' door JannavEek

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Salzgrotte

JannavEek

Vorig jaar op een wandelweekend in de Eifel bezocht ik de zoutgrot in Simmerath: http://www.salzgrotte-simmerath.de/ en ben nu helemaal verkocht - dit wil ik wel iedere dag! Het idee van de zoutgrot komt uit Oost-Europa. Bij onderzoek naar Poolse zoutmijnwerkers bleek dat deze vrijwel geen ademhalingsklachten zoals astma of longontsteking hadden en dit gegeven van de oude zoutmijnen zorgde er toen voor dat heel wat kunstmatige zoutgrotten het licht zagen. In Duitsland en Oost-Europese landen is zouttherapie al jarenlang populair. In ons land is het nog vrij onbekend en dan nog alleen binnen een wellness-centrum te vinden, waarmee je voor een uurtje zoutgrot ook gelijk driemaal zoveel betaalt als in Duitsland of Polen. Hopelijk gaat dit eens veranderen. Bij een bezoek aan een zoutgrot neem je 45 minuten plaats in een ligstoel (met kleding aan), doet je ogen dicht, en de combinatie van lichttherapie, het geluid van een kabbelende zee en de atmosfeer van zeelucht zorgen voor een weldadige ontspannende (en medicinale) werking. Er heerst in de grot door hoge concentratie van mineralen in de lucht een micro zeeklimaat. De grot is opgebouwd uit zoutblokken uit het Himalaya-gebergte en zout uit de Dode Zee. Je huid voelt heerlijk zacht aan als je eruit komt. Ook op mijn citytrip van vijf dagen in Poznan bezocht ik iedere namiddag een uurtje de zoutgrot bij mijn hotel om de hoek : http://www.solnagrota.com/en/home In veel steden in Duitsland zijn zoutgrotten te vinden: http://www.salzgrotte.com.de/ Wat mij betreft een fijn alternatief voor de sauna of hammam. Nb de foto maakte ik aan de Dode Zee, Israël.

Laat kaart zien