Eifel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Burgruïne Winneburg

Eifel,
Duitsland


Cochem is een populair plaatsje aan in de Eifel. Een prachtig stadje in een mooie omgeving waar je heerlijk kunt wandelen. Je vindt hier een uitgebreid netwerk aan wandelroutes, waaronder de Moselsteig. Dit is een wandelroute van zo'n 365 kilometer. Natuurlijk is zo'n lange route niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er ook nog kortere routes.

Zo wandelden wij de Cochemer Ritterrunde. Deze 16 kilometer lange route loopt langs de heuvels om Cochem heen en onderweg kun je genieten van prachtige panorama's, kliffen en valleien, een burchtruïne en wandel je door bossen en langs wijngaarden.

De route loopt langs de Burgruïne Winneburg. Deze is in de 13e eeuw ontstaan en werd bewoond door verschillende adellijke families. Tijdens de inval van het Franse leger in de 17e eeuw, werden veel burchten en kastelen in Duitsland vernietigd. Ook de Winneburg werd niet gespaard. In 1688 namen de Fransen het kasteel over en bliezen ze het kasteel grotendeels op. De ruïne is sindsdien nooit meer opnieuw opgebouwd.

Met de drone heb ik deze foto gemaakt van bovenaf, waarbij de contouren van de muren goed zichtbaar zijn.