Zeebrugge

'366890' door Gerrit-Gaspedaal '366890' door Gerrit-Gaspedaal

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

Jommeke

Gerrit-Gaspedaal

Zeebrugge, juli 2012: Het weer is nog niet zomers te noemen. Wel zonderjaswarm maar geen kortebroeken- , laat staan blotebastenweer. Dus ook niet echt strandweer. Het strand bij Zeebrugge, vlak naast de behoorlijk grote zeehaven met z'n stoere hijskranen en enorme vlaktes met ingescheepte automobielen die klaar staan voor transport naar de dealers, is nou niet direct het strand van een mondaine badplaats met de allure van Knokke of De Panne te noemen maar 't is er wel. De strandanimatie sportdienst is vandaag gesloten wegens..eh.. geen strandweer maarrrr... d'r staat wel een enorm geinig roodgestreept bibliotheekhuisje: de strandbibliotheek. Wat een uitvinding... en nog gratis ook! Het jongetje in de blauwe strandstoel is maar wat blij dat ie z'n favoriete stripboekje daar in alle rust kan gaan zitten lezen. (voor de liefhebbers: Jommeke van Jef Nys)

'377760' door Gerrit-Gaspedaal '377760' door Gerrit-Gaspedaal

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

Kruchen in...Zeebrugg

Gerrit-Gaspedaal

Krakende kranen kruien kreunend en krachtig gekramde kratten Kroatische (tja…) krabsalade over de kroosloze kreek. Kregelige kraandrijvers krikken kranig kras kratjes kruiden en kreeften krankzinnig krap kriskras over kronkelige kringstromen. Kruchend snakkend naar kersvers kraagschuimende krieken in de kroeg...

'367170' door Gerrit-Gaspedaal '367170' door Gerrit-Gaspedaal

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

RR-dag Budget Tip

Gerrit-Gaspedaal

Tot 31 september 2012 staat dit...eh.. geval nog in Zeebrugge opgesteld als onderdeel van de kustkunstroute (zie www.beaufort04.be). Wellicht dat er een viertal (aan de achterkant is er nog een vierde caravan haaks op deze drie gemonteerd) creatieve ondernemende reisreporters het slimme idee kunnen opvatten... hoewel, 't idee heb ik dus nu al aangeleverd, de rest mag je zelf regelen.... om budgettechnisch gezien een klapper te maken door dit als mobiel overnachtingsonderkomen te gebruiken voor de RR-dag? De uitgespaarde Belgische €uro's kan je dan besteden aan een uitgebreid ontbijtje bijvoorbeeld... (o; Succes!

'485312' door gekkofan '485312' door gekkofan

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

Kleurenpalet in de...

gekkofan

De Belgische kust is een aanrader voor de reiziger. En zeker de vismijn en vissershaven van Zeebrugge. Als je goed rondkijkt kan je prachtige kleurcomposities vinden zoals deze visnetten.

'228171' door ellendroppert '228171' door ellendroppert

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

On the beach..

ellendroppert

Toen ik een paar daagjes in Brugge was, heb ik ook even een uitstapje naar Zeebrugge gemaakt. Een mooi breed strand. Voor beter beeld foto openen.

'266757' door Willemien '266757' door Willemien

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

Mast aan mast

Willemien

Het Brugse Ommeland is de enige groene Vlaamse regio vlakbij de zee en dichtbij een een wereldberoemde historische stad. Vanuit de natuur ontdek je achter de Brugse vesten en stadspoorten de charme van de kunststad Brugge. Op de fiets volgen we de knopppunten van het Brugse Ommeland en komen in Blankenberge vlakbij Zeebrugge.Het plaatsje heeft een autovrije dijk, de boulevard dus, met een enorme, 500 meter in zee stekende Pier, hét symbool van Blankenberge. Ook een prachtige haven waar vissers- en jachtboten vrolijk naast elkaar dobberen in de haven.

'50058' door Ron Gessel '50058' door Ron Gessel

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

1 mp

Ron Gessel

Weekendje in Zeeland geweest en de badplaats Blankenberge in België aangedaan. Gelukkig was het lekker weer..:) Dit kindje heeft een auto met 1MK.

'334793' door Thomas Janssens '334793' door Thomas Janssens

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

De brug die de zon in

Thomas Janssens

Ik was met de auto langs de Belgische (Vlaamse) kust aan het rijden toen ik voor deze imposante opgetrokken brug moest wachten. De zon wordt door 2 bruggen precies in twee getrokken.

'263004' door LRison '263004' door LRison

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

Lossen van...Containe

LRison

Dit Container schip wordt in de haven van zeebrugge binnen 24 uur geladen en gelost,de zee kollossen varen hier af en aan en kunnen zo vanaf de noordzee de diephaven binnen varen.

'434340' door marcelkuijper '434340' door marcelkuijper

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

Belgische kust

marcelkuijper

Vanmorgen vanaf Lissabon langs de kust van België naar Nederland gevlogen. Prachtig helder weer en dus balen dat ik mijn camera niet mee had en dit plaatje alleen kon schieten met mijn mobiele telefoon. Het blijft een gaaf gezicht zo van boven.

'868027' door LRison '868027' door LRison

BelgiëZeebrugge

BelgiëZeebrugge

Ooievaar in het Zwin.

LRison

Het Zwin is een inham op de grens van Belgie en Nederland in de kust met een schorrengebied waar bij iedere vloed het water binnen stroomt, in het gebied leven en fourangeren heel veel verschillende watervogels, erbij is een groot vogelpark waar een kolonie ooievaars leeft en die in de omgeving op de landerijen hun kostje op zoeken.