Akamas

'409535' door silly '409535' door silly

CyprusAkamas

CyprusAkamas

Bad van Aphrodite

silly

Zoals in de meeste landen waar belangrijke held(inn)nen een grote toeristische impact hebben, worden ook in Cyprus verschillende bezienswaardigheden naar deze personnages genoemd, zo dus ook de baden van Aphrodite.Volgens de legendes was het hier in deze natuurlijke poelen binnen in een grot en beschaduwd door grote olijfbomen dat Aphrodite haar schoonheidsbaden nam. (zie mijn tip)

'335580' door AnitaOedit '335580' door AnitaOedit

CyprusAkamas

CyprusAkamas

Akamas

AnitaOedit

Als je een leuke trip wilt maken naar Cyprus, ga zeker naar Akamas National park. Doe een jeep safari over deze prachtige landschap. Beste tijd is na de regen seizoen maart en april, want dan staat alles in de bloei.

'347281' door petervanmeurs '347281' door petervanmeurs

CyprusAkamas

CyprusAkamas

Akamas, een...schitte

petervanmeurs

Akamas, een schitterend gebied voor lange wandelingen op Cyprus. Een afwisselend landschap en telkens weer magnifieke uitzichten over de mooie kust. Het grootste deel is verboden voor gemotoriseerd verkeer, dus de strandtoeristen komen niet verder dan de rand. Heerlijk rustig.

'515882' door Cobinho '515882' door Cobinho

CyprusAkamas

CyprusAkamas

Eeuwige schoonheid

Cobinho

De Baden van Aphrodite zijn gelegen op het Akamas schiereiland en bevinden zich dicht bij het stadje Polis. Het zou op deze plaats zijn dat Aphrodite binnen in een grot in de natuurlijke poelen haar schoonheidsbaden zou genomen hebben. Het is een grot met een natuurlijke poel in een groene omgeving en beschaduwd door grote olijfbomen, die aan het einde van een korte natuurwandeling ligt. Volgens legende ontmoette Aphrodite hier Adonis, toen hij eventjes stopte om te drinken tijdens het jagen. Het ogenblik dat Adonis van het water dronk, werd hij verliefd op de godin. Opperkoning Zeus was hier echter niet blij mee en liet Adonis vermoorden op de Olympus berg. Uit zijn bloed ontstond de rode Adonisbloem, die nog steeds op het schiereiland Akamas groeit. Vroeger was het mogelijk om zelf ook een bad te nemen in het water, maar vandaag de dag is dat niet meer toegelaten!

'410846' door silly '410846' door silly

CyprusAkamas

CyprusAkamas

Kiezelstrand

silly

Polis ligt in het noordwesten van Cyprus en heet officieel Polis Chrysochous. Polis ligt niet ver van de vissersplaats Latsi vandaan aan de rand van het Akamas peninsula natuur reservaat. De kiezelstranden en resorts zijn veel minder ontwikkeld dan de meeste delen van het eiland waardoor er hier meer zogenoemde eco-toeristen komen die hier een glimp op te vangen van het authentieke Cyprus(groter bekijken is mooier)

'371678' door SSchoof '371678' door SSchoof

CyprusAkamas

CyprusAkamas

Krabbetje in 't water

SSchoof

We gingen naar Lara Beach op schildpadden te spotten. Het strand van Lara Beach staat erom bekend dat de schildpadden hier aan land komen om de eieren te leggen. Helaas geen schildpadden gezien, maar wel deze schuwe krab. Het was een hele operatie om hem te fotograferen, maar uiteindelijk bleef hij heel even stil zitten zodat ik deze foto kon maken. Het scherpstellen was het lastigste, de meeste foto's van deze krab waren niet scherp. Deze is wel scherp ondanks dat je hem bijna niet ziet vanwege zijn schutkleur.

'410775' door silly '410775' door silly

CyprusAkamas

CyprusAkamas

Akamas

silly

Het Akamas schiereiland, in het westen is een uitgestrekt, authentiek natuurgebied, waar ook relatief weinig mensen wonen. Akamas is het meest oostelijke punt van de drie beschermde planten zones in Europa. Het aantal verschillende soorten planten die hier voorkomen loopt tegen de 600, waarvan er zo’n 35 endemisch zijn. De variëteit in de fauna is eveneens indrukwekkend. 168 verschillende vogels, 12 soorten zoogdieren, 20 reptielen en vlinders waarvan de zeldzame Glaucopsyche Paphos vlinder het symbool is geworden van de regio. Akamas was de plaats waar Aphrodite en Adonis hadden hun liefdesverhaal. Het is een gebied van ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Bijna alle soorten geologische formaties in Cyprus zijn hier terug te vinden.