Denemarken foto's & tips

'275336' door fotowijco '275336' door fotowijco

DenemarkenWest Jutland

DenemarkenWest Jutland

Esbjerg, beelden 'man

fotowijco

Esbjerg is een stad in Denemarken. Ligt in het zuidwestelijke deel van het land aan de westkust van de Noordzee. Esbjerg is 5 grootste stad van Denemarken. De stad werd in 1868 opgericht als een vervanging voor de haven van Altona, die tot dan toe de belangrijkste haven in de Noordzee. In 1874 werd de stad verbonden door het spoor. De dominante stad is Esbjerg man op zee, dat zijn vier beelden van blanke mannen van Svend Wiig Hanbena. Beelden werden gebouwd in 1995.

'501720' door Sandral '501720' door Sandral

DenemarkenWest Jutland

DenemarkenWest Jutland

Autostrand

Sandral

Lokken is een kustplaatsje met een 10 kilometer lang strand en behoort tot de topstranden in Noord-Europa. Hier kun je, tussen Blokhus en Lokken, kilometers met de auto of motor of camper over het strand rijden. Nog een bezienswaardigheid zijn hier uit de duinen gespoelde bunkers uit de 2e wereldoorlog, die op het strand liggen, en die je kunt beklimmen.Vandaag de dag dienen ze vaak als windscherm tegen de westenwind. Laat er nu net achter ons een Zweed vast komen te zitten met z'n auto op dit verlaten strand.Met 3x een flinke krachtsinspanning tillen we hem eruit.Hij was ons erg dankbaar!

'498844' door Sandral '498844' door Sandral

DenemarkenNoord Jutland

DenemarkenNoord Jutland

Wandelende duin

Sandral

Denemarken heeft zijn eigen 'woestijn' Rabjerg Mile,en deze zandduin ligt in het noordelijkste puntje van noord Jutland tussen Skagen en Frederikshavn. Het heeft de dag ervoor flink geregend en nu stormt het flink, zodat de natuur dit soort vormen achterlaat. Het is de grootste wandelende duin in noord-Europa, en is zo'n 40 meter hoog, heeft een oppervlakte van 1 km2 en beweegt zich ongeveer 15 meter per jaar in oostelijke richting. Je hebt hier echt het gevoel in een woestijn te staan en het feit dat er 250.000 bezoekers per jaar naartoe gaan zegt genoeg.Kost niets (ook de P niet)

'391948' door zanzibar '391948' door zanzibar

DenemarkenWest Jutland

DenemarkenWest Jutland

Mooie kust

zanzibar

We hadden mooie dagen op onze roadtrip door Denmarken. De kustlijn is grillig, afwisselend en prachtig.Overal zijn we even gestopt.

'509007' door Sandral '509007' door Sandral

DenemarkenNoord Jutland

DenemarkenNoord Jutland

Zandduin op drift

Sandral

Deze grootste duin van noord Europa, Rabjerg Mile, is een leuk (woestijn)uitstapje in het noorden van Denemarken.Zelfs met regen en wind is het hier heel apart en je kunt hier best een stukje weg lopen,aangezien het 1 km2 groot is.Hij verplaatst zich ongeveer 15 meter per jaar. Ook voor vogels die migreren is dit een internationaal belangrijke plek.

'518579' door hillebrand '518579' door hillebrand

DenemarkenNoord Jutland

DenemarkenNoord Jutland

Danish delight

hillebrand

Tijdens de kerstweek hebben we onze Kerst in Denemarken gevierd. Een mooi cadeautje was het Noorderlicht dat we prachtig boven ons huisje zagen. Ik heb het Noorderlicht vaak ik Noorwegen en Zweden gezien, maar nog niet zo mooi in Denemarken. Het blijft een prachtig schouwspel!

'502005' door JaccoenLaurie '502005' door JaccoenLaurie

DenemarkenFaeroer

DenemarkenFaeroer

Papegaaiduiker op...M

JaccoenLaurie

Op het puntje van het eiland Mykines leven ontelbaar veel papegaaiduikers. Op weg naar de kliffen zie je ze overal in het gras zitten. Na een paar uurtjes fotograferen in het gras wilden we het graag wat hogerop zoeken en besloten het te proberen tussen de rotsen. Dit is het resultaat.

'425603' door RGeerdink '425603' door RGeerdink

DenemarkenZuid Jutland

DenemarkenZuid Jutland

Gele haarkwal

RGeerdink

Deze gele haarkwal (tenminste ik denk dat dit een gele haarkwal is) kwam ik tegen in de haven van Sonderborg in Denemarken. Sonderborg is een alleraardigst stadje met een prachtige haven, een museum in een molen (Dybbøl Mølle), het Augustenborg Slot dat is gelegen in de baai en werd gebouwd in 1770 en niet te vergeten het Sønderborg Slot dat werd gebouwd in de 12e eeuw. Het Gråsten Slot is ligt vlakbij Sonderborg in bijzonder mooie natuur en wordt omgeven door een mooie slottuin, de Zuid-Jutse bossen en meren. Het mooie, witte slot stamt uit 1759 en wordt door Koningin Margrethe en Prins Henrik enkele weken per jaar bewoond. De gele haarkwal (Cyanea capillata) is de grootste kwallensoort ter wereld met een doorsnee van het lichaam tot 2,5 meter. Er zijn veel (meer dan 150) tentakels, ze zijn meterslang, en vaak zitten ze in 8 slordige groepen. Ze steken behoorlijk! Deze kwal komt alleen in koude zeeën voor. Kwallen bestaan voor meer dan 95 procent uit water.

'415309' door Regien '415309' door Regien

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Nyhavn (fisheye)

Regien

Het kleurrijke Nyhavn is een toeristische trekpleister in Kopenhagen. De haven puilt uit van (dure!) restaurants en bars en het is er goed toeven tijdens een zwoele zomeravond. De prachtige kleurrijke huizen stammen uit de 17e en 18e eeuw. Uiteraard worden er ook rondvaarten aangeboden voor toeristen. Deze foto heb ik gemaakt met mijn fisheye objectief. (Exif: f/10, sluitertijd 10/3200, iso 200, 10.5 mm)

'463188' door adelheid '463188' door adelheid

DenemarkenFaeroer

DenemarkenFaeroer

Waterval in de...acht

adelheid

De Faeroer zijn heerlijke rustige eilanden in de Noordzee met een heel laag inwonertal. Mensen leven pal in de natuur, zoals dit huis met een waterval in de achtertuin.

'141304' door hillebrand '141304' door hillebrand

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Moeder & kind

hillebrand

Deze edelherten heb ik gefotografeerd in Jaegersborg bij Kopenhagen (zie mijn tip voor een pdf folder). Een teder moment tussen moeder en kind. Jaegersborg is een enorm landgoed waar deze beesten natuurlijk gedrag vertonen, maar toch voor een groot publiek goed te zien zijn. Je kunt er heerlijk wandelen.

'489233' door elinedg '489233' door elinedg

DenemarkenFaeroer

DenemarkenFaeroer

Rotskliffen

elinedg

Persoonlijk vind ik de rotskliffen op de Faeroer heel bijzonder. De ruige uitstraling hebben de eilanden hieraan te danken en vele vogels verblijven er graag. Vestmanna op het eiland Streymoy is voor het vogelspotten een hele goede locatie. Ook de kliffen aan de oostkant van het eiland Mykines en de kliffen ten zuiden van het zuidereiland Suduroy zijn hiervoor zeer geschikte plaatsen.

'445398' door silly '445398' door silly

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Sprookjesachtig

silly

Nyhaven is het gezelligste en meest toeristische plekje van Kopenhagen. De gekleurde huisjes rondom de kleine binnenhaven hebben iets sprookjesachtig, niet voor niets heeft Hans Christian Andersen hier gewoond en werd geiinspireerd door zijn omgeving. Dit weekend waren wij hier en het weer was afwisselend, tussen de buien de zon brak de zon door , en zelfs het licht werd sprookjesachtig ...

'280880' door Giberski '280880' door Giberski

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Standbeeld van Hans..

Giberski

In het centrum van Kopenhagen staat naar het gemeentehuis dit standbeeld van schrijver en dichter Hans Christian Andersen. Ik vind het een mooi beeld, maar de locatie had nog veel beter gemogen. Naast een gebouw, aan een drukke autoweg. Wat is er mis met midden op een groot mooi plein te staan?

'501359' door hillebrand '501359' door hillebrand

DenemarkenWest Jutland

DenemarkenWest Jutland

Verlaten strand

hillebrand

Het strand van Rømø is zo'n beetje het breedste strand van Europa. Het is zeer gewild door surfers. Vaak is het er druk, maar op deze avond was het er stil. Vlak na zonsondergangnog prachtig licht. Leuk om eens wat te platen te maken met een langere sluitertijd. Groeten, Hillebrand

'501583' door JaccoenLaurie '501583' door JaccoenLaurie

DenemarkenFaeroer

DenemarkenFaeroer

Uitzicht op Gasadalur

JaccoenLaurie

Op het eiland Vágar ligt aan de westkant het dorpje Gásadalur. In 2012 woonden er 18 mensen en stonden meerdere huisjes leeg. Tot er 2004 een tunneltje met één rijstrook werd gemaakt, was Gásadalur moeilijk te bereiken. Het ligt namelijk tussen bergen die ruim 700 meter hoog zijn en nog best een stuk boven zeeniveau. Om deze reden kunnen boten niet aanmeren en is vissen alleen mogelijk vanaf het buurdorpje Bour. Voor de tunnel werd gebouwd, moest de postbode 3x per week via de bergen reizen om de post af te leveren. In 1940 werd een lange trap gebouwd tussen het dorpje en het strand. Deze foto is genomen vanaf de bovenkant van die trap. Vanaf daar is het uitzicht geweldig! Echt een aanrader.

'444501' door sollie72 '444501' door sollie72

DenemarkenLimfjord

DenemarkenLimfjord

Eilandje Livø

sollie72

Met een veerboot kun je een bezoek brengen aan het kleine eilandje Livø in de Limfjorden. Het is een klein beschermd eilandje met mooie wandelpaden, fijne natuur en prachtige vergezichten.

'458002' door hillebrand '458002' door hillebrand

DenemarkenSeeland

DenemarkenSeeland

Rågeleje strand

hillebrand

Ik heb het afgelopen jaar weer veel gereisd. Van Zuid Afrika naar Roemenië en van Noorwegen naar Maleisië. Allemaal prachtig. De afgelopen weken hebben we de kerst gevierd in Denemarken. Voor ons is dat altijd weer een soort van thuiskomen. Dit keer zijn we een week in Rågeleje geweest (3 kwartier boven Kopenhagen). De omgeving is bosrijk, heuvelachtig en ligt direct aan het strand. Daar is deze foto ook gemaakt. Het vroor die dag een paar graden en aan het einde van de dag hadden we een mooie zonsondergang. Prima omstandigheden om lekker naar buiten te gaan. Fijne jaarwisseling allemaal! Grt. Hillebrand

'526347' door Sandral '526347' door Sandral

DenemarkenWest Jutland

DenemarkenWest Jutland

Een stukje...Atlantik

Sandral

Deze bunkers maakten deel uit van de Atlantische "muur". Een 5000 km lange verdedigingslinie, die nazi-Duitsland in de 2e wereldoorlog in de bezette gebieden heeft aangelegd ter voorkoming van een geallieerde invasie.(wiki) Hij liep van Noorwegen, via Denemarken, Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, tot aan de grens van Spanje. Op het strand bij Lokken liggen nog aardig wat van die bunkers, die uit de duinen zijn weggespoeld en vaak dienst doen als windscherm. Bijzonder om te zien en je kunt ze beklimmen.

'501927' door JaccoenLaurie '501927' door JaccoenLaurie

DenemarkenFaeroer

DenemarkenFaeroer

Super waterval

JaccoenLaurie

Op het eiland Vágar ligt Sorvagsvatn, het grootste meer van de Faeröer eilanden. Helemaal aan het einde van het meer kun je zien hoe al het water tientallen meters naar beneden de zee in klettert. Vanaf het stadje Midvagur moet je ongeveer 1,5 uur lopen om aan de rand te komen. Het is een heerlijk rustige hike en je komt er niemand tegen!

'445718' door silly '445718' door silly

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Christiana

silly

Christiania werd gesticht in 1970, toen een groep hippies in het Kopenhaagse stadsdeel Christianshavn de verlaten militaire kazerne Bådsmandsstrædes Kaserne kraakte. In het begin probeerde de Deense regering de krakers te verwijderen, maar vanaf het einde van de jaren zeventig werd Christiania als een "sociaal experiment" getolereerd. Echter bleven er controversen bestaan over het niet betalen van water en stroom, de drugshandel en ontbrekende horeca- en bouwvergunningen. Deze geschillen zijn inmiddels min of meer opgelost, maar de gebouwen op Christiania voldoen nog niet aan openbare bouw- en ruimtevoorschriften. Dit is de kern van de tegenwoordige botsingen met de Deense staat.

'413355' door Regien '413355' door Regien

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Sirenes Song

Regien

Normaal plaatst ik slechts 1 foto per dag, maar vanwege de gouden bruiloft van mijn ouders ben ik 2 dagen weg, dus bij deze dan ook 2 foto's. Hopelijk krijgen ze beiden de aandacht die ze verdienen. Hier de Little Mermaid van Hans Christian Andersen in de Deense Hoofdstad Kopenhagen. Over zeemeerminnen doen veel legendes de ronde. Ze zouden schippers door middel van hun hypnotiserende gezang de klippen op jagen. Als extraatje een stukje muzikale begeleiding door het nummer 'The Sirenes Song' van Rebecca Lavelle die de muziek verzorgt heeft voor de Australische serie McLeods Daughters: http://www.youtube.com/watch?v=feGVy009t_w (Exif: f/8, sluitertijd 10/1250, iso 200, 17mm)

'499750' door JaccoenLaurie '499750' door JaccoenLaurie

DenemarkenFaeroer

DenemarkenFaeroer

Een waterval bij...Vi

JaccoenLaurie

Overal op de Faeröer eilanden zijn van dit soort prachtige watervallen te vinden. Tussen de felgele bloemetjes en stenen muurtjes liggen ze er schitterend bij.

'427729' door pensionado '427729' door pensionado

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Kroonjuweel

pensionado

Een van de mooiste Europese kronen is ongetwijfeld die van koning Christian IV van Denemarken. Hij is gemaakt van goud en rijkelijk bezet met parels, edelstenen en minuscule email figuurtjes. De kroning vond plaats in 1596. Deze kroon wordt nu samen met andere kroonjuwelen bewaard in de zwaar beveiligde kluis van het Rosenborg Slot. Omdat alle juwelen achter kogelvrij glas staan, zijn ze lastig te fotograferen.