Burgas

Burgas is een stad in Burgas, gelegen aan de Zwarte Zee en de hoofdstad van de gelijknamige oblast. Het is de vierde stad en de grootste haven van het land. Op het centrale plein van de stad staat een oorlogsmonument en zestien kilometer van het centrum verwijderd, in Pomorie, kun je het St. Georgeklooster bewonderen.

Informatie over Burgas

Beste foto's & tips van Burgas

'501338' door blauwvinger '501338' door blauwvinger

BulgarijeBurgas

BulgarijeBurgas

Nessebar

blauwvinger

Nesebar is een stad in Bulgarije in de oblast Boergas. Ze telt 5800 inwoners (in 2004). Het historische deel van de stad is gelegen op een klein schiereiland aan de Zwarte Zee. Nesebar staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. (bron: Wikipedia)

'531637' door enroute2 '531637' door enroute2

BulgarijeBurgas

BulgarijeBurgas

Vogelparadijs

enroute2

Bulgarije is een waar vogelparadijs. Een van de minst zeldzame vogels lijkt misschien wel de ooievaar, omdat je ze zo vaak tegenkomt, maar ze zijn toch steeds weer verrassend om te zien. Deze kwam ineens vanuit het riet langs een meer aangevlogen en schoot onder de brug door om in de verte weer te verdwijnen. Ik kon hem nog net op het juiste moment vastleggen.

'447994' door gekkofan '447994' door gekkofan

BulgarijeBurgas

BulgarijeBurgas

St.George klooster in

gekkofan

16 kilometer van Burgas aan de Zwarte Zee in Bulgarije ligt het mooie stadje Pomorie. Even buiten de stad vind je het klooster van St. Georges met zijn mooie inkomstpoort, torentje en kloostertuin.Leuk detail : je kan er lekkere rakyia kopen door de broeders gestookt.

Laat kaart zien