Oostende foto's & tips

'138126' door bneeleman '138126' door bneeleman

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Strandhuisjes

bneeleman

Strandhuisjes op het strand van 'de Panne' groeten, bert

'526993' door MiekeDeHaas '526993' door MiekeDeHaas

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Donkere wolken boven.

MiekeDeHaas

Ik geloof dat de wolken op dit plaatje wel een beetje overeen komen met de wolken die ik vandaag voorbij heb zien trekken. Het weerbericht wat ik zojuist heb aangehoord voorspeld nog niet veel goeds. Maar in de kustplaats van Oostende zijn, is heerlijk, weer of geen weer. Het ligt aan de Noordzee waarvan een deel in Vlamingen. Oostende ligt heel centraal en je kunt met de trein makkelijk naar De Haan, Knokke, De Panne en Zeebrugge.

'274397' door hansdewildt '274397' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Goud !

hansdewildt

Heerlijk bourgondisch Belgie ! De avond valt, de zon zakt weg en de zee wordt goud ! In een van de vele restaurantjes genieten we van een heerlijke vismaaltijd met (ja, daar is ie weer !) een goed glas wijn !!!

'296727' door dreamer666 '296727' door dreamer666

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Strijklicht

dreamer666

Voor de verandering eens een foto van mijn eigen land. Genomen in de galerijen van het Thermae Palace aan de dijk te Oostende. Hier krijg je voor zonsondergang een mooi schouwspel door het strijklicht.

'275890' door hansdewildt '275890' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Avondrood !

hansdewildt

Het wordt later en later en op het moment dat ik het strand wil verlaten laat de avondzon zijn laatste stralen zien... De lucht kleurt rood ....wat kan de Belgische kust toch mooi zijn !

'223092' door indi '223092' door indi

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Late in the evening..

indi

Deze foto is gemaakt op de boulevard van Oostende na een heerlijke strandwandeling. In de verte wordt de skyline nog mooi aangelicht door laatste zon. Op de voorgrond een kunstwerk dat zijn tentakels spreid en probeert de meeuw te vangen... it was late in the evening (Paul Simon)

'362614' door hansdewildt '362614' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Vreemde zonsondergang

hansdewildt

De meest vreemde zonsondergang zag ik vorige week in Oostende. Terwijl de zon zich nog even liet zien stond ik bij een van de kunstwerken (in aanbouw) op de Boulevard. Een dubbele rode ervaring ! De rode sculpturen, de Rock Strangers, is een project dat een vreemd contrast met de natuurlijke omgeving weergeeft. Mensen voelen zich aangetrokken tot deze Rock Strangers en vragen zich af wat de kunstwerken betekenen in deze omgeving. Er zijn veel van die sculpturen geplaatst door kunstenaar Arne Quinze in het kader van het project “Kunst aan Zee Beaufort 04”

'400245' door Regien '400245' door Regien

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Zeemeeuw

Regien

De haven van Oostende wordt flink bevolkt door zeemeeuwen. Het is een leuke locatie om te proberen 'n vliegende vogel vast te leggen. Hier een toevalstreffer waarbij de kleurcombinatie voor mij helemaal klopt (niet gephotoshopt) en de houding van de vleugels op een of andere manier een abstract en mysterieus effect teweeg brengt samen met de paaltjes.

'296770' door hansdewildt '296770' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Inktzwart !!

hansdewildt

Ja, een zonsondergang met als titel "inktzwart". Zo zwart was de lucht die er aan kwam toen wij op het strand van Oostende stonden (dit keer zonder wijntje) om naar de zonsondergang te kijken.

'458866' door damfschoenmakers '458866' door damfschoenmakers

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Sunset boulevard

damfschoenmakers

Altijd mooi zo'n zonsondergang en deze is van afgelopen week aan de belgische kust. Met zijn prachtige oranje / gele kleur gaat de zon weer onder.

'156251' door indi '156251' door indi

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Zonsondergang

indi

Vanuit een weekendje Brugge nog even naar Oostende gereden om een strandwandeling te maken. Tegen17.00 uur kleurde de wandelpromenade in een schitterend oranje-geel-rood! Mooie spookachtige langgerekte schaduwen vormden zich. Rechts op de foto staat een kunstwerk wat voor een speciaal effect zorgt.

'329581' door hansdewildt '329581' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Indrukwekkend !

hansdewildt

Je zult maar zo'n prachtige Belgische knol zijn en dan de woeste golven in moeten. Prachtig om te zien als deze paarden de zee in gaan om op garnalen te vissen. Heel zwaar en heel indrukwekkend..

'284529' door hansdewildt '284529' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Zwart / Wit

hansdewildt

Oostende is een heerlijke bourgondische badplaats met een geweldige pier waar je heerlijk kunt uitwaaien. Deze pier is nog helemaal gemaakt van hout met enorme palen. Enkele daarvan heb ik vastgelegd...

'316342' door hansdewildt '316342' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Goud-geel !!

hansdewildt

Terwijl we 's avonds op de Boulevard van Oostende heerlijke aan de mosselen zaten, met natuurlijk een goed glas wijn erbij, zagen we deze zonsondergang. Soms lijkt het wel of er na regenachtige dagen mooiere zonsondergangen zijn. In de verte zagen we door het goud-gele licht nog net de ferrie Oostende - Ramsgate vertrekken !

'323762' door hansdewildt '323762' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Uitzicht op...

hansdewildt

Ja, na regen komt zonneschijn. Na een hele dag regen komt er 's avonds altijd wel een zonsondergang aan zee.....al is die nog zo klein !!

'333327' door hansdewildt '333327' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Garnalenvisser !

hansdewildt

Koksijde - Oostduinkerken is de enige plaats op de wereld waar de garnalen nog met paarden worden opgevist. Het is prachtig om te zien als je deze Vlaamse knollen met de vissers de golven in ziet gaan. Er zijn nog 5 garnalenvissers over dus een uitstervend ras. ! Hier een portret van 1 van deze 5 garnalenvissers !

'318122' door hansdewildt '318122' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Genieten....

hansdewildt

Terwijl wij op de Boulevard van Oostende aan een heerlijke mosselmaaltijd zaten (met een goed glas wijn) kwam plotseling toch nog even de ondergaande zon te voorschijn. Dat was die avond dubbel genieten....

'47154' door woodstock '47154' door woodstock

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Olifanten op het...st

woodstock

expositie op het strand van 'de Panne' in 2006

'309724' door hansdewildt '309724' door hansdewildt

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Bijna avond.

hansdewildt

De Belgische kust is toch net weer anders dan de Nederlandse. Vanuit de pier in Oostende heb je een mooi zicht op de boulevard en als dan de zon ook nog onder gaat......

'364468' door noiram '364468' door noiram

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Rustig strand

noiram

Lekker flaneren langs de Boulevard, een pintje in een cafeetje en een wandeling langs het strand. Daar waar het volgepakt zou moeten zijn met strandgasten zijn alleen wandelaars en ruiters te zien! Maar...het goede weer komt er aan..!

'258484' door pddenooijer '258484' door pddenooijer

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Genieten

pddenooijer

Genieten daar aan de Vlaamse kust vlakbij Westende / Middelkerke. Tergend langzaam zakt de zon weg, heerlijk wandelend over het brede zand strand vol met mooie schelpen.

'553073' door gekkofan '553073' door gekkofan

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Verboden zeemeeuwen t

gekkofan

Meeuwen die gewend zijn om gevoerd te worden die verwachten dat ze volgende keren ook mee mogen delen met de mensen. Als dat niet beantwoord wordt kunnen de vogels agressief worden en mensen aanvallen.De gemeente Oostende waarschuwt door middel van borden dat het in de stad verboden is om de meeuwen te voeren.

'137020' door bneeleman '137020' door bneeleman

BelgiëOostende

BelgiëOostende

Noordzeestrand

bneeleman

het strand van de Panne tijdens zonsopkomst. groeten, bert

'244471' door louisepeters '244471' door louisepeters

BelgiëOostende

BelgiëOostende

In het kielzog van...

louisepeters

Vertrek van de clipper ‘Stad Amsterdam’ om dezelfde wereldreis te maken als Darwin met de Beagle. Deze reis is de basis van de tv-serie van de VPRO die iedere zondag wordt uitgezonden.