Mecklenburg

Mecklenburg is een historische streek in het noorden van het land. Enkele highlights zijn het Kasteel en de Dom van Schwerin, het Mecklenburgische Staatstheater en het Nationaal Park Jasmund. Mecklenburg vormt een groot deel van de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren.

Informatie over Mecklenburg

Beste foto's & tips van Mecklenburg

'127687' door konne000 '127687' door konne000

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Langs de maan!!

konne000

Kraanvogels die hier precies voor de maan langstrekken!!

'499273' door noiram '499273' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Sellin, Seebrücke

noiram

De mooie pier van Sellin met zijn romantische restaurant op het water is de langste pier op Rugen, deze is 394 meter lang en biedt een prachtig uitzicht op de blauwe Ostsee. De pier is eind 19de eeuw gebouwd en hiermee begon een periode van rijke badcultuur. Het is de belangrijkste attractie van de leuke stad.

'489814' door noiram '489814' door noiram

DuitslandMecklenburg

DuitslandMecklenburg

Terug in de tijd op..

noiram

Even terug in de tijd op het eiland Ruegen in Noord Duitsland. In de twintiger jaren was het eiland een hit en trok veel badgasten vanuit de regio Berlijn. Deze pier is zo'n twintig jaar geleden mooi gerestaureerd en de sfeer is er perfect...je maakt een wandeling over de houten pier naar het restaurant waar je vlak boven de branding een heerlijke Kaffee mit Kuchen verorbert!

Laat kaart zien

Laatste Mecklenburg artikelen

Nelleke Noordervliet: ‘Laat dat fototoestel eens thuis!’

In elk boek wat auteur Nelleke Noordervliet schreef lees je wel iets terug van haar reizen. Zo is het hoofdpersonage uit 'Gigengacks reizen' geïnspireerd op haar eigen reiservaringen. We spraken haar over het verschil tussen een toerist en een reiziger. Haar tip: ‘Laat dat fototoestel nou eens thuis...

In elk boek wat auteur Nelleke Noordervliet schreef lees je wel iets terug van haar reizen. Zo is het hoofdpersonage uit 'Gigengacks reizen' geïnspire...