West Vlaanderen image

West Vlaanderen


Beste reistijd

West Vlaanderen
België
Ikedragon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar West Vlaanderen

Het weer in West-Vlaanderen

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor West-Vlaanderen te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in West-Vlaanderen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor West-Vlaanderen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in België:De beste reistijd voor België is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent België geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten. In de toppen van de Ardennen is het gewoonlijk wat koeler en heb je meer kans op neerslag, zo kan het voorkomen dat je kunt skiën op deze hoogvlakte.