Frankfurt

'519447' door reizendebeer '519447' door reizendebeer

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Dakterras

reizendebeer

Vanaf het dakterras van een warenhuis in Frankfurt hadden wij een prima uitzicht, helaas was de batterij van mijn camera leeg, gelukkig kan mijn telefoon ook veel.

'380739' door erictkindt '380739' door erictkindt

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Skyline frankfurt

erictkindt

als je net na zonsondergang een skyline wil fotograferen dan heb je gedurende een uurtje echt een heel mooie donkere blauwe lucht (dit noemt men het blauwe uurtje) achetraf kan je de foto dan optimaliseren om tot dit resultaat te komen. natuurlijk moet je een sdtatief gebruiken omwille van de lange sluitertijden die nodig zijn

'222614' door huubm '222614' door huubm

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Het oog van de naald

huubm

In Frankfurt staan een aantal skyscrapers in het centrum van de stad. De hoogste, met een hoogte van 399 meter, is die van de Commerzbank. Het hoogste punt van dit gebouw eindigt in een soort van naald. Deze foto heb ik gemaakt in het bankgebouw en heb daarbij recht naar boven gericht. Zo kijk je door een aantal glazen plafonds van verschillende etages van het gebouw. Met een beetje verbeelding zie je in de foto een menselijk oog vanaf de zijkant gezien, vandaar de titel, door het oog van de naald

'521926' door reizendebeer '521926' door reizendebeer

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Overzicht Rijnoever..

reizendebeer

De dag dat de batterij van mij camera leeg was, dan sta je dan met een geweldig uitzicht op de stad, en zeker de Rijnoever zag er mooi uit, gelukkig hebben smartfone's goede camera's

'224831' door huubm '224831' door huubm

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Manhattan Germany

huubm

Frankfurt wordt ook wel het Manhattan van Duitsland genoemd vanwege zijn wolkenkrabbers in het fianciele kwartier van de stad. De fot heb ik gemaakt bij de Skyper, een gebouw waarin je op 250 meter hoogte kunt vergaderen. De spiegeling van de tegenoverliggende in aanbouw zijnde wolkenkrabber vond ik erg leuk en dus, foto.

'177086' door jonne1985 '177086' door jonne1985

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

ICE

jonne1985

ICE op het treinstation van Frankfurt, onderweg naar Oostenrijk.

'272143' door dianethone '272143' door dianethone

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Zodus,possums....

dianethone

Het zit erop,de koffer is gepakt,(vreemd zo'n koffer met alleen maar mijn spullen) online ingecheckt ,de laatste boodschappen zijn gedaan. USA,here I come again!! Morgen gaat mijn vlucht,niet vanuit Frankfurt zoals op de foto maar wel vanuit London Heathrow.Zodus,possums,mij rest nog om "daaag en tot later"te zeggen,radiostilte vanaf hier of het zou moeten zijn dat er een internetverbinding mijn pad kruist hetgeen wel mogelijk is !! Dus,salut,en ik kom terug met een bangelijke massa nieuwe plaatjes!!! Bye !

'225923' door corinebe '225923' door corinebe

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Skyline Frankfurt

corinebe

Deze foto is gemaakt op een mooie herfstdag in september. Al fietsend langs het water zagen we deze skyline. welke op de gevoelige plaat moest worden vastgelegd.

'518359' door reizendebeer '518359' door reizendebeer

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Alte Oper

reizendebeer

Het oude Opera gebouw van Frankfurt uit 1880 was aan het eind van de tweede wereld oorlog door bombardementen deels vernietig, in de jaren 70 wordt besloten het gebouw te slopen, maar vanwege protest van de lokale bewoners wordt het pand toch gerenoveerd. Wie een bezoeken brengt in Frankfurt moet zeker even langs dit pand gaan voor een fotootje..

'360764' door Knebbeltje '360764' door Knebbeltje

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Vortex van kooplust

Knebbeltje

Frankfurt am Main is een stad vol contrasten. Aan de ene kant de liefdevol gerestaureerde monumenten uit het verleden, zoals de Römerplatz en de Kaiserdom, en aan de andere kant de glazen en stalen 'Wolkenkratzer' van Mainhattan. Heel futuristisch is de Zeil Galleria, een chic winkelpaleis in het centrum, dat zichzelf binnenstebuiten lijkt te keren. In de gevel zit een soort draaikolk van glas en staal, die als de slurf van een tornado door het gebouw kronkelt. Heel indrukwekkend, al doet het ook wel denken aan een angstaanjagend zwart gat waarin al je centjes verdwijnen...

'327815' door whelder '327815' door whelder

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Weltmeister(innen)som

whelder

Frankfurt was afgelopen juli (2011) toen deze foto genomen werd de plaats waar de finale van het WK voetbal voor vrouwen gehouden werd. De stad had er groot voor uitgepakt met langs de Rheinboulevard kilometers lang feesttenten met muziek, bier en bratwurst. Ook in de binnenstad was het gezellig. Op de foto zie je het stadplein met onder meer een winkel die vlaggen verkoopt van de landen die in Frankfurt spelen. Op deze zaterdagavond werkte het weer mee. Het deed denken aan 2006 toen heel Duitsland op zijn kop stond vanwege het WK voetbal en er een hele maand lang Weltmeistersommer was met fantastisch weer

'326719' door awesomemore '326719' door awesomemore

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Doomsday?

awesomemore

Welke kant van het vandaag op? Nog even en de beurzen in Europa gaan open en dan weten we of de Eurocrisis een nieuw slagveld zal aanrichten. Hoe lang zal dit beeld nog te zien zijn voor de ECB in Frankfurt?

'241430' door huubm '241430' door huubm

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Hoog hoger hoogst

huubm

In de categorie stadsbeelden de wolkenkrabbers van Frankfurt in de financiële wijk. Het voorste gebouw is het handelsgebouw van de Japanners die in Duitsland volop vertegenwoordigd zijn in de grote steden. Daar achter de hoogste wolkenkrabber van een grote bekende bank. Van die laatste plaatste ik al eerder foto's.

'538891' door gestreepteolifant '538891' door gestreepteolifant

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Stoere stad

gestreepteolifant

Misschien niet zo voor de hand liggend, een stedentrip naar Frankfurt. Wij bezochten er een concert van Billy Joel. Frankfurt is een echte zakenstad maar heeft mooie plekken waarin oud en nieuw samengaan. Industrieel en stoer. Deze foto is vanaf de uitzichttoren die een mooie blik geeft over oa de Main.

'338578' door simone86 '338578' door simone86

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Herfst in de stad

simone86

Herfst tijdens onze city trip naar Frankfurt, vooral met de kleurenfilter geeft het een leuk effect.

'356981' door Moenya '356981' door Moenya

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Zonnig gele bij

Moenya

Net voordat we het vliegtuig in stapte richting Bangkok, nog even spelen met mijn nieuwe macro lens. En terwijl ik me richtte op een bloem kwam er een bij aanvliegen. Hoe leuk is dat?

'381064' door erictkindt '381064' door erictkindt

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Marktplein frankfurt

erictkindt

's avonds is het wel gezellig kuieren in de binnenstad van frankfurt die nog een paar oudere huizen bezit. toch is deze plek niet heel groot en ben je vlug weer in het modernere (en dus ook minder romantische gedeelte) gedeelte

'546719' door Leondijkstra '546719' door Leondijkstra

DuitslandFrankfurt

DuitslandFrankfurt

Parijs 2.0

Leondijkstra

Ik ben gisteren weer aangekomen in Nederland na weer een gezellig weekend in Frankfurt aM. Toen ik een foto van de skyline wou maken, kwam ik op deze brug terecht met allemaal liefdes slotjes, gezellig!