Nesebar

Nesebar is een klein stadje in het uiterste oosten van Nesebar, in de oblast Boergas aan de Zwarte Zee. Omdat Nesebar een prachtig historisch centrum heeft, is het opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude metropolietenkerk bevindt zich midden in het oude centrum.

Informatie over Nesebar

Beste foto's & tips van Nesebar

'499694' door Fransvdg '499694' door Fransvdg

BulgarijeNesebar

BulgarijeNesebar

Foute souvenirs

Fransvdg

Vol verbazing heb ik staan kijken bij een souvenirstalletje met deze bekers. Wie koopt dit?? En.....zou je er mee door de douane komen op Schiphol? Ik vind het wel heel sneu voor Angela Merkel dat zij ook tussen deze booswichten is gezet. Bulgarije heeft toch geen ruzie met haar? Of zijn ze solidair met de boze Grieken? Ik weet dat Bulgarije tijdens de Tweede Wereldoorlog pro-Duitsland was en daarna een van de trouwste vazalstaten van de USSR. Maar ze horen nu toch bij de EU??! Kortom, een kast die veel vragen oproept. Hoort dit bij vrijheid van meningsuiting? En om het nog erger te maken....ik heb dezelfde bekers daarna in nog meer souvenirstalletjes zien staan. Volgens mij is dit in Nederland niet mogelijk.

'499371' door Fransvdg '499371' door Fransvdg

BulgarijeNesebar

BulgarijeNesebar

Oma wacht op klanten.

Fransvdg

Een verkoper van toeristische meuk en leesvoer had zijn oude moeder tussen de handel gezet, om op te passen. Ik vond haar echt een foto waard.

'500602' door Fransvdg '500602' door Fransvdg

BulgarijeNesebar

BulgarijeNesebar

Daar bij die molen

Fransvdg

Deze houten molen is beeldbepalend als je over de dam naar het schiereiland Nesebar kijkt. Hij is niet meer in gebruik, maar wordt wel heel vaak gefotografeerd, omdat hij zo'n mooie plek gekregen heeft.

Laat kaart zien