Denemarken image

Denemarken


Beste reistijd

Denemarken
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Denemarken

Het weer in Denemarken

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Denemarken te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Denemarken? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Denemarken

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Denemarken:De gemiddelde temperatuur en neerslag in Faeröer eilanden:De beste reistijd voor Denemarken is april t/m oktober. Denemarken is bijna geheel omringd door zee en heeft daardoor weinig landelijk verschil in klimaat. De zomers zijn kort met een temperatuur tussen de 20°C en 25°C en veel zonneschijn, het hele jaar door valt er een milde regen. De winters zijn koud en bij een strenge versie ervan bevriest zelfs het Kattengat. Voor de Faeröer Eilanden gelden milde winters en koele zomers met een  chronisch aanhoudende wind. Beste reistijd voor Groenland is eind maart t/m april voor goede sneeuw, kalm weer en iets langere dagen dan in de winter. Ga je niet voor de sneeuw: ga in juni. Juli en augustus zijn regenachtig en druk.