Hamburg

'483515' door MKamman '483515' door MKamman

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hip Hamburg

MKamman

Een city trip naar Hamburg is echt een aanrader! Ik ben er meerdere keren per jaar vanwege bekenden die er wonen, maar iedere keer kijk ik er weer naar uit om erheen te gaan. Hier zie je een beeld geschoten vanaf de Bleichenbrücke, vlakbij de Binnenalster, één van de twee meren die middenin het centrum liggen. Rechtsonder zie je meerdere parasols van terrassen op en aan het water en sowieso heb je veel leuke plekken om te eten en drinken in de stad. En nog goed betaalbaar ook! Duitsland is een stuk goedkoper om uit eten te gaan, dus je kan je hier helemaal uitleven. Ook leuk om in het weekend een brunch mee te pakken, daar zijn ze ook goed in. Een leuke plek daarvoor is de Turnhalle, een oude turnzaal verbouwt tot hip restaurant. Sowieso vind je in Hamburg veel water en bruggen (meer bruggen dan Venetië!), kan je heerlijk langs de rivier de Elbe lopen en vind je er in de zomerperiode overal strandjes langs het water. Nu ik het zo typ krijg ik alweer zin om naar Hamburg te gaan! En het allermooiste, vanaf Utrecht ben je er met 4 uur rijden of trein, top toch?!

'399701' door Karindewolf '399701' door Karindewolf

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Héél apart!

Karindewolf

In 1911 werd een tunnel onder de Elbe geopend die het centrum van Hamburg verbond met de havens aan de zuidelijke oever van de rivier. Voor die tijd was het een technisch hoogstandje: 426 meter lang en 24 meter beneden de wateroppervlakte. Voetgangers en voertuigen werden met grote liften naar beneden gebracht. Modernere tunnels hebben de rol van deze oude tunnel overgenomen, maar de oude Elbtunnel blijft een toeristische attractie.

'393625' door evelien78 '393625' door evelien78

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hip hangen

evelien78

Net als in veel andere Duitse grote steden hangt er in Hamburg overal een sfeer van Duitse gemütlichkeit. Hier op het Schlachthof terrein in de hippe wijk Schanzenviertel hebben ze het hangen bijna tot kunst verheven. Met een lekker biertje in de hand houden ze het nog wel even vol!

'501052' door blauwvinger '501052' door blauwvinger

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Raadhuis

blauwvinger

Dit is een foto van Hamburg vanaf de Binnenalster. Het gebouw met het groene dak is het Raadhuis. De toren daar linksachter is van de Sankt Nikolaikirche. Door bombardementen in de Tweede Wereldoorlog is het kerkgebouw veranderd in een ruïne. De 147 meter hoge Nikolaiturm, ooit voor korte tijd het hoogste bouwwerk van de wereld, staat nog wel overeind. De ruïne behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

'393383' door evelien78 '393383' door evelien78

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Tunnel van licht

evelien78

In 1911 werd de tunnel onder de Elbe geopend die het centrum van Hamburg verbond met de havens aan de zuidelijke oever van de rivier. Voetgangers en voertuigen werden met grote liften naar beneden gebracht. Nieuwe, moderne tunnels hebben de oude tunnel (deels) vervangen, maar de oude Elbtunnel blijft nog steeds erg in trek bij fietsers en toeristen. De verlichting in de oude tunnel geven het geheel een bijzondere sfeer.

'459714' door jusdorange '459714' door jusdorange

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hip hamburg

jusdorange

Duitsland wordt vaak gezien als saai land met saaie mensen zonder humor. Onterecht. Er zijn veel mooie plekjes te vinden en Hamburg is daar een voorbeeld van. Leuke mensen, Veel leuke uitgaansgelegenheden, oude gebouwen gemixt met moderne architectuur. Je vindt er alles. Speicherstad is een deel van de stad waar je heerlijk kan rondwandelen en ontdekken. Theaters, koffietentjes, leuke winkeltjes en unieke details zoals deze bruggen

'368253' door awesomemore '368253' door awesomemore

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hafencity

awesomemore

Ondanks dat ik een groot liefhebber ben van (moderne) architectuur, sprak de nieuwe wijk Hafencity in Hamburg mij niet aan. Als geheel althans. De menselijke maat lijkt te ontbreken. Hier en daar waren echter wel pareltjes (naar mijn smaak) te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld deze.

'368032' door awesomemore '368032' door awesomemore

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Paradise found

awesomemore

Toen Adam en Eva het paradijs verlieten, moeten ze hebben omgekeken en tegen elkaar hebben gezegd: ‘Das war einmal.’ Vervolgens zullen ze met hangende schouders nog een keer achterom hebben gekeken. Door hun met tranen vastgeplakte wimpers keken ze voor een laatste keer naar een 47 hectare grote bomen en bloemenzee.... Enfin, je leest het allemaal in deze tip: http://www.columbusmagazine.nl/europa/duitsland/hamburg/reisreporter/tip/19455/paradise_found.html

'220741' door 1976Ben '220741' door 1976Ben

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Unilever kantoor...Ha

1976Ben

Een vriend van me werkt bij Unilever in Hamburg. In 2009 zijn ze verhuist naar een nieuw kantoor aan de Elbe. Mooie moderne stadsarchitectuur. In Hamburg komt steeds meer mooie nieuwe archtitectuur en dit kantoor is het bezoeken waard. Ook om je te laten overweldigen door de Unilever supermarkt op de begane grond, waar alle in Duitsland verkrijgbare Unilever producten te koop zijn.

'461632' door Karindewolf '461632' door Karindewolf

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hangsloten

Karindewolf

Stelletjes hebben soms de gewoonte om hun liefde op een bijzondere manier tot uiting te brengen. Het kerven van initialen in een boomstam is echter verleden tijd. Hippe stelletjes bezegelen de liefde tegenwoordig met een hangslot, waar ze hun namen op schrijven om het daarna vast te maken aan een brug. De sleutels worden in het water gegooid.

'460708' door Karindewolf '460708' door Karindewolf

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Nostalgie

Karindewolf

In Hamburg wandelde ik over een zeer grote kermis. Nu moet je weten dat ik eigenlijk geen kermisganger ben maar toen ik dit zag dacht ik echt terug aan vroeger 'aan de goeie oude tijd'!

'220824' door Remon '220824' door Remon

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Docklands - Haven van

Remon

Nachtelijk panorama van het futuristische gebouw "Docklands" met in de achtergrond de rivier de Elbe en de haven van Hamburg dat aan de zuidoever van de Elbe ligt.

'388727' door Adzam '388727' door Adzam

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hamburger Rathhaus,

Adzam

Een foto van een dergelijk gebouw is niet zo moeilijk maar om het vanaf een acceptabele hoogte te doen vereist enig inspanning. Gelukkig bood de in de 2e WO grotendeels verwoeste St Nicolaikerk uitkomst. Hoewel deze kerk als ruïne te boek staat is er wel een lift in aangebracht. Vanuit de toren heeft men goed zicht op het stadhuis wat ligt in het centrum van de Altstadt. Het gebouw telt 647 kamers en daarmee niet onder voor Buckingham Palace. Op de achtergrond de bekende Alster recreatiemeren.

'401564' door Karindewolf '401564' door Karindewolf

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Zijn jullie er klaar.

Karindewolf

Zijn jullie klaar voor een uitdaging? Wanneer je deze reclamegraffiti ziet denk ik niet dat je direkt aansluit bij deze boxclub! Maar wie weet is dit juist de tactiek om aan volk te komen...

'523120' door DaphneLange '523120' door DaphneLange

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hamburg, Duitsland

DaphneLange

De meeste mensen denken bij een citytrip naar Duitsland al snel aan Berlijn, een prachtige stad en erg variërend met een heftige geschiedenis maar ben je de volgende keer op zoek naar iets anders, breng dan een bezoek aan het verrassende Hamburg. Deze en na grootste stad van Duitsland heeft echt alles, van oude gebouwen tot de nieuwste architectuur, je kunt er heerlijk ronddwalen in de gezellige straatjes, het is fijn om te winkelen of doe een boottochtje, de stad ligt namelijk aan de rivier de Elbe. Het is een echte havenstad. En als ik je dan nog een tip mag geven, op zondagochtend is de vismarkt, dit is allang geen echte vismarkt meer maar een "gewone" markt waar ze van alles verkopen. Deze markt is echt de moeite waard om te bezoeken, ga wel op tijd, dan kun je de "afterparty" nog meemaken in het gebouw aan de haven. Te leuk om te zien, het is daar een groot feest vol vrolijke mensen. En dat om 08:00 uur in de ochtend. Om 09:00 uur of 09:30 uur sluit het gebouw dus zorg dat je op tijd bent.

'354997' door erwinenolga '354997' door erwinenolga

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hamburger

erwinenolga

Het Hamburger Rathaus middenin het centrum van de stad, een icoon van hamburg. Leuke stad met meerdere mooie wijken zoals ook de Speicherstadt met z'n vele roodstenen pakhuizen, vele mooie platen te maken maar deze hoort er zeker ook bij: het veel gefotografeerde Rathaus.

'327783' door KruYv '327783' door KruYv

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Havenzicht

KruYv

Overal in Hamburg is duidelijk zichtbaar dat het een echte haven- en industriestad is. Grauw en guur weer is meestal niet zo leuk, maar droeg in dit geval toch wel bij aan de sfeer. De ferry is gewoon een vorm van openbaar vervoer, dus je kan zo een tripje over de Elbe maken om de stad vanaf het water te bewonderen, onder het genot van een Duits biertje. Wel met een dikke jas aan, in dit geval...

'209045' door TravelGoom '209045' door TravelGoom

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Alster Arcaden

TravelGoom

Ik heb Hamburg als een heerlijke slenterstad ervaren. Het centrum is een soort Loosdrecht aan de Dam met de Alster Arcaden als poort tussen raadhuisplein en binnenmeren. Hier wel 6 euro voor een biertje dus maar even doorgelopen.

'281738' door mprophet '281738' door mprophet

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Sunset over Hamburg

mprophet

Een aantal jaren geleden reed ik via een klein dorpje onder Hamburg (Finkenwerde) op weg naar Jork, langs de Elbe rivier en kwam ik deze oud-hollandse molen tegen. Met de ondergaande zon moest ik even uitstappen en een foto maken.

'498059' door riemertje '498059' door riemertje

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Pakhuis

riemertje

In het schitterende Hamburg een mooie wandelroute waarbij je veelal gerenoveerde gebouwen tegen komt. Zowel nieuwe als oude gebouwen naast elkaar, maar het staat geweldig. Hamburg war super!

'400593' door Karindewolf '400593' door Karindewolf

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

GROOT!

Karindewolf

De Alexander Von Humboldt, genoemd naar de Pruisische ontdekkingsreiziger, is op deze ogenblik het grootste containerschip ter wereld,, kan achttienduizend TEU containers (containers van ongeveer 6 meter lang en 2 meter breed, nvdr.) vervoeren. Als alle containers van dit schip achter elkaar staan, kan een afstand van 97?kilometer worden overbrugd. Dat is ongeveer van Zeebrugge tot Brussel. Het was leuk dat we er even konden langsvaren in Hamburg!

'318216' door speedy '318216' door speedy

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Elbe

speedy

De Elbe ontspringt in het Reuzengebergte in Tsjechië. Via Pardubice en Ústí nad Labem loopt de rivier naar het westen en komt ten zuidoosten van Dresden Duitsland (deelstaat Saksen) binnen.

'245136' door RGKoning '245136' door RGKoning

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hamburg

RGKoning

Tijdens de tweede wereld oorlog is in Hamburg veel verwoest. Hier en daar staan nog wat historische gebouwen. Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland.

'531776' door pixelfun '531776' door pixelfun

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Concertzaal...Elbphil

pixelfun

Het fascinerende gebouw van de Elbphilharmonie in de haven van Hamburg, gezien vanaf het water. Dat is dan ook meteen de beste manier, maar daarvoor moet je wel met een rondvaart mee (of gebruik maken van de veerponten die varen). Het gebouw staat op één van de vele oude pakhuizen in de zg. Speicherstadt. Een prachtig stukje historie in Hamburg.