Bosnië-Herzegovina image

Bosnië-Herzegovina


Populaire bestemmingen

Bosnië-Herzegovina
Europa
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzegovina kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Bosnië-Herzegovina naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Bosnië-Herzegovina. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(3)
Bekijk reviews >

Van onze community

Neretva
Neretva
Bjelašnica
Canipel
Boracko Jezero
Boracko Jezero
Bjelašnica
Canipel
Boracko Jezero
Boracko Jezero
Federation of Bosnia and Herzegovina
Canipel

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Bosnië en Herzegovina van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Bosnië en Herzegovina dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Je hebt voor reizen naar Bosnië geen visum nodig. 

 • Aanbevolen vaccinaties Bosnië:

  - DTP (Difterie, Tetanus en Polio)

  - Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

  Het vaccinatie advies van Bosnië kan van gebied tot gebied verschillen. In veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat. Raadpleeg daarom de checklist van de GGD.  

  Columbus Travel raadt de vaccinatieservice van Reisprik aan.

  Wil je weten hoe je veilig op reis kunt, lees dan ons artikel ‘veilig op vakantie: wat je kunt doen tegen ziektes en andere risico’s op reis’. Met deze gezondheidswijzer ben je beter voorbereid en ga je ontspannen op reis. 

 • Munteenheid: Bosnische Convertibele Mark (BAM). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  13 januari – Orthodox Nieuwjaar

  27 januari 2015 – Heilige Sava feestdag

  Dag van de spiritualiteit. De Heilige Sava is de stichter van de Servisch-orthodoxe Kerk, en is daarom ook een van de belangrijkste heiligen.

  1 mei - Dag van de arbeid

  Internationale feestdag

  9 mei – Dag van de overwinning

  Nationale feestdag van Rusland, maar ook van veel landen die vroeger deel uitmaakten van de Sovjet-Unie en in de voormalige satellietstaten.  
  De Dag van de Overwinning is de dag dat de Russen de overwinning op Nazi-Duitsland vieren (9 mei 1945).

  1 juni – Internationale Dag van het Kind

  In 1954 spraken de Verenigde Naties een aanbeveling uit om een kinderdag ('Universal Children's Day') te houden om hiermee de kinderrechten actueel te houden.

  11 juli – Nationale Srebrenica Herdenking

  De Nationale Srebrenica Herdenking is sinds 1997 ieder jaar op 11 juli in Den Haag. Op deze dag worden de ruim 8.000 slachtoffers van de genocide in Srebrenica herdacht. Niet alleen in Nederland, maar ook in Bosnië is dit een Nationale Herdenkingsdag.

  8 november -  Mitrovdan (St. Michaël Orthodox)

  25 november – Dag van de Republiek

  Nationale feestdag

  24 december – Id-ul-Maulid

  Geboortedag van de profeet Mohammed. Islamitische feestdag.

  25 en 26 december - Kerstmis

 • Bosnië-Herzegovina – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Bosnië-Herzegovina, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Bosnië-Herzegovina gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type CStekker type F
 • De hoofdstad van Bosnië-Herzegovina is Sarajevo.
  Het oppervlak van Bosnië-Herzegovina is 1,2 x Nederland.
  De gesproken taal/talen: Bosnisch, Servisch, Kroatisch.