Bosnië-Herzegovina beste reistijd

Het weer in Bosnië-Herzegovina

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Bosnië-Herzegovina te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Bosnië-Herzegovina? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Bosnië-Herzegovina

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Bosnië-Herzegovina:De beste reistijd voor Bosnië-Herzegovina is april t/m september. Bosnië-Herzegovina heeft koude sneeuwrijke winters en warme zomers. Ben je hartje zomer in Bosnië en breng je de vakantie het liefst niet zwetend en puffend door, ga dan naar het noorden waar het een paar graden frisser is. In de lentemaanden april en mei wordt Bosnië wakker uit zijn winterslaap en biedt het een mooi schouwspel van verse en kleurrijke bloemen. Voor een actieve reiziger is dit de allerbeste tijd om naar Bosnië-Herzegovina te gaan. Ga je met de auto, wijk dan niet van de wegen af, er is nog altijd een waarschuwing voor landmijnen.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Bosnië-Herzegovina

Meer Bosnië-Herzegovina inspiratie

'508762' door RobHoekstra '508762' door RobHoekstra

Bosnië-HerzegovinaMostar

Bosnië-HerzegovinaMostar

Mostar

Afgelopen weekend eindelijk Mostar kunnen bezoeken. Een bezoek aan deze stad met zijn iconische (na de oorlog door Unesco voor 15 miljoen dollar gerestaureerde) brug stond al heel lang op mijn verlanglijstje. De stad is altijd een smeltkroes geweest van geloven en culturen. Helaas heeft dit ook voor conflicten gezorgd. Deze Stari most (oude brug) over de Neretva rivier is oorspronkelijk voltooid in 1566 en herbouwd in 2001. De brug wordt sinds de oorlog vaak gezien als een symbolische verbintenis tussen de katholieke Kroaten, de Bosnische moslims en de oosters-orthodoxe Serviërs en is daarmee ook een symbool voor de eenheid van het land. De werkelijke verbintenis is echter nog niet gerealiseerd: Bosniakken en Kroaten leven apart in dezelfde stad en de Serviërs zijn grotendeels uit de stad verdwenen. Deze foto heb ik genomen vanaf de minaret van de Koski Mehmed moskee.

'509820' door RobHoekstra '509820' door RobHoekstra

Bosnië-HerzegovinaKravica

Bosnië-HerzegovinaKravica

Kravica falls

Helemaal leeg was de parkeerplaats toen we arriveerden bij deze watervallen. Even dachten we dat er misschien geen watervallen waren in dit seizoen. Niets bleek gelukkig minder waar. Wat een mooi en rustig plekje. Het is even zoeken met de huurauto want het staat niet overal duidelijk aangegeven maar de moeite waard. Ongeveer een uurtje rijden vanaf Mostar richting het zuidwesten. In de zomer schijnt het drukker te zijn als de lokalen hier met z'n allen afkoeling komen zoeken.

'524998' door RobHoekstra '524998' door RobHoekstra

Bosnië-HerzegovinaMostar

Bosnië-HerzegovinaMostar

Sprookjesbewerking

Hier even een over the top plaatje van de Kravice falls in Bosnië Herzegovina. Het is niet achteraf bewerkt maar een vooringesteld programma op de Canon van mijn broertje. Op deze plek vond ik het eigenlijk best wel wat hebben deze instelling omdat het landschap nu nog sprookjesachtiger overkomt. Heb eerder al eens een "normale" geplaatst van deze plek (mocht je het verschil willen zien)

Laat kaart zien

Laatste Bosnië-Herzegovina artikelen

Met onze reisgids Bosnië-Herzegovina ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.