Noordwest Bulgarije

De bizarre vormen van de rotsformaties in Belogradchik prikkelen de fantasie. De vallei met deze rotsformaties ligt in het noordwesten van Noordwest Bulgarije niet ver van de Donau. Een toeristisch onderontwikkeld gebied. Het voordeel daarvan is dat je er zelfs in de zomervakantieperiode relatief ongestoord kunt ronddwalen.

Informatie over Noordwest Bulgarije

Beste foto's & tips van Noordwest Bulgarije

'328266' door whelder '328266' door whelder

BulgarijeNoordwest Bulgarije

BulgarijeNoordwest Bulgarije

Belogradchik

whelder

Belogradchik is een plek met geweldig mooie rotsformaties met een groot fort erin. Het geheel staat op de nominatie om werelderfgoed te worden. Het gebied is een bezoek meer dan waard (zie tip).

'559587' door hartjewijhe '559587' door hartjewijhe

BulgarijeNoordwest Bulgarije

BulgarijeNoordwest Bulgarije

Prachtige grot

hartjewijhe

Vlakbij het plaatsje Lovech, Noordelijk van het Balkan gebergte, vind je de Devetashka grot. De grot is een soort gewelf, met meerdere openingen in het dak, waarvan een grote ronde opening. Wij waren hier in mei. Er waren niet veel bezoekers. Zwaluwen en duiven vlogen af en aan en vulden de grot met vogelgeluiden. De kleuren in de grot waren prachtig, veel tinten grijs en groen. Achterin de grot verblijven ca. 30.000 vleermuizen, deze laten zich overdag niet zien. De ticketverkoop was erg Oost-Europees; in een oude treinwagon zat iemand die kaartjes verkocht. Voor de wagon was een klein terrasje gemaakt met een paar plastic tuinstoelen en een parasolletje. Hoewel het niet druk was in de grot, schijnen er toch behoorlijk wat toeristen speciaal voor de grot naar Lovech te komen, volgens onze gasthuiseigenaren. Overigens is het guesthouse ook een vermelding waard, Old Lovech in Lovech. Erg mooie plek met heel aardige eigenaren, die veel kunnen vertellen over de omgeving.

'385062' door bartjroth '385062' door bartjroth

BulgarijeNoordwest Bulgarije

BulgarijeNoordwest Bulgarije

Ogosta meer, Montana,

bartjroth

Ongepland kwamen we eind maart (2013) langs het meer Ogosta in Bulgarije, bij de plaats Montana. Vanwege sneeuwval hadden we de route aangepast. Een spectaculair landschap, in een onbekende uithoek van Bulgarije. Als je ten noorden van Montana komt, zul je versteld staan van de armoede en haveloosheid van deze streek. Nooit gedacht dit in Europa nog aan te kunnen treffen. Maar daar is hier natuurlijk niets van de zien. Evenmin is te zien dat er een harde, koude wind waait op het moment van de foto, die het niet aantrekkelijk maakte hier uitgebreid te gaan wandelen.

Laat kaart zien