Seeland image

Seeland


Beste reistijd

Seeland
Denemarken
Rodeparaplu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Seeland

Het weer in Zealand

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zealand te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zealand? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zealand

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Denemarken:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Faeröer eilanden:De beste reistijd voor Denemarken is april t/m oktober. Denemarken is bijna geheel omringd door zee en heeft daardoor weinig landelijk verschil in klimaat. De zomers zijn kort met een temperatuur tussen de 20°C en 25°C en veel zonneschijn, het hele jaar door valt er een milde regen. De winters zijn koud en bij een strenge versie ervan bevriest zelfs het Kattengat. Voor de Faeröer Eilanden gelden milde winters en koele zomers met een  chronisch aanhoudende wind. Beste reistijd voor Groenland is eind maart t/m april voor goede sneeuw, kalm weer en iets langere dagen dan in de winter. Ga je niet voor de sneeuw: ga in juni. Juli en augustus zijn regenachtig en druk.