Plovdiv

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Regenboog over Plovdiv

Plovdiv,
Bulgarije


Tijdens mijn tripje naar Plovdiv heb ik de Free Plovdivtour gelopen. Het was nogal regenachtig weer, we kregen een flinke hoosbui over ons heen. Gelukkig waren we dichtbij een restaurant en hebben we de tour even onderbroken met een drankje. Toen het weer bijna droog was zijn we weer verder gegaan richting de Nebet heuvel waar je prachtig uitzicht hebt over de stad. Ik draaide me om om weer terug te lopen en toen zag ik dit mooie licht, met donkere lucht en regenboog.

De Nebet heuvel is een van de 7 heuvelen waarop de stad gebouwd is, en ligt in het noordelijke deel van de oude stad. (langs het Ethnografisch museum door blijven lopen) De overblijfselen van de oudste nederzetting in Plovdiv ligt daar ook, alhoewel het niet veel meer is dan willekeurig verspreide stenen en enkele stukjes van de muur. De vibes hier zijn zeer rustgevend en romantisch. Het is een plek waar veel stelletjes te vinden zijn als de zon ondergaat. Ik snap het helemaal, want het is een prachtig uitzicht wat je daar hebt!

De free Plovdivtour start trouwens iedere dag in het nieuwe centrum, je hoeft je niet op te geven. De tour is erg de moeite waard! Voor meer info: http://www.freeplovdivtour.com/