Düsseldorf beste reistijd

Het weer in Düsseldorf

Wanneer je een citytrip plant, wil je natuurlijk Düsseldorf van binnen én buiten zien. Als je niet van plan bent om de hele dag in musea te hangen, maar ook graag een beetje wilt winkelen of de stad te voet verkennen, dan mag je hopen dat het niet de hele dag regent. Daarom is het handig om van vooraf het actuele vooruitzicht voor Düsseldorf te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden. Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Düsseldorf? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet waar je rekening mee moet houden.
 

Beste reistijd voor Düsseldorf

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord-Oost Düsseldorf:De beste reistijd voor Düsseldorf is mei, juni en september. Het Duitse klimaat komt grotendeels overeen met het Nederlandse, met neerslagrijke winters en soms warme zomers. Het voorjaar is de tijd bij uitstek om door steden te slenteren en je eerste terrasje van het jaar te pakken. Het land is het gehele jaar goed te bezoeken. In het najaar is Düsseldorf een aanrader,  de bossen kleuren prachtig goud en je omzeilt het massatoerisme.


Reisadvies
Voor Düsseldorf geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
3 mei Dag van de Eenheid en in oktober Oktoberfest in München.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Düsseldorf

Beste foto's & tips van Düsseldorf

'246071' door huubm '246071' door huubm

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Japanse tuin

huubm

In Düsseldorf woont een grote gemeenschap Japanners met hun eigen trefpunten en gebruiken. Zo is er een klein stukje buiten het drukke centrum van de stad een Japanse cultuurhuis met tempel, woning en bijbehorende Japanse tuin. Als je in Düsseldorf bent en je hebt wat tijd over zeker de moeite om naar toe te gaan.

'324760' door poetin '324760' door poetin

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Architectonische...sp

poetin

Dusseldorf is lekker dicht bij huis. Een heerlijke stad om te shoppen, Alt- biertjes te drinken, Wurst te eten, maar ook om van architectonische hoogstandjes te genieten in het gebied Medienhafen. De Gehry- torens zijn misschien de meest in het oogspringend. Dit is Guggenheim (Bilbao) maar dan dicht bij huis. Overigens kun je in de Medienhafen ook heerlijk eten...

'241456' door Ron Gessel '241456' door Ron Gessel

DuitslandDüsseldorf

DuitslandDüsseldorf

Hang in there

Ron Gessel

De grote kermis in Düsseldorf. Mensen gaan langzaam omhoog in een draaimolen en wachten met spanning af wat komen gaat. De kermis is ieder jaar en beslist een bezoekje waard.

Laat kaart zien

Laatste Düsseldorf artikelen

Beste hotspots voor citytrip Düsseldorf

Het is weekend, dus voor ons de hoogste tijd voor het delen van de leukste citytrip-tips! Op slechts twee uurtjes treinen vanuit hartje Nederland, onder de rook van het Ruhrgebied, ligt een van de leukste steden van Duitsland: Düsseldorf. Columbus Travel laat enkele locals aan het woord over hun fav...

Het is weekend, dus voor ons de hoogste tijd voor het delen van de leukste citytrip-tips! Op slechts twee uurtjes treinen vanuit hartje Nederland, ond...

Düsseldorf - Door de ogen van de locals

De Rijn, strand, statige winkelboulevards en lekker eten en drinken: het is allemaal op twee uur treinen te vinden in chic Düsseldorf. Maar waar zijn nu de bijzondere plekjes, die je als toerist niet zomaar weet te vinden? Vijf locals geven een kijkje in hun leven en delen hun favoriete hotspots.

De Rijn, strand, statige winkelboulevards en lekker eten en drinken: het is allemaal op twee uur treinen te vinden in chic Düsseldorf. Maar waar zijn...