Beieren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

NP De Lusen

Beieren,
Duitsland


Wanneer door je het park loopt met zijn kilometers lange wandelpaden geniet je van elk moment. Het zijn mooie wandelpaden die door hele mooie bossen en natuurgebieden waar de wilde beesten leven. Het is zowel mooi in de zomer als in de winter. De Lusen valt onder het nationaal Park Beierse Woud.

Het Nationaal Park Beierse Woud is het eerste en dus ook oudste, internationaal erkende natuurgebied van Duitsland. Het gebied strekt zich uit over een oppervlak van zo'n 243 vierkante kilometer. Hier bevinden zich de bergen Falkenstein, Rachel en Lusen. Samen met het aangrenzende Nationaal Park Šumava in Tsjechië is het het grootste beschermde bosgebied van Midden-Europa.

"De natuur kan je alleen beheersen, wanneer je je door haar laat leiden." - Latijnse levenswijsheid.
De gast is van harte welkom en wordt verrast met een groot aantal mogelijkheden om het natuurgebied te leren kennen. Beleef het spannende ontstaansproces van een nieuwe boswildernis midden in Europa van dichtbij.

Ontdek via de meer dan 300 km wandelwegen de karakteristieke schoonheid van het Nationaal Park. In het gebied bevinden zich ook nog eens meer dan 200 km fietsroutes, 170 km langlaufloipen en tijdens de wintermaanden ca. 100 km geprepareerde winterwandelroutes.

bron: National Park de Beierse Woud