Kyrenia

Dit gebergte in het noorden van Kyrenia bestaat vooral uit kalksteen. De ruïnes van het kasteel van Kantara liggen op een top van het Kyreniagebergte. Omhoog klimmen doe je niet alleen voor het gebouw, maar ook voor het spectaculaire uitzicht vanaf de top.

Informatie over Kyrenia

Beste foto's & tips van Kyrenia

'132095' door gpvitterzon '132095' door gpvitterzon

CyprusKyrenia

CyprusKyrenia

Nachtleven in Kyrenia

gpvitterzon

Een nachtelijke opname in de haven van Kyrenia

'280374' door pkoelewijn '280374' door pkoelewijn

CyprusKyrenia

CyprusKyrenia

Fort van Kyrenia

pkoelewijn

Kyrenia, gelegen in Noord-Cyprus heeft een mooie haven die aan de voet van het fort ligt. Je kunt hier aan de kade heerlijk eten. Deze foto maakte ik vanaf het terras waar we een fantastisch "meze" aan het oppeuzelen waren.

'495024' door JannavEek '495024' door JannavEek

CyprusKyrenia

CyprusKyrenia

De Britse periode

JannavEek

De strategische ligging van Cyprus is reden dat het eiland veel verschillende heersers heeft gekend. Zo was het van 1925 tot 1960 een Britse kroonkolonie (ze namen het over van de Turken). Veel Britse invloeden zijn nog zichtbaar in het hedendaagse leven op Cyprus: men rijdt er links, er wordt veel Engels gesproken en de toeristen komen nog steeds voornamelijk uit Engeland. Uit deze Engelse tijd stammen ook de legendarische Hotel British en White Pearl Hotel aan de Venetiaanse haven van Kyrenia (Gyrne). De haven waar ik hier (achter de geraniums) op een terras zit. De hotels zijn wat gedateerd maar op perfecte locatie. Maar ook wel luidruchtig lijkt me, want tot laat in de nacht zitten deze gezellige terrassen rond de oude haven vol.

Laat kaart zien