Noordoost Bulgarije

Kaliakra is het enige gebied in Noordoost Bulgarije waar de overblijfselen van het oostelijke gedeelte van steppe nog te vinden zijn en het heeft ook de hoogste klippen langs de Bulgaarse Zwartezeekust. Hoewel het noordoosten van Noordoost Bulgarije maar weinig ontwikkeld is, is de stad Varna wel zeker een bezoek waard.

Informatie over Noordoost Bulgarije

Beste foto's & tips van Noordoost Bulgarije

'284923' door JannavEek '284923' door JannavEek

BulgarijeNoordoost Bulgarije

BulgarijeNoordoost Bulgarije

Welkom in ons dorp!

JannavEek

Op een zoele zomeravond in een Bulgaars dorp drinken de mannen wat samen. Gezellig en je bent altijd welkom even te stoppen voor een praatje, een plaatje en een biertje!

'445101' door gekkofan '445101' door gekkofan

BulgarijeNoordoost Bulgarije

BulgarijeNoordoost Bulgarije

Zonnebloemen

gekkofan

Een extreem mooi landschap het binnenland met heuvels de "Bulgaarse Provence" met ontelbare zonnebloemenvelden afgewisseld met lavendelvelden zover het oog kan zien. Zeker in de zomer een waar genot .

'421373' door whelder '421373' door whelder

BulgarijeNoordoost Bulgarije

BulgarijeNoordoost Bulgarije

Sprookje van koninigi

whelder

Marie was een dochter van Edward de tweede zoon van koningin Victoria van Engeland. Het moet een schoonheid geweest zijn. Na vele huwelijksaanzoeken trouwde ze in 1893 met kroonprins Ferdinand van Roemenië en werd in 1914 koningin van Groot Roemenië. In Balchik toen in groot Roemenië, nu in Bulgarije liet ze dit sprookjeshuis bouwen temidden van prachtige tuinen. Ze droomde van verzoening tussen verschillende geloven vandaar de minaret op het huis. Sommigen zeggen dat ze daarbij geïnspireerd was door het Bahaï-geloof, anderen houden het op inspiratie door haar Turkse lover.Het huis en de tuinen kunnen bezichtigd worden. Het plaatsje Balchik is makkelijk per bus te bereiken vanuit Albena een bekende badplaats aan de Zwarte Zee.

Laat kaart zien