Aken

De stad Aken wordt veel bezocht om zijn waardevolle historische centrum met oude architectuur en de geneeskrachtige warmwaterbronnen. Ook kun je hier prima winkelen, verschillende musea bezoeken of relaxen op de vele terrasjes. Ga zeker langs de Dom, het stadhuis en de Ponttor.

Informatie over Aken

Beste foto's & tips van Aken

'452094' door noiram '452094' door noiram

DuitslandAken

DuitslandAken

Mozaiek Dom van Aken

noiram

De Dom van Aken is een van de oudste kerken van Duitsland. De bouw startte in de 7de eeuw, in opdracht van Karel de Grote. Hoog in het octogooon van de Dom van Aken kun je het gouden mozaiek bewonderen waarin in de rand meer dan 24 bijbelse figuren te herkennen zijn. De contouren van de kroonluchter zijn ook te zien. Een geschenk van de keizer van Barbarossa. Een fantastisch gebouw, deze Dom...vol geschiedenis.

'485070' door noiram '485070' door noiram

DuitslandAken

DuitslandAken

Kleurig glas-in-lood.

noiram

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef de Dom van Aken als een van de weinige bekende Duitse historische gebouwen grotendeels onbeschadigd. Er sneuvelden alleen enkele glas-in-loodramen. De kerk werd in 1978 als eerste Duitse monument op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. Ik meende van een gids te begrijpen dat dit een relatief 'nieuw' glas-in-lood werk is....

'493907' door vulture1960 '493907' door vulture1960

DuitslandAken

DuitslandAken

De Dom in Aken

vulture1960

Vandaag gefietst van Vijlen naar Lemiers , daar fiets je Duitsland in via de Schneeberg door een natuurschutzgebied fiets je zo Aken binnen. Daar een stadswandeling gemaakt. alleen de restaurantjes en de konditoreien waren open. Natuurlijk ook de dom bezocht. Leuke winkels en veel oude gebouwen en bezienswaardigheden te zien. Een van de mooiere kerken van de wereld. Entree is gratis. Je kunt ook lekker eten in Duitsland en het is niet zo duur. Via Vaals zijn we weer teruggefietst naar Vijlen. Mooie tocht door de natuur en niet zo lang 23 km.

Laat kaart zien