West Vlaanderen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bedford House Cemetery

West Vlaanderen,
België


1 november - een gepaste dag om deze foto te plaatsen.

Deze begraafplaats net buiten Ieper, is een van de grootste Britse begraafplaatsen in de Westhoek.
Bedford House Cemetery ligt op het voormalige domein van het kasteel Rosendael, door de Britten ook wel ‘Bedford House’ genoemd.
In de kasteeltuin ontstonden verschillende kleine begraafplaatsen. De tuinarchitectuur maakt van Bedford House Cemetery een unieke WO I site.

Bedford House, ook gekend onder de naam Woodcote House, was de naam die werd gegeven aan het kasteel Rosendael 1830 meter ten zuiden van de Rijselpoort.
Het was een landhuis ten midden van een park met wallen. Het domein bleef voortdurend uit de handen van de vijand maar werd geleidelijk vernield door artilleriebeschietingen. Het werd onder andere gebruikt als veldhospitaal en was het hoofdkwartier van brigades en andere eenheden. Vanaf oktober 1917 was er ook een houtskoolbranderij.

De begraafplaats telt nu meer dan 4.500 Britse graven, 350 Canadese, 200 Australische, 30 Nieuw-Zeelandse, 20 Zuid-Afrikaanse en 20 Indische, samen een 5.120.

Een 70 graven herbergen Britse soldaten, gesneuveld tussen 24 en 26 mei 1940, en rechtstreeks hierheen vervoerd van op het slagveld.