Beieren

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Plönlein in Rothenburg ob der Tauber

Beieren,
Duitsland


Nu de vakantieperiode aan de gang is en vele mensen wellicht naar Duitsland trekken, deel toch even graag 2 foto's uit het mooie Beieren (1e foto Hohenschwangau) en nu deze. Dit is misschien wel het mooiste plaatsje (dat wordt gezegd) van Duitsland. Op de foto kruispunt Het Plönlein te zien. Ik zoek altijd naar een ander standpunt/perspectief. het was heel even iets minder druk en heb ik deze foto liggend op mijn buik kunnen maken. Rotenburg ob der Tauber is een grensgeval tussen stad en dorp met 10.000 inwoners. Dit plaatsje is ontstaan in de 10e eeuw. Wanneer je hier wandelt waan je jezelf terug in die tijd.
Het is begonnen met het kasteel dat nu nog terug te vinden is op één van de hoger gelegen delen van Rothenburg ob der Tauber. Vrijwel het gehele historische centrum is in de middeleeuwen gebouwd. Een deel is na de Tweede Wereldoorlog herbouwd. Dat is het gevolg van een bombardement op 31 maart 1945 waarbij het oostelijke deel van Rothenburg ob der Tauber deels platgegooid is.

Gebouwen die de moeite waard zijn in Rothenburg ob der Tauber zijn onder andere de Burchpoort, de Witte Toren, de Röderpoort, het oude Raadhuis, de Siebertoren en de Sint-Jakobskerk.