Rila-gebergte

Een hikerdroom wordt werkelijkheid in de indrukwekkende bergen van Rila. Er loopt een wandelroute door de bergen naar het Rila klooster, waar je een paar dagen over doet, maar die sensationele uitzichten oplevert. Het Rila klooster diende in de tiende eeuw als toevluchtsoord voor kluizenaars, terwijl de Turken over het land heersten. In de veertiende eeuw is het klooster drie kilometer verplaatst naar zijn huidige locatie.

Informatie over Rila-gebergte

Beste foto's & tips van Rila-gebergte

'349397' door whelder '349397' door whelder

BulgarijeRila-gebergte

BulgarijeRila-gebergte

Ik zie je

whelder

Veel soorten sprinkhanen hebben een bruinige of groene kleur waardoor ze tussen het gras nauwelijks zichtbaar zijn. Maar als je eigenwijs op een margriet gaat zitten val je natuurlijk wel heel erg op. Een buitenkansje vor de fotograaf natuurlijk.

'562761' door hikinghipsters '562761' door hikinghipsters

BulgarijeRila-gebergte

BulgarijeRila-gebergte

Hiking

hikinghipsters

We hebben 6 uur vanaf het Rila klooster gehiked naar De Ivan Vasof hut. We hebben last minute daar nog een bed kunnen regelen maar veel slaap zouden we niet hebben omdat we de wekker om 3:30 gezet voor de 2 uur durende hike naar een top die over de Rila lakes uitkeek. We waren precies een kwartier voor zonsopgang op de top en werden beloond met dit uitzicht!

'524024' door marjolijn '524024' door marjolijn

BulgarijeRila-gebergte

BulgarijeRila-gebergte

Traditionele zang en.

marjolijn

Juni 2015 was ik een weekje in Bulgarije. Eerder plaatste ik al een serie foto's. Leuke herinneringen heb ik aan een bijeenkomst met enkele lokale dames in Dobursko. Dit dorp ligt in het Rilagebergte, niet ver van wintersportplaats Bansko. Een groepje oudere dames, en ook een enkele jongere, heeft zich tot taak gesteld de traditionele plaatselijke dansen en gezangen te bewaren en over te dragen op het nageslacht, en op geïnteresseerde toeristen. Dit alles uiteraard in bijpassende klederdracht.

Laat kaart zien