Hamburg beste reistijd

Het weer in Hamburg

Wanneer je een citytrip plant, wil je natuurlijk Hamburg van binnen én buiten zien. Als je niet van plan bent om de hele dag in musea te hangen, maar ook graag een beetje wilt winkelen of de stad te voet verkennen, dan mag je hopen dat het niet de hele dag regent. Daarom is het handig om van vooraf het actuele vooruitzicht voor Hamburg te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden. Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Hamburg? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Hamburg

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Oost Hamburg:De beste reistijd voor Hamburg is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en je eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Hamburg een aanrader,  de bossen kleuren prachtig goud en je omzeilt het massatoerisme.


Reisadvies
Voor Hamburg geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 mei Dag van de Eenheid en in oktober Oktoberfest in München.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Hamburg

Beste foto's & tips van Hamburg

'483515' door MKamman '483515' door MKamman

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hip Hamburg

MKamman

Een city trip naar Hamburg is echt een aanrader! Ik ben er meerdere keren per jaar vanwege bekenden die er wonen, maar iedere keer kijk ik er weer naar uit om erheen te gaan. Hier zie je een beeld geschoten vanaf de Bleichenbrücke, vlakbij de Binnenalster, één van de twee meren die middenin het centrum liggen. Rechtsonder zie je meerdere parasols van terrassen op en aan het water en sowieso heb je veel leuke plekken om te eten en drinken in de stad. En nog goed betaalbaar ook! Duitsland is een stuk goedkoper om uit eten te gaan, dus je kan je hier helemaal uitleven. Ook leuk om in het weekend een brunch mee te pakken, daar zijn ze ook goed in. Een leuke plek daarvoor is de Turnhalle, een oude turnzaal verbouwt tot hip restaurant. Sowieso vind je in Hamburg veel water en bruggen (meer bruggen dan Venetië!), kan je heerlijk langs de rivier de Elbe lopen en vind je er in de zomerperiode overal strandjes langs het water. Nu ik het zo typ krijg ik alweer zin om naar Hamburg te gaan! En het allermooiste, vanaf Utrecht ben je er met 4 uur rijden of trein, top toch?!

'399701' door Karindewolf '399701' door Karindewolf

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Héél apart!

Karindewolf

In 1911 werd een tunnel onder de Elbe geopend die het centrum van Hamburg verbond met de havens aan de zuidelijke oever van de rivier. Voor die tijd was het een technisch hoogstandje: 426 meter lang en 24 meter beneden de wateroppervlakte. Voetgangers en voertuigen werden met grote liften naar beneden gebracht. Modernere tunnels hebben de rol van deze oude tunnel overgenomen, maar de oude Elbtunnel blijft een toeristische attractie.

'393625' door evelien78 '393625' door evelien78

DuitslandHamburg

DuitslandHamburg

Hip hangen

evelien78

Net als in veel andere Duitse grote steden hangt er in Hamburg overal een sfeer van Duitse gemütlichkeit. Hier op het Schlachthof terrein in de hippe wijk Schanzenviertel hebben ze het hangen bijna tot kunst verheven. Met een lekker biertje in de hand houden ze het nog wel even vol!

Laat kaart zien

Laatste Hamburg artikelen

Hamburg, Duitsland

Berlijn? Op het menu van Duitse steden is het slechts het voorgerecht dat iedereen al kent. De hoofdmaaltijd is daarentegen een verrassing: tongstrelend, een feest voor het oog, stoer en tegelijkertijd fijnzinnig. Van harte aanbevolen voor en door fijnproevers: Hamburg!

Berlijn? Op het menu van Duitse steden is het slechts het voorgerecht dat iedereen al kent. De hoofdmaaltijd is daarentegen een verrassing: tongstrele...