Düsseldorf

'246071' door huubm '246071' door huubm

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Japanse tuin

huubm

In Düsseldorf woont een grote gemeenschap Japanners met hun eigen trefpunten en gebruiken. Zo is er een klein stukje buiten het drukke centrum van de stad een Japanse cultuurhuis met tempel, woning en bijbehorende Japanse tuin. Als je in Düsseldorf bent en je hebt wat tijd over zeker de moeite om naar toe te gaan.

'324760' door poetin '324760' door poetin

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Architectonische...sp

poetin

Dusseldorf is lekker dicht bij huis. Een heerlijke stad om te shoppen, Alt- biertjes te drinken, Wurst te eten, maar ook om van architectonische hoogstandjes te genieten in het gebied Medienhafen. De Gehry- torens zijn misschien de meest in het oogspringend. Dit is Guggenheim (Bilbao) maar dan dicht bij huis. Overigens kun je in de Medienhafen ook heerlijk eten...

'241456' door Ron Gessel '241456' door Ron Gessel

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Hang in there

Ron Gessel

De grote kermis in Düsseldorf. Mensen gaan langzaam omhoog in een draaimolen en wachten met spanning af wat komen gaat. De kermis is ieder jaar en beslist een bezoekje waard.

'543265' door JoshuaX '543265' door JoshuaX

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

De MedienHafen van...

JoshuaX

Düsseldorf is echt ideaal voor een afwisselend (lang) weekend weg, maar dan dichtbij. We hebben veel van de stad gezien, uren gelopen. Er is echt tijd gestoken in de parkjes, de oude binnenstad, de rivierpromenade. Je kijkt je ogen uit in het duurste winkelgebied op de Köningsallee. Maar het meeste indruk maakt toch de volledig omgebouwde haven van Düsseldorf, de MedienHafen. Als je van lekker eten en moderne architectuur houdt, is dit dé plek in de stad om rond te kijken en vervolgens in één van de hippe restaurants jezelf culinair te laten verwennen. Op de foto zie je de Rheintürm in de vroege avond, met rechts een aantal van de moderne gebouwen die je overal rondom de haven ziet staan. Je kunt ook naar de bovenverdieping van deze toren, vanwaar je prachtige uitzichten over de stad en omringend land hebt. Als je een keer niet te ver wilt reizen maar er toch op uit wilt, enkele uurtjes hier vandaan kun je je uitstekend een weekend vermaken en zelfs een beetje verwonderen.

'524543' door dennisenroel '524543' door dennisenroel

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Is dit Stockholm?

dennisenroel

Nee, dit is niet de hoofdstad van Zweden. Ook dit is Düsseldorf, de wijk Düsseldorf-Oberkassel, gezien vanaf de 'Rheinuferpromenade' aan de overkant van de Rijn. Deze promenade wordt ook wel de langste bar van Europa genoemd, gezien de aaneenschakeling van gezellige barretjes. Ook in het winterzonnetje was het goed toeven daar!

'415892' door abytravel '415892' door abytravel

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Engeltjes Markt

abytravel

De kerstmarkt in Düsseldorf bestaat eigenlijk uit verschillende kleine marktjes op 6 verschillende locaties in de Altstadt. Elk heeft zijn eigen karakter en weer een ander thema, hoewel het accent overal toch wel ligt op eten en - overvloedig- drinken. Vooral de Glühwein vloeit er rijkelijk. Op de Heinrich Heine Platz vind je de "Engeltjes Markt"; boven alle kraampjes prijkt daar een engeltje. Centraal is er een verhoogd paviljoen waar je hapjes en drankjes kunt nuttigen. Dat zie je hier op de foto.

'399250' door enroute2 '399250' door enroute2

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Landschaftspark

enroute2

Het hoogovencomplex in Duisburg werd in 1902 gebouwd en raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar het werd in de jaren 50 weer opgebouwd. In 1985 waren de hoogovens van het complex te klein geworden om nog rendabel te zijn, en werd het gesloten. Geboren uit een burgerinitiatief tegen de sloop van de oude staalfabriek, werd het terrein tussen 1991 en 2002 als openbaar park ingericht, het ‘Landschaftspark’. Het is geweldig om te zien en je raakt er niet uitgekeken. Toegang is gratis.

'524383' door dennisenroel '524383' door dennisenroel

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Verrassend Düsseldorf

dennisenroel

Düsseldorf zal als bestemming voor een stedentrip waarschijnlijk niet al te hoog op je bucketlist staan. Maar misschien is het dan toch tijd om je een keer goed achter de oren te krabben. Deze stad, op nog geen half uur rijden (!) van Venlo, is de moeite van het bezoeken meer dan waard! En niet alleen vanwege het nabijgelegen vliegveld... Het is dé modestad van Duitsland en voelt daarom een beetje aan als Milaan. Het heeft een prachtige 'Altstadt', maar ook zeer moderne wijken met opvallende architectuur. Zoals bijvoorbeeld de wijk MedienHafen, waar deze foto gemaakt is. Op de voorgrond twee beroemde ontwerpen van Frank O. Gehry (bekend van het Gugenheim museum) en op de achtergrond de 240 meter hoge Rijntoren.

'503537' door Graaf '503537' door Graaf

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Haven-overzicht

Graaf

Düsseldorf is heel verrassend voor een stedentrip, behalve de vele terrassen in de gezellige Altstadt, vind ik de wijk aan de haven de leukste om rond te lopen. Hier is een overzicht vanaf de televisietoren waarbij je in een galerij op 168 meter hoogte kunt genieten van een prachtig uitzicht en een drankje. In de Rheinhafen vind je meest prachtige moderne architectuurstijlen, prachtig verweven met oude gerestaureerde gebouwen. Je loopt o.a. langs de “swingende gebouwen”, de oude haven en super moderne bouwwerken. En overal bij ieder groot gebouw is wel een terras en restaurant. Een heel gezellige wijk waar je niet gauw uitgekeken raakt, en aan fotograferen kun je ook eindeloos plezier beleven.

'395105' door enroute2 '395105' door enroute2

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Bewaard gebleven

enroute2

Gisteren een bezoek gebracht aan het Landschaftspark in Duisburg. Dit voormalige hoogovencomplex uit 1902 is een feest voor fotografen en we hebben er de hele dag doorgebracht, want het voor publiek opengestelde park is zo’n 180 hectare groot en staat vol met de meest vreemdsoortige bouwwerken en machines. Mooi dat onze oosterburen dit bewaard hebben.

'523619' door reizendebeer '523619' door reizendebeer

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Uitzicht Dusseldorf

reizendebeer

Altijd leuk een stadsuitzicht van grote hoogte, en dat geld ook voor Dusseldorf, deze foto markeert het marktgedeelte aan de Rijnoever, leuk detail is dat er vooraan ook een bij de waterrand een kleine Eiffeltoren en een kleine Big Ben als decoratie staan.

'540963' door dennisenroel '540963' door dennisenroel

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Swinging buildings in

dennisenroel

Ooit was de wijk Medienhafen een verpauperde haven, waar het stonk naar stookolie en rotte vis. Maar de laatste decennia is het gebied grondig gerenoveerd, waardoor het nu juist tot de mooiste delen van Düsseldorf behoort. Het rauwe van de haven is alom nog zichtbaar, maar het geheel wordt opgeluisterd door moderne architectuur, gezellige terrassen en groene stadsparken. Neem bijvoorbeel de 'swinging buildings', die zijn ontworpen door de Amerikaanse architect Frank O. Gehry. De Gehry-gebouwen zijn vormgegeven als sculpturen en uitgevoerd in verschillende kleuren en materialen. Het meest noordelijke complex is wit, het middelste is in metaalkleur en het zuidelijke complex is in rode baksteen uitgevoerd. Omdat het middelste complex aan de buitenkant met roestvrij staal bekleed is, krijgt het gebouw bij verschillend licht een verschillende uitstraling. Hier een detail van het metalen gebouw.

'537309' door enroute2 '537309' door enroute2

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

De eenzame fotograaf

enroute2

Afgelopen zaterdag een bezoekje gebracht aan de Medienhafen in Düsseldorf. Ik heb daar prachtige staaltjes van architectuur gezien en een mooie fotoserie daarvan gemaakt, waarvan ik misschien nog wel eens iets plaats. Maar dit is mijn ‘lucky shot’ van die dag, een van die zeldzame momenten die zich plotseling aan je openbaren en een verhaal lijken te vertellen, net zoals de foto die ik laatst plaatste van de ingang van de Gallery of Art in Glasgow. Zie hier de eenzame fotograaf die, zodra hij zich even omdraait ...... Je mag het zelf bedenken.

'502773' door Graaf '502773' door Graaf

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Zilveren bouwwerk

Graaf

Een van de belangrijkste aandachtstrekkers in de blitse wijk Rheinhafen zijn de 'swingende gebouwen', het zijn er 3 naast elkaar; een witte, een rode stenen, en een kleiner metallic versie in het midden. Deze is erg apart, wel moeilijk te fotograferen met het licht etc. maar geeft ook hele speciale effecten. Gelukkig liepen er net wat kleurcontrasten (wel klein) het beeld in.

'80578' door Monic '80578' door Monic

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Frank Gehry buildings

Monic

Frank Gehry gebouwen in de architectenwijk

'526037' door dennisenroel '526037' door dennisenroel

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Modern Medienhafen

dennisenroel

Ooit was de wijk Medienhafen een verpauperde haven, waar het stonk naar stookolie en rotte vis. Maar de laatste decennia is het gebied grondig gerenoveerd, waardoor het nu juist tot de mooiste delen van Düsseldorf behoort. Het rauwe van de haven is alom nog zichtbaar, maar het geheel wordt opgeluisterd door moderne architectuur, gezellige terrassen en groene stadsparken. Vanaf het Hyatt hotel heb je dit fraaie uitzicht.

'374102' door erictkindt '374102' door erictkindt

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Landschaftspark

erictkindt

tijdens een weekendje kerstmarkten in Duisburg en Dusseldorf maakte ik van de gelegenheid gebruik om 's avonds het landschaftspark in Duisburg te bezoeken. 's avonds is de ouder fabriek mooiiu verlicht en spot je er heel wat fotografen op zoek naar het ultieme beeld

'363431' door Kiertje1986 '363431' door Kiertje1986

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Vanuit de Rijntoren

Kiertje1986

Restaurant Top 180 is gelegen in de Rijntoren. De Rijntoren is een symbool van Düsseldorf geworden. Een bezoek aan deze toren mocht dan ook niet ontbreken tijdens mijn verblijf in Düsseldorf. De lift bracht me binnen een paar seconden naar het panoramadek van de toren dat op 172,5 meter hoogte ligt. Hier had ik een spectaculair uitzicht over de stad. Vanwege de schuine ramen bovenin de toren kon ik recht naar beneden kijken. Dit is echt een duizelingwekkende ervaring! Restaurant Top 180 draait 360 graden in het rond zodat je elke keer een ander deel van de stad te zien krijgt

'430871' door enroute2 '430871' door enroute2

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Dust

enroute2

Het voorjaar is voor de meeste mensen de uitgelezen tijd om grote schoonmaak te houden. Gelukkig denken de beheerders van het Landschaftspark in Duisburg daar anders over, anders zou ik aan deze fabriekswand, die decennia lang stof heeft verzameld, ongemerkt voorbij zijn gegaan. Behalve het randje is de foto onbewerkt.

'504177' door Graaf '504177' door Graaf

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Oud en nieuw verweven

Graaf

In de leuke wijk Rheinhafen hebben ze heel mooi de oude gebouwen gerenoveerd en verweven met de nieuwe. Hier zie je er ook een mooi voorbeeld van. Ik vond het een geweldige wijk om doorheen te lopen. Er zijn ook erg veel terrassen aanwezig, waar je lekker kunt genieten, ook van het uitzicht.

'504175' door Graaf '504175' door Graaf

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Televisietoren

Graaf

Dit is de televisietoren als je er onder staat bij de ingang. Hier kun je met de lift naar boven naar een café restaurant in een galerij op 168 meter hoogte. Je kunt genieten van een prachtig uitzicht en een drankje. Enkele meters hoger is nog een chique restaurant wat ronddraait.

'272109' door dannyvdm '272109' door dannyvdm

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Das...Stadterhebungsm

dannyvdm

Ter ere van het 700 jarige 'Wiederkehr des Tages der Stadterhebung' aan de Düssel, werd dit bronzen beeld geplaatst in 1988 achter de St. Lambertus kerk. Het beeld is 1,5 meter hoog en heeft een lengte van 7,5 meter. Het standbeeld vertelt drie scene's uit de geschiedenis van Düsseldorf rond de 13e eeuw. Links is het begin van het monument die begint met de 'Schlacht von Worringen' in 1288. Hier wordt de oorlog, die toen tegen Köln ging, uitgebeeld als onzin. In het midden van het beeld zijn de handen van graaf Adolf V en zijn vrouw Elizabeth te zien met het symbolische aftreden van de zegel. Tot slot wordt de ontwikkeling van Düsseldorf in handel en commercie uitgebeeld en ook een scene van de St. Lambertuskerk met op de voorgrond paus Paulus VI.

'502811' door Graaf '502811' door Graaf

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Nerveus

Graaf

In Düsseldorf was afgelopen zaterdag een groot sport en spel-evenement voor de jeugd. Je kon diverse sporten zelf uitproberen, maar ook was er een optreden van pompons dansen, van meisjes die voor cheerleader oefenen. Het leek mij dat deze 2 wel een beetje nerveus waren, maar vooral die kleine blonde was toch erg goed.

'425940' door JMoerkens '425940' door JMoerkens

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Gemutlichkeit

JMoerkens

Ik had nooit gedacht dat Düsseldorf zo'n leuke stad was. Er hangt een hele prettige gemoedelijke sfeer! Je kunt er makkelijk heenrijden voor een dag of een weekendje en dat is de stad waard! Mooie typisch Duitse gebouwen, maar ook veel winkels, voor ieder wat wils. Van grote shopping malls tot exclusieve designershops. En overal leuke gelegenheden voor een hapje en een drankje. Ik vond het een aanrader. Op de foto een shopping mall, en bij het café helemaal onderin hebben ze heerlijke koffie :-) Fijne zondag allemaal.