Turks binnenland

De Turkse Republiek Noord-Cyprus is een niet-erkende staat in het noorden van het eiland Turks binnenland. Een van de mooiste bezienswaardigheden in deze omgeving is het St. Hilarionkasteel, dat bovenop een berg is gelegen. Geniet hier van de mooie uitzichten. Andere highlights zijn de Bellapais Abdij en de karavanserai Buyuk Han.

Informatie over Turks binnenland

Beste foto's & tips van Turks binnenland

'495178' door JannavEek '495178' door JannavEek

CyprusTurks binnenland

CyprusTurks binnenland

Wilde orchideeën

JannavEek

Cyprus is een orchideeënland en de maand maart is de bloeimaand bij uitstek. Ik heb naar ze gezocht en ook gevonden, vooral hele veldjes met de Orchis italica. Dit klopt wel want zij bloeien iets later, in april lees ik, en het was april. Deze soort wordt ook wel naked man orchid genoemd omdat hun bloemblaadjes op naakte mannen zouden lijken.

'417433' door JannavEek '417433' door JannavEek

CyprusTurks binnenland

CyprusTurks binnenland

St. Hilarion kasteel

JannavEek

Kasteel St. Hilarion ligt op de weg van Nicosia naar Kyrenia. Het is een prachtige vesting op een bergtop met veel torentjes; de muren zijn op de rots zelf gebouwd. Het kasteel was voor verdediging tegen Arabische piraten. De weg naar het kasteel voert door een militair gebied van de Turken en je mag er met je (huur)auto dan ook niet eerder stoppen dan bij het kasteel. Maar dat deed ik toen wel -stoppen- het mooie panoramabeeld van de Middellandse zeekust deed me die hele regel vergeten. Prompt kwamen er militairen aanlopen die me vroegen om door te rijden. Het is zeker een heel spannende plek om te bezoeken. Er is ook een restaurant met een fraaie foto-expositie, een eindeloos mooi uitzicht over de omgeving. En de rit erheen door de bergen is al een avontuur

'494981' door JannavEek '494981' door JannavEek

CyprusTurks binnenland

CyprusTurks binnenland

Wilde bloemen foto...

JannavEek

Van februari tot mei is Cyprus één grote bloemenzee. De (wilde) cyclamen, irissen en wilde orchideeën bloeien, klaprozen, ranonkels, wilde pioenen.. het is een heerlijke tijd om er te zijn. Ik was extra geïnspireerd geraakt om bloemen te fotograferen door het bekijken van de wilde bloemen foto expositie in het restaurant van kasteel St. Hilarion (bij Kyrenia).

Laat kaart zien