Baden-Wurttemberg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een bochtje om

Baden-Wurttemberg,
Duitsland


De B500 of beter bekend de Schwarzwald Hochstrasse is een prachtige brede weg dwars door het Zwarte Woud. In de zomer geliefd bij motorrijders wat tevens niet altijd goed afloopt, maar ook in de winter blijkt dit een perfecte weg te zijn voor een mooie roadtrip.
Met zijn 233 kilometer aan asfalt zou je bijna blijven zitten in je auto, genietend van goede muziek starend uit het raam over de mooie vergezichten. Er is echter genoeg te beleven langs de kant van de weg. En dan heb ik het niet over die ene avond dat wij vast kwamen te zitten in de sneeuw. Nee ik heb het over typische Schwarzwald dorpjes zoals Triberg, waar je de grootste koekoeksklok aantreft. De mooie Titisee, 's winters een grote ijsplaat 's zomers goed voor een rondvaart op het water. Voor wie zich nog even op de latten wilt begeven kan naar het hoogste punt van het Zwarte Woud de Feldberg (950m.)
En dan terug naar deze plaat. Waar is het? Als je over de Bundesstraße 31 rijdt - de belangrijkste oost-westverbinding van het Zwarte Woud, het traject tussen Hinterzarten en Freiburg, dan kom je door het Höllental. Vanaf Hinterzarten slingert de federale weg zich hier over een lengte van ongeveer negen kilometer met soms spectaculaire bochten naar de daluitgang Buchenbach-Himmelreich. Een welbekende foto op Instagram, maar zoals met zoveel dingen had ik toch de wens om dit met eigen ogen te aanschouwen.