Ken jij deze 3 nieuwe wintersportactiviteiten? image
REDACTIE

Ken jij deze 3 nieuwe wintersportactiviteiten?

Je kunt veel meer doen in de sneeuw dan skiën. Dit zijn onze insidertips. Wat zet jij op je bucketlist?   

1. Word lid van de club4000 in de Zwitserse Alpen

Acht jij jezelf klaar voor het echte klimwerk? Dan weten wij de perfecte klim voor jou: die van de Breithorn. Hoewel de beklimming zeker geen koud kunstje is, staat hij te boek als een van de gemakkelijkst te bereiken 4000-plussers van de Alpen. Zelf deze magische grens doorbreken? Neem dan vanuit het Zwitserse Zermatt de Klein Matterhorn-kabelbaan, en loop in een paar uur naar de top (4164 m). Of schakel een gids in, vanaf € 181 p.p. inclusief uitrusting.  Boek je avontuur hier

2. Winterslapen bij de boer in Italië

In het Noord-Italiaanse Zuid-Tirol staan liefst 1600 vakantieboerderijen, allen aangesloten bij het Roter Hahnnetwerk. Maak een mooie wandeling in de omgeving of blijf op het erf om een dagje mee te lopen, een boerenambacht te leren en in een boerencafé te dineren. Het hele jaar door beschikbaar. Oók in de winter. 

3. Begeef je tussen regen en zonneschijn in Bulgarije

Landschapsfotografen opgelet: in de Pirin – een Zuid-Bulgaars hooggebergte – is het mogelijk om regen en zonneschijn in één shot vast te leggen. De scherpe Koncheto-bergkam fungeert als een natuurlijke kom, waarbinnen bewolking blijft hangen. Eendaagse hike vanuit Bansko, vanaf € 107 voor vier personen. Hier boek je de hike.

Wil je weten wat er nog meer hot is op reisgebied aankomend jaar? In editie 87 staat de hotlist 2020. Je koopt hem hier

Welke activiteit wil jij dit jaar doen?