Waals-Brabant

Waals-Brabant is de provincie die in het midden van het land ligt. Het heeft een langgerekte vorm en telt van oost naar west ongeveer 90 kilometer en van noord naar zuid 40 kilometer. Bezienswaardigheden in Waals-Brabant zijn de heuvel van de Leeuw in Eigenbrakel, de Abdij van Villers en de Covent van Waver. 

Informatie over Waals-Brabant

Beste foto's & tips van Waals-Brabant

'251210' door photorenes '251210' door photorenes

BelgiëWaals-Brabant

BelgiëWaals-Brabant

Burning bush in...Kal

photorenes

Zaterdag morgen in april het had gevroren er was wat mist, en toen kwam de zon op. Wat een mooi gezicht was dat, gelijk de camera gepakt en geschoten. ik hoop dat je ervan kan genieten.

'140292' door Bergwerk '140292' door Bergwerk

BelgiëWaals-Brabant

BelgiëWaals-Brabant

Sleeping Beauty

Bergwerk

VOLLEDIG OPENEN In Wallonië lukt het nog, gewoon plotseling en onverwacht mooie objecten tegenkomen. Deze oude tractor smeekte er bijna om gefotografeerd te worden.

'500118' door MarioBentvelsen '500118' door MarioBentvelsen

BelgiëWaals-Brabant

BelgiëWaals-Brabant

Abdij van Villers (2)

MarioBentvelsen

Je denkt niet meteen aan België, als je deze foto ziet. Toch zijn het de stoere restanten van de abdij van Villers, die mij wel kunnen bekoren. Er zijn uiteraard meer abdijruïnes in België, en ik heb de meeste inmiddels wel gezien, maar deze vind ik een van de meest fotogenieke, naast die van Orval. Overigens is in de gemeente Villers-la-Ville meer bijzondere historie te vinden: er ligt ook een Gallo-Romeinse tumulus (grafheuvel) bij Tilly.

Laat kaart zien