Keulen

'516825' door hansdewildt '516825' door hansdewildt

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Liefdesbrug in Keulen

hansdewildt

De Hohenzollernbrücke is “De liefdesbrug” van Keulen. Hij is helemaal volgehangen met sloten. In 2009 hingen er slecht enkele sloten aan de brug. Een aantal geliefden hadden hun liefde bezegeld door het slot op te hangen en de sleutels in de Rijn te gooien. De lokale media heeft er een artikel over geschreven en een jaar later hing de hele brug vol en tot op de dag van vandaag komen er nog bij.

'518843' door hansdewildt '518843' door hansdewildt

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Fischmarkt Altstadt !

hansdewildt

De middeleeuwse Altstadt van Keulen was ooit de grootste van heel Duitsland. Na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog is echter alleen het deel gerestaureerd dat tussen de Alter Markt, de Heumarkt en de rivier de Rijn in ligt. Dankzij de tientallen cafés en restaurants, de ontspannen sfeer en de promenade langs de Rijn is het toch een erg leuke toeristische bestemming. Het centrum van de Altstadt wordt gevormd door de eeuwenoude Grote Sint-Martinuskerk en de Fischmarkt die er meteen voor ligt. Op dit plein komen een aantal zeer smalle steegjes samen met daarlangs tientallen kleurrijke gevels die hersteld zijn in de stijl van de late middeleeuwen. Dit zijn de zogeheten Stapelhäuser, vernoemd naar het Stapelrecht dat Keulen in 1259 verwierf. Dit recht hield in dat alle schepen die Keulen passeerden verplicht enkele dagen moesten aanmeren om hun goederen in de stad te verkopen. Een groot deel van deze goederen werd opgeslagen in de Stapelhäuser, terwijl de verse vis natuurlijk op de Fischmarkt zelf verkocht werd.

'300076' door mvdbrink170980 '300076' door mvdbrink170980

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

De Dom van Keulen

mvdbrink170980

De Dom van Keulen is kolossaal en vooral zwart! Toen ik deze foto afgelopen zaterdag nam wist ik niet dat het effect met de grijswitte lucht zo uit zou pakken.

'495403' door blauwvinger '495403' door blauwvinger

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Glas-in-lood-raam

blauwvinger

Dit is een van de glas-in-lood-ramen van de beroemde Dom in Keulen. Deze kerk bevindt zich vlak naast het station en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het middelste deel van het raam toont het beeld van Jezus, die net van het kruis is gehaald.

'457559' door JMoerkens '457559' door JMoerkens

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Kerstmarkt van Bovena

JMoerkens

Tijdens een klein kerst-tripje naar Keulen vorig jaar bezocht ik de vele kerstmarkten. Een beetje tuttig, een beetje erg druk, maar zó gezellig! Braadworst hier, poffertjes daar, soepje zus, glühwein zo, helemaal aan mij besteed! Omdat ik er toch was, bezocht ik ook meteen de immens grote Dom van Keulen. Toen ik alle treden getrotseerd had, keek ik naar beneden en zag ik dit beeld: De kerstmarkt van bovenaf. Een geweldig zicht wat je alleen maar vanaf een hoog gebouw kunt zien/fotograferen!

'496998' door JMoerkens '496998' door JMoerkens

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

De Hohenzollernbrücke

JMoerkens

Keulen is een verrassend dynamische stad waar genoeg te ontdekken valt voor een weekend weg. Ik was er in de kerstperiode, dan bruist het helemaal! 's Avonds maakte ik een wandelingetje over de mooiste brug van de stad: De Hohenzollernbrücke. Een indrukwekkend bouwwerk van bijna 30 meter breed en ongeveer 110 meter lang. Wanneer je aan de overkant aankomt, heb je mooi zicht op de brug en de beroemde Dom. Leuke plek om een beetje avondfotografie te oefenen!

'494973' door vulture1960 '494973' door vulture1960

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Street life in Keulen

vulture1960

We gingen in onze vakantie een dagje naar Keulen. op de fiets. Om mezelf uit te dagen andere foto's te maken niet de groothoek er opgeschroefd maar de telelens! Dan wordt je verplicht anders te kijken. Meer naar details dan het grote geheel. Was bv in de Dom erg makkelijk. We zagen opvallen veel zwervers/junks zitten bedelen in de stad. Deze man met sigaret in zijn hand maakte een erg trieste indruk! Even later was het hele plein leeg. Er kwam een harde hagel/regenbui uit de hemel.

'494196' door Moraimavdf '494196' door Moraimavdf

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Grote...Sint-Martinus

Moraimavdf

Op een zonnige dag op zondag op het plein en de boulevard dichtbij de Rijn in Keulen was er veel te doen. Tijdens het rondlopen langs de boulevard zagen we de Grote Sint-Martinuskerk.

'526097' door JMoerkens '526097' door JMoerkens

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Brandende Kaarsjes in

JMoerkens

Wanneer ik op reis ben en een kerk bezoek, steek ik bijna altijd een kaarsje aan ter ere van iedereen die ik liefheb. Één van de indrukwekkendste plekken waar ik zo'n lichtje ontstak was in de Dom van Keulen. Een gigantisch imposant gotisch bouwwerk met een hoogte van ruim 157 meter. Ben je toe aan een flinke work-out? Trotseer dan de 509 treden die je naar een geweldig overzicht over stad leiden. Het is een mooi thema wat Fransje in het leven heeft geroepen. Vandaag is het namelijk Stille Zaterdag, de dag waarop Christenen herdenken dat het dode lichaam van Jezus Christus in het graf lag, een dag voor de herrijzenis. Het wordt Stille Zaterdag genoemd omdat vandaag de kerkklokken niet luiden tot aan de Paaswake. In tegenstelling tot de uitbundige Paas- en lenteversieringen is vandaag dus een ingetogen en eervol kaarsje een mooi gebaar.

'360739' door waggie '360739' door waggie

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Dom van Keulen bij...

waggie

De Koelner Dom is het beroemdste gotische bouwwerk van Duitsland. De eerste steen werd gelegd in 1248 en de bouw werd uiteindelijk voltooid in 1880, dat is 632 jaren later....

'457025' door JMoerkens '457025' door JMoerkens

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Proost!

JMoerkens

Bij deze proost ik met jullie op mooie feestdagen en een heel mooi 2015, vol met mooie reizen ver weg en dichtbij huis. Dat we ons allemaal blijven verwonderen over de mooie dingen op de wereld! En zoals een aantal van jullie al concludeerden na het lezen van mijn reisfavorieten: Ik ben een levensgenieter. Dus ik drink een neut op jullie allemaal vanavond ;-) Net als deze struise Duitse dame die ik zag op de kerstmarkt van Keulen vorig jaar. Bedankt voor alle fijne reacties en jullie mooie foto's, proost!

'414968' door Regien '414968' door Regien

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Keulen

Regien

Denk je aan Keulen, dan denk je als fotograaf aan...nee, niet de kerstmarkt, maar aan de Photokina! Om het jaar wordt er in september een enorme fotografiebeurs georganiseerd in de Köln Messe. De moeite waard om 'ns te bezoeken. Ook de stad zelf is fotogeniek. Je staat beslist niet in je eentje met uitzicht op de Dom bij de brug te wachten op het 'blauwe uurtje'. (Exif: f/18, sluitertijd 300/10, iso 200, 28mm)

'516272' door JMoerkens '516272' door JMoerkens

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Onconventionele...Ker

JMoerkens

Deze onconventionele kerststal zag ik op de kerstmarkt van Keulen in 2013. Maria, het kindje Jezus, Jozef, de os, de ezel, alle figuren waren te herkennen en uit volledige boomstammen gehouwen. Knap werk. En een toepasselijke foto voor deze Eerste Kerstdag. Ik vond de kerstmarkt van Keulen een grote verrassing, mede doordat de stad nog veel meer te bieden heeft dan alleen de markten. Een leuke sfeer, gezellige Bourgondische restaurants, moderne winkels en grote warenhuizen. Ideaal voor een korte wintertrip!

'524082' door hansdewildt '524082' door hansdewildt

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Torens in Keulen !

hansdewildt

Keulen is een stad die zeker een bezoekje waard is. Vooral Altstadt is een gezellig stadsdeel. Het centrum van de Altstadt wordt gevormd door de eeuwenoude Grote Sint-Martinuskerk en de Fischmarkt die er meteen voor ligt. Op dit plein komen een aantal zeer smalle steegjes samen met daarlangs tientallen kleurrijke gevels die hersteld zijn in de stijl van de late middeleeuwen. Deze foto is gemaakt vanaf de andere zijde van de Rijn. Op 1 beeld zie je tal van torentjes zoals het oude stadhuis, de Sint Martinuskerk, de tv-toren en natuurlijk de Dom. In de stad is een afspraak gemaakt dat geen enkel gebouw hoger mag zijn dan deze Dom, omdat in de skyline van Keulen de Dom moet domineren… (even uitklappen svpl)

'516330' door hansdewildt '516330' door hansdewildt

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Dom !

hansdewildt

De dom van Keulen is een gotische kathedraal in het centrum van de Duitse stad Keulen. Het is de hoofdkerk van het aartsbisdom Keulen. Daarnaast is het de grootste kathedraal in Duitsland en tevens een van de grootste in heel Europa. De bouw begon op 15 augustus 1248 en kwam in de 15e eeuw stil te liggen. Pas eeuwen later, in 1824, werd de bouw hervat op basis van de originele ontwerpen. De dom werd in 1880 uiteindelijk in neogotische stijl voltooid. Alleen het laagste gedeelte van de westelijke toren is nog uit de 13e eeuw. Vanaf de 157 meter hoge noord- en zuidtoren kan men de hele stad overzien. De dom is gebouwd in de vorm van een kruiskerk en is inclusief het schip en de torens 144 meter lang en 86 meter breed. Het gebouw heeft een bijzondere inventaris, waaronder enkele glas-in-loodramen die dateren uit de 14e en de 16e eeuw. Deze foto is gemaakt van het middenschip. De kathedraal bevindt zich op 250 meter van de Rijn en ligt in de buurt van het Köln Hauptbahnhof, de Hohenzollernbrücke, het museum Ludwig en het Romeins-Germaans museum. In 1996 kwam de Dom van Keulen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Op 5 juli 2004 heeft UNESCO de dom ook op de lijst van bedreigde Werelderfgoederen geplaatst.

'449881' door silly '449881' door silly

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Kaarsjes aansteken..

silly

Het word steeds vroeger donkerder, waardoor ik de kaarsjes thuis ook alweer vroeg aansteek, net zoals hier in de Dom van Keulen. Dit gebouw moet je gezien hebben. Het is een magnifiek voorbeeld van Gotische bouwkunst, een echt meesterwerk.

'495228' door vulture1960 '495228' door vulture1960

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

De laatste de Nonnen,

vulture1960

Een groepje nonnen had net de Dom in Keulen bezocht. Ze genoten zichtbaar van al het moois wat ze gezien hadden. Hier schijnt nog de zon. Vlak daarna brak er een heftige regen/hagelbui los. Toen kwamen wij de nonnen weer tegen , ook zij schuilden in de kerk achter de dom. Denk dat de kerk in lange tijd niet meer zo goed gevuld is geweest!

'457706' door JMoerkens '457706' door JMoerkens

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Stelletje Mutsen

JMoerkens

Nog ééntje in de kerstsferen dan! Dit stelletje mutsen spotte ik op de kerstmarkt in Keulen vorig jaar! Het was een heerlijk sfeertje, en wat is Keulen ook een verrassend leuke stad!! Ga hier zeker nog eens terug naartoe. Vind het leuk dat je eigenlijk nauwelijks iets ziet op deze foto, en toch meteen ziet dat het kerst uitstraalt, door de kleuren en de lichtjes!

'537649' door JMoerkens '537649' door JMoerkens

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Overweeg Keulen!

JMoerkens

Keulen heeft mij verrast! Deze dynamische stad heeft genoeg te ontdekken voor een paar dagen weg, niet al te ver van huis. Natuurlijk is er de beroemde Dom. Hoe druk bezocht ook, deze móet je gezien hebben. Ook de klim naar boven is de inspanning waard, want je hebt een uitzicht dat over heel de stad reikt. De stad heeft veel gezellige (typisch Duitse maar ook moderne) restaurants en enkele grote shopping malls. De foto maakte ik 's avonds tijdens een wandeling over de mooiste brug van de stad: De Hohenzollernbrücke. Een indrukwekkend bouwwerk van bijna 30 meter breed en ongeveer 110 meter lang. Vanaf de overkant heb je mooi zicht op zowel de brug als de beroemde Dom. Boven de brug zie je de schimmen van alle vogels die rond de brug vliegen en door de verlichting oplichten in de donkere lucht.

'520307' door hansdewildt '520307' door hansdewildt

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Köln Triangle !

hansdewildt

Keulen heeft ook een uitkijktoren; de Triangle. De Köln Triangle bevindt zich langs de Rijn in de stad Keulen. De 100 meter hoge Köln Triangle beschikt over een observatiedeck, genaamd de Köln Triangle Panorama. Vanaf het platform boven op het dak van de Köln Triangle toren heb je een prachtig uitzicht over de stad Keulen met o.a. de Dom. Het panoramische uitzicht over de stad, de Rijn, bruggen en het omliggende gebied wordt beschouwd als een van de meest magische uitzichten van Keulen. Voor slechts €3,00 koop je een kaartje voor dit observatieplatform. Het leuke van dit observatieplatform is dat er aan alle zijden vermeld staat wat er vanaf dat punt te zien is. Deze uitkijktoren is een must-do tijdens je stedentrip of weekendje Keulen.

'334266' door Cobinho '334266' door Cobinho

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Kartonnetjesmuurtje

Cobinho

Ik heb de afgelopen dagen veel foto’s zien passeren over communicatie. Dit heeft me aan het denken gezet. Wat is communicatie? Het overbrengen en het ontvangen van een boodschap, een mededeling, een gedachte, een idee of een emotie. Bij communicatie zijn ten minste twee partijen betrokken in de rol van zender en ontvanger. Communicatie is een kenmerk van leven. Stenen communiceren niet met elkaar, organismen doen niet anders. Bij dieren (dus ook mensen) die in een groep leven is het van levensbelang dat ze met elkaar kunnen communiceren. Door communicatie kunnen ze elkaar waarschuwen voor gevaar. Ze moeten elkaar vinden of juist vermijden. Ook kunnen ze gezamenlijk voedsel bemachtigen. Communicatie kan binnen de soort zijn (intraspecifiek), maar ook tussen verschillende soorten (interspecifiek). Daarnaast is ook verbale communicatie, welke een vorm van communicatie is waarbij men zich uit met woorden en geluiden. Of non-verbale communicatie, waarbij men bedoelt elke vorm van uitwisseling van boodschappen via niet-talige signalen of tekens: 'zonder woorden'. En waar valt gebarentaal dan in? Mijn kartonnetjesmuur lijkt te voldoen aan het bovenstaande. Teksten, tekeningen of foto’s. In verschillende talen zoals Duits, Arabisch en Hebreeuws. En het doel: een wens, een boodschap of een statement!

'516206' door hansdewildt '516206' door hansdewildt

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Feest van het licht !

hansdewildt

Kerstmis wordt ook wel eens het feest van het licht genoemd. Kijk om je heen; overal feestverlichting, in de etalages volop licht en duizenden kaarsjes die je overal ziet branden. Ga je naar een kerstmarkt dan weet je niet waar je moet kijken van het licht. Zelfs de donkere Dom van Keulen ziet er mooi uit als achtergrond van deze kerstmarkt.

'436444' door reizendebeer '436444' door reizendebeer

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Torens in beeld

reizendebeer

Nog dicht bij de Nederlandse grens bevind de mooie stad Keulen, ooit een belangrijke stad van het Bisschop rijk, vanaf het ruiters standbeeld op de Neumarkt, heb je uitzicht op de torens van de kathedraal

'516271' door hansdewildt '516271' door hansdewildt

DuitslandKeulen

DuitslandKeulen

Kerstmarkt !

hansdewildt

Kerstmis wordt ook wel eens het feest van het licht genoemd. En dat is zeker hier in Keulen het geval. Overal feestverlichting en duizenden kaarsjes die je ziet branden. Hier op de kerstmarkt achter de Dom is het een geweldig feest. Weinig met de kerstgedachte te maken natuurlijk, maar wel leuk om het een keertje mee te maken….