Beieren

'200711' door Bertus '200711' door Bertus

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Hoogste waterval van.

Bertus

De hoogste waterval van Duitsland (de Röthbachfall) zo'n 470 meter hoog. Voor ons was dit een adembenemende blik op de waterval in een prachtige omgeving. Ligging achter Obersee bij de Königssee in Berchtesgaden.

'247619' door RGKoning '247619' door RGKoning

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Abdij Ottobeuren

RGKoning

Volgens de overlevering werd de abdij in 764 gesticht, en behoort het tot een van de mooiste kerken van Duitsland. De kerk heeft een prachtige akoestiek en is perfect onderhouden.

'493759' door MarioBentvelsen '493759' door MarioBentvelsen

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Neuschwanstein (2)

MarioBentvelsen

Uitzicht vanaf de Marienbrücke op Schloss Neuschwanstein, dat in 2012 - we reden er langs op de terugweg van Toscane - helaas nog deels in de steigers stond. Ik moet dus nog een keer terug voor de ultieme foto. De brug is de plek waar de meeste foto's van het kasteel worden genomen en het kan er dan ook erg druk zijn met toeristen - uit alle delen van de wereld - die selfies maken. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, maar het uitzicht is onvergetelijk! Tip: bezoek het kasteel vroeg op de dag (de massa's komen tegen lunchtijd) en combineer het met een wandeling naar de Pöllat Gorge naar Hohenschwangau (40 minuten) of de Tegelberg (circa 3,5 uur). Er gaat ook een kabelbaan naar de Tegelberg, waar je paragliders, een biercafé/restaurant en een schitterend uitzicht zult vinden.

'523564' door antwan '523564' door antwan

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Lynx

antwan

Deze lynx heb ik gefotografeerd in N.P. het Bayerischer Wald. Vanuit schuilhutten heb je hier een kans om deze prachtige beesten te zien en te fotograferen.Zelfs al zie je ze niet maar hoor je alleen het geluid van ze door het bos dan is het al bijzonder om mee te maken.

'392753' door BenRTravellers '392753' door BenRTravellers

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Hitler's verborgen...

BenRTravellers

Omklemd door Oostenrijk ligt in het uiterste puntje van Duitsland het schitterende Berchtesgadenerland. Overal waar je kijkt hoge, vaak in de zomer nog besneeuwde bergtoppen, groenblauwe meren en idyllische dorpjes met Beierse kerkjes. Denk er de wiener schnitzels en het Brauhaus-bier bij en je ideale vakantiebestemming is gevonden. Maar het gebied draagt ook een trauma met zich mee. Hitler verkoos Berchtesgaden tot zijn eigen paradijs, liet de Obersalzberg volledig ontruimen en bouwden er het Adelaarsnest. Andere partijbonzen volgden en bouwden residenties die ondergronds met elkaar in verbinding stonden. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen van dit donkere Duitse verleden hier zichtbaar en voelbaar.

'376848' door mickri '376848' door mickri

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Lynx in de sneeuw in.

mickri

Het Bayerischer Wald is een Nationaal park waar een groot gebied is afgezet waar lynxen kunnen leven. Het park ligt in het zuiden van Duitsland tegen de Tsjechische grens en vooral in de winter kun je hier fraaie foto's maken van lynxen in de sneeuw.

'554298' door whelder '554298' door whelder

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Lynx in de sneeuw

whelder

Het Bayerischer Wald vormt samen met het over de Tsjechische grens gelegen Sumava een groot Nationaal park waar nog veel wildlife voorkomt. De kans dat je een dier als de Lynx in het volledig wild waarneemt is gering. Daarom is het Tierfreigelände aangelegd. Hier leven de dieren in een omheind gebied dat groot genoeg is om de natuurlijke omstandigheden goed na te bootsen. Hier kun je bijvoorbeeld lynxen en wolven zien in omstandigheden die zo dicht mogelijk bij volledige vrijheid komen. Heel veel foto's van lynxen in de natuur (ook in tijdschriften en boeken) zijn in dit park genomen. Een succesvol plaatje vereist geduld en geluk. Vlak voor wij het park verlieten konden we deze lynx waarnemen. Eerst zat hij dichtbij maar toen hij daar genoeg van had liep hij tegen door een sneeuwveld naar een plek hogerop waar we hem niet meer konden waarnemen.

'380352' door Floydian '380352' door Floydian

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Neuschwanstein

Floydian

Een paar dagen naar zuid Duitsland. Vrienden bezoeken, lekker eten en drinken en natuurlijk wat fotograferen. Natuurlijk is Neuschwanstein helemaal dood gefotografeerd, dus ik had iets anders in gedachten. Ik nam met wat fotovrienden de eerste gondel omhoog naar de Tegelberg en liepen terug naar beneden wat enige uren in beslag zou nemen wat op sommige punten zwaar was met grote zware lenzen en een flink statief. Halverwege vonden we dit punt waar Neuschwanstein vol in herfst kleuren in vroeg ochtendlicht zich aan ons presenteerde. Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 300mm 2.8L USM Exposure; 1/125 sec Aperture; f8.0 Filter; none ISO; 200 RAW

'403818' door BenRTravellers '403818' door BenRTravellers

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Wandelwalhalla

BenRTravellers

Berchtesgaden, in het uiterste zuiden van Duitsland, is een waar wandelparadijs. Trails in alle mogelijke moeilijkheidsgraden voeren dwars door het hart van het Nationaal Park. De enige levende wezens die je pad kruisen zijn steenbokken en bergmarmotten. Houd er wel rekening mee dat een wandeling langer duurt dan aangegeven, want om de paar meter sta je weer stil om foto's te maken en om te genieten van de ongelofelijk mooie panorama's!

'553378' door whelder '553378' door whelder

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Lynx kijkt om

whelder

Het Bayerischer Wald vormt samen met het over de Tsjechische grens gelegen Sumava een groot Nationaal park waar nog veel wildlife voorkomt. De kans dat je een dier als de Lynx in het volledig wild waarneemt is gering. Daarom is het Tierfreigelände aangelegd. Hier leven de dieren in een omheind gebied dat groot genoeg is om de natuurlijke omstandigheden goed na te bootsen. Hier kun je bijvoorbeeld lynxen en wolven zien in omstandigheden die zo dicht mogelijk bij volledige vrijheid komen. Heel veel foto's van lynxen in de natuur (ook in tijdschriften en boeken) zijn in dit park genomen. Een succesvol plaatje vereist geduld en geluk. Vlak voor wij het park verlieten konden we deze lynx waarnemen. Hij keek zelfs even naar ons om.

'316071' door a.ooms '316071' door a.ooms

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Sprookjeskasteel

a.ooms

Slot Neuschwanstein in Beieren is een kasteel in Hohenschwangau bij Füssen in de Allgäu, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van (de later krankzinnig verklaarde) koning Ludwig of Lodewijk II van Beieren (25 augustus 1845 - 13 juni 1886). Het is het beroemdste bouwwerk van Lodewijk II en met zo'n 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste toeristische attracties van Beieren.

'513983' door MvanderKnokke '513983' door MvanderKnokke

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Obersee

MvanderKnokke

De Obersee het is helaas wat heiig geworden maar dat mag de pret niet drukken .Wat heerlijk om hier een duik te nemen in het heldere water. Onze kinderen kunnen niet wachten en hebben de schoenen al uit.Nu nog heerlijk rustig. Het voordeel van vroeg gaan.

'493610' door MarioBentvelsen '493610' door MarioBentvelsen

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Schloss Hohenschwanga

MarioBentvelsen

Schloss Hohenschwangau staat bij het gelijknamige dorp bij Füssen in de Allgäu, een mooi gebied. Het is het zusje van het sprookjeskasteel Neuschwanstein, maar is eerder gebouwd, in 1837. Het staat op de plaats van de 12e-eeuwse burcht Schwanstein. Maar de ridders van Schwanstein stierven in de 16e eeuw uit en de burcht verviel tot een ruïne. Koning Maximiliaan II kocht de bouwval in 1832 en liet het geheel restaureren. De vier markante hoektorens met kantelen laten het middeleeuwse riddertijdperk herleven. Ik heb er de rondleiding gedaan, die is beslist de moeite waard.

'462532' door KHeijlaerts '462532' door KHeijlaerts

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Holy light - Bamberg

KHeijlaerts

We bezochten de Dom van Bamberg. Prachtig! Toevallig was het koor er aan het repeteren, we hebben even in de banken gezeten om te kijken en luisteren. Toen brak de zon ineens door en werd het hele tafereel nog bijzonderder! Bamberg is gebouwd op zeven heuvelen en ligt aan de Regnitz vlak voor haar monding in de Main. De stad beschikt over de grootste bewaard gebleven historische binnenstad van Duitsland en deze staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wat heel bijzonder is om te zien is het stadhuis. Dat staat middenin de rivier, midden in de stad.

'398646' door JosH '398646' door JosH

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Adelaarsnest

JosH

In het Berchtesgadenerland in het uiterste zuiden van Duitsland vind je het historisch beladen "Adelaarsnest". Op deze plek lag het Duitse rijk aan de voeten van Adolf Hitler. Onvoorstelbaar dat zo'n schitterende plek zulke gemengde gevoelens te weeg brengt. Hier ontving de Führer zijn buitenlandse gasten en vertrouwelingen.

'483466' door dennisenroel '483466' door dennisenroel

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

IJzig spookbos

dennisenroel

Op de weg terug van Oostenrijk naar Nederland, rijd je bijna vanzelfsprekend door Beieren. Over het algemeen een bijzonder saaie autorit over een schijnbaar eindeloze snelweg. Er was een dichte mist en het was waterkoud. De radio liep over van de filemeldingen door de gevaarlijke verkeerssituaties die hierdoor waren ontstaan. Afzien dus. Maar ineens brak het zonnetje door. En we zagen dat de dichte mist dit bos een bevroren jasje had aangedaan, zoals we dat nog nooit hadden gezien. We waren gelukkig snel genoeg om ergens te stoppen en onze camera tevoorschijn te toveren, want na 10 minuten dooi was het bos weer van haar winterse jasje ontdaan.

'542053' door catolla '542053' door catolla

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Glance from above

catolla

Schrecksee is een groot bergmeer ter hoogte van 1843 m, gelegen in de Allgauer Alpen. Absoluut prachtige plek, omringd door bergtoppen. De foto is gemaakt met Benro Master GND filter 1.2 soft edge

'308510' door nurama '308510' door nurama

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Lynx

nurama

Van de winter ben ik mee geweest op een workshop natuur/wildlife fotografie met fotograaf Marco de Paauw (www.wildlifeimages.nl). De workshop vond plaats in het Beyerische Wald. Hier heb ik de Lynx er mooi op kunnen zetten.

'542052' door catolla '542052' door catolla

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

The mountaintop

catolla

Dit is een pad dat langs de grens tussen Duitsland en Oostenrijk gaat. De mooiste grens dat ik ooit heb gezien... Allgauer alpen. Foto is met NiSi CPL filter gemaakt

'247603' door RGKoning '247603' door RGKoning

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Linderhof

RGKoning

Slot Linderhof is een barokslot midden in de beierse alpen vlak bij de grens met Oostenrijk. Het slot is goed onderhouden en af en toe spuit een fontein het water uit de vijver 30 meter omhoog.

'563385' door catolla '563385' door catolla

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

On the mountain top

catolla

Om deze foto te nemen moest ik om 4 uur wakker worden en in de nacht klimmen deze fantastisch mooie berg, Grosser Daumen (2280m). En absolute stilte, bergtoppen tot het einde van de horizon... geweldig gevoel

'493817' door Fransvdg '493817' door Fransvdg

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Opleuken

Fransvdg

Ineens bestond het woord "opleuken". Veel mensen zijn druk met het opleuken van hun woonomgeving. En daar hebben ze groot gelijk in. Op saaie eenheidsworst zitten we niet te wachten. Al blijft opleuken wel een riskante bezigheid, want smaken verschillen. Waar de een enthousiast over is, gebruikt een ander de term "meuk." Toch kan meuk ook leuk zijn. (Die woorden rijmen niet voor niets.) Kijk maar naar deze foto van een voorgevel in het Zuid-Duitse plaatsje Velburg.

'393552' door ALouwe '393552' door ALouwe

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Beer in...sneeuwlands

ALouwe

In februari van dit jaar bevond ik mij in het prachtige Bayerischer Walt. Ik was mee met een fotoreis met andere enthousiaste deelnemers. Elke dag lag er weer een dik pak sneeuw voor ons klaar. De kou viel erg mee, al had ik voor de zekerheid wel 3 lagen aan inclusief thermokleding :) Het was een prachtige plek en ik wil er graag nog eens heen. De beren vond ik toch de leukste dieren daar om te fotograferen, terwijl ik voor de reis dacht daar niet zoveel aandacht aan te besteden, omdat ik me zo verheugd had op de lynxen.

'569597' door antwan '569597' door antwan

DuitslandBeieren

DuitslandBeieren

Wolven in het Beierse

antwan

In het Beierse woud, een groot natuurgebied op de grens van Duitsland en Tjechië heb je grote kans om wolven te spotten. Je zult dan wel geduld moeten hebben. Op een aantal plaatsen zijn schuilhutten en observatieflatforms gebouwd vanwaar je wolven kunt spotten. Je zult wel geduld moeten hebben maar als je hier een hele dag doorbrengt is de kans dat je een of meerdere wolven ziet vrij groot. Met nog wat meer geluk blijven ze even rondhangen en kun je het roedelgedrag goed observeren.