Waals-Brabant beste reistijd

Het weer in Waals-Brabant

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Waals-Brabant te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Waals-Brabant? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Waals-Brabant

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Waals-Brabant:



De beste reistijd voor Waals-Brabant is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Waals-Brabant geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten. In de toppen van de Ardennen is het gewoonlijk wat koeler en heb je meer kans op neerslag, zo kan het voorkomen dat je kunt skiën op deze hoogvlakte.


Reisadvies
Voor Waals-Brabant geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Vanaf 26 februari Carnaval, 11 juli Feest van de Vlaamse gemeenschap, 21 juli Nationale Dag, 27 september Waalse feestdag, 11 november Wapenstilstand 1918.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Waals-Brabant

Beste foto's & tips van Waals-Brabant

'251210' door photorenes '251210' door photorenes

BelgiëWaals-Brabant

BelgiëWaals-Brabant

Burning bush in...Kal

photorenes

Zaterdag morgen in april het had gevroren er was wat mist, en toen kwam de zon op. Wat een mooi gezicht was dat, gelijk de camera gepakt en geschoten. ik hoop dat je ervan kan genieten.

'140292' door Bergwerk '140292' door Bergwerk

BelgiëWaals-Brabant

BelgiëWaals-Brabant

Sleeping Beauty

Bergwerk

VOLLEDIG OPENEN In Wallonië lukt het nog, gewoon plotseling en onverwacht mooie objecten tegenkomen. Deze oude tractor smeekte er bijna om gefotografeerd te worden.

'500118' door MarioBentvelsen '500118' door MarioBentvelsen

BelgiëWaals-Brabant

BelgiëWaals-Brabant

Abdij van Villers (2)

MarioBentvelsen

Je denkt niet meteen aan België, als je deze foto ziet. Toch zijn het de stoere restanten van de abdij van Villers, die mij wel kunnen bekoren. Er zijn uiteraard meer abdijruïnes in België, en ik heb de meeste inmiddels wel gezien, maar deze vind ik een van de meest fotogenieke, naast die van Orval. Overigens is in de gemeente Villers-la-Ville meer bijzondere historie te vinden: er ligt ook een Gallo-Romeinse tumulus (grafheuvel) bij Tilly.

Laat kaart zien