Antwerpen omgeving foto's & tips

'20834' door Rudi Van Gestel '20834' door Rudi Van Gestel

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Mr. Aboubacrine Am Ho

Rudi Van Gestel

Je zou hem kunnen tegenkomen in zijn geboorteland, Mali en dit portret van hem maken...! Hij komt ook geregeld naar België, naar het fameuse Sfinx Wereldmuziekfestival dat elk jaar eind Juli plaatsvind in Boechou om hier reclame te maken voor zijn land...! Ik wist dus niet goed of ik België of Mali moest kiezen.!!

'460523' door Rhodaxx '460523' door Rhodaxx

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Out of Africa

Rhodaxx

Vanmiddag wandelde ik op de Kalmthoutse Heide en zoals dat vaker gebeurt als ik daar loop gingen mijn gedachten terug naar mijn reis door Kenia waar de film Out of Africa zich afspeelt. Out of Africa is een Amerikaanse dramafilm uit 1985 onder regie van Sydney Pollack. Het scenario is gebaseerd op het boek Een lied van Afrika uit 1937 van de Deense auteur Karen Blixen, op haar boek Shadows on the Grass (1961) en op verschillende biografieën over Blixen. Als je ook een giraf wilt zien even openen ;-)

'546183' door manuele '546183' door manuele

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Kasteel van s'...Grav

manuele

s' Gravenwezel, nabij de gemeente Schilde en Sint Job in 't Goor, wordt de "Parel der Voorkempen" genoemd, en dit niet geheel onterecht. Vlakbij ligt de Anti-tankgracht, langswaar het heel mooi wandelen is (zie eerdere foto's), en iets meer naar het dorp toe, vind je het prachtige en goed onderhouden kasteel van s' Gravenwezel. Het is een vierkant waterslot uit de 15de - 17de eeuw met een vierkante omwatering en een 21 ha groot landschapspark, aangelegd tussen 1783 en 1786. Het kasteel werd reeds in de 13de eeuw vermeld in het cartularium van de abdij van Villers te Schoten, en bewoond door de graven van Wesel; het oudste gedeelte van het huidige gebouw dateert van de 15de eeuw. Het kasteel is eigendom van Axel Vervoordt, een heel bekende vastgoedmakelaar en antiquair en één van de rijkste Belgen, die er tot voor kort nog zelf woonde. Het kasteel wordt af en toe opengesteld voor publiek, een bezoek is zeker de moeite waard! Dit is een foto vanop de prachtige oprijlaan met poort, waarachter je alvast een glimp kan opvangen van het kasteel zelf .. (wordt ongetwijfeld vervolgd)

'363123' door Rhodaxx '363123' door Rhodaxx

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Oog in oog

Rhodaxx

Vaak hoor ik de mysterieuze geluiden van uilen in het bos maar ik zie ze zelden. Tot ik, op een afstand weliswaar, oog in oog stond met deze uil, mijn hart stond even stil , snelheid was geboden, en wat was ik blij dat ik mijn camera bij me had! Direct nadat ik de foto gemaakt had was de vogel gevlogen!

'520708' door antwan '520708' door antwan

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

IJsvogel met vis

antwan

Vind je het leuk om vogels te fotograferen dan is het zeker de moeite waard om een keer een vogelhut te huren. Omdat de vogels jou niet zien kun je ze binnen een redelijk korte afstand fotograferen. In Nederland en België zijn meerdere vogelhutten te huur die speciaal voor fotografen zijn aangelegd. Deze foto van een ijsvogel is gemaakt in de hut van Glenn Vermeersch in België, maar met wat zoeken op internet vindt je er altijd wel een bij jou in de buurt.

'123522' door ebonsky '123522' door ebonsky

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Koolmees

ebonsky

Een doodgewone koolmees op een naar mijn idee bijzonder vastgelegd. Wat hebben die vogels een geweldige aanvangssnelheid.

'364315' door Rhodaxx '364315' door Rhodaxx

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Dansmariekes

Rhodaxx

Nog een foto van een dansgroep op het werelddans festival in Schoten. Deze groep kwam uit de V.S. en danste een hele snelle Ierse dans. Ze hebben allemaal "dezelfde" haardracht, hetzij in verschillende kleuren. Als ik ze zo zie denk ik aan het leuke woord dansmariekes.

'463034' door Karindewolf '463034' door Karindewolf

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Sneeuwklokjes!

Karindewolf

De sneeuw is er nu wel even vandoor maar stilletjes komt de lente toch in zicht. De wilgenkatjes hangen aan de bomen, de krokusjes ontluiken en de sneeuwklokjes ja die zijn er ook!

'503227' door Rhodaxx '503227' door Rhodaxx

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

De Kalmthoutse Heide

Rhodaxx

Vanochtend liep ik met één van mijn honden te wandelen op de Kalmthoutse Heide. Tijdens de weekenden is het er altijd erg druk en zeker nu de heide in bloei staat. Daarom ga ik als het kan op een doordeweekse dag. Ik ben in de twee uur dat ik er liep geen mens tegengekomen, de lucht zag er dreigend uit maar het is droog gebleven.

'489157' door hansdewildt '489157' door hansdewildt

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Altijd honger !

hansdewildt

Het ultieme lentegevoel krijg ik van al die nestjes met jonge vogeltjes. Deze jonge mereltjes zijn nog volledig naakt, dus nog maar pas uit het eitje. Ze lagen doodstil in hun nestje, maar als ze een trilling voelen steken de jongen de kopjes omhoog en houden de snavel wagenwijd open. Ik ben blijven kijken en het bleef maar doorgaan. Volgens mij hebben ze altijd honger !

'520802' door elja75 '520802' door elja75

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Het spookdorp Doel

elja75

De bewoners van Doel moesten het dorp verlaten vanwege uitbreidingsplannen. In Doel bevindt zich een kerncentralepark met vier reactoren. Er zou ook een containerdok (het Saeftinghedok) dwars door Doel komen. Dit plan is nog steeds niet uitgevoerd en het is de vraag of dit ooit gaat gebeuren. Er zijn al aardig wat gebouwen in het dorp gesloopt. Dit werd gedaan om het kraken tegen te gaan en omdat vele leegstaande woningen door jaren lange leegstand onveilig waren geworden. De huizen zijn versierd met graffiti, gemaakt door de Gentse graffiti artiesten Bue, Roa en Resto. ROA maakt enorme muurschilderingen in overwegend zwart-wit, meestal van dieren. Zijn werk is niet alleen in Doel te bezichtigen, maar in heel België en op gebouwen door heel Europa, Zuid-Amerika, Afrika en Australië. Bueom zijn kunstwerken bevatten veel kleur en humoristische elementen en ook hij is internationaal bekend. Resto is de derde internationale graffiti kunstenaar die werk in Doel heeft gemaakt. Zijn werk bestaat voornamelijk uit bizar ogende kleurrijke auto’s. Veel huizen in Doel zitten van onder tot boven onder de graffiti waardoor het lijkt alsof je in een surrealistische omgeving terecht bent gekomen. Het draagt zeker bij aan de aparte sfeer die in Doel hangt. De teksten op de huizen zijn veelal afkomstig van voormalige huizeneigenaren in Doel. Het verdriet en de wanhoop druipt er van af.In het weekend wordt het dorp overspoeld door fotografen. Ook auto clubs gebruiken het dorp als decor voor hun "speciale" auto's.

'510500' door hansdewildt '510500' door hansdewildt

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Wandelweer !

hansdewildt

Wat een heerlijk wandelweer is het nu en dat ook nog in de herfstvakantie; dit is echt genieten. Het weer is dan misschien niet zo helder meer en de dag begint met wat nevel of mist, maar de bladeren aan de bomen zorgen toch voor mooie herfstkleuren. In het grensgebied hier in West Brabant / Belgie liggen de bossen en de vennen er prachtig bij.

'457272' door koenenhe '457272' door koenenhe

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Doel in Belgie

koenenhe

Doel is een kleine gemeente bij Antwerpen. In de jaren zestig van de vorige eeuw moest het plaatsmaken voor uitbreiding van de havens, maar veel mensen protesteerden. Een gedeelte verliet hun huizen, een deel bleef wonen. De haven breidde sich niet uit, de economie was er niet naar. Nu is Doel een halfbewoonte gemeente, de verlaten huizen staan open voor toegnag, compleet verwaarloosd natuurlijk, weer en wind hebben vrij toegang. Een zeer nabij gelegen spookstad. Dit grote huis stond ook helemaal leeg.

'340769' door tineke smit-broekhuizen '340769' door tineke smit-broekhuizen

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Kasteel Mesen

tineke smit-broekhuizen

Kasteel Mesen in Lede - België - leek een perfecte lokatie om wat foto's te maken van een verlaten oud gebouw! Daar aangekomen, bleek dat er heen dik hek omheen stond! Een heel hoog hek met punten en op de deuren zaten vette sloten...Eén poort stond open en ik dacht snel binnen te kunnen glippen, maar nee.....na één seconde stonden bewakers al in mijn nek te hijgen. Oké! Jammer! Dan maar een HDR door de tralies van het hek heen !

'491620' door hansdewildt '491620' door hansdewildt

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Stekelbrem !

hansdewildt

Ik noem hem altijd een stekelbrem maar de echte naam van deze struik is gaspeldoorn. De plant bevat het giftige cytisine en is veel groener en steviger dan de gewone brem. De gaspeldoorn staat op de Nederlandse Rode Lijst van planten als vrij zeldzaam. Het is een gedoornde, groenblijvende struik die plaatselijk voorkomt op zandgrond, heide of in de duinen. Rechtop groeiend kan de gaspeldoorn een hoogte bereiken van drie meter, maar de struik blijft op onbeschutte plaatsen een stuk lager. De vlindervormige bloemen zijn mooi donker geel en hebben een lengte van ongeveer 1,5 cm. Ze zitten aan korte, fluwelige stelen.

'490245' door hansdewildt '490245' door hansdewildt

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Kalmthoutse Heide !

hansdewildt

Soms vergeet je het, maar als je een gratis bezienswaardigheid zoekt moet je in je eigen omgeving eens kijken. Bijna bij mij in de achtertuin, ligt de Kalmthoutse Heide en dit prachtige natuurgebied is zeker de moeite waard. We maken allemaal verre reizen, maar wat is de natuur hier in Nederland en Belgie toch mooi, zeker met het frisse groen dat nu overal verschijnt.

'499798' door reysigers '499798' door reysigers

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Nonchalant

reysigers

Het was jl. zondag dat ik van het centrum van Antwerpen naar Berchem liep. Het is ongeveer een uurtje lopen. Hoewel voor de Joodse gemeenschap de zondag heilig is en de meeste joden hun tijd in rust doorbrengen, stond deze Joodse man heel nonchalant tegen een lantaarnpaal , wachtend op bus of tram, denk ik.

'510286' door Rhodaxx '510286' door Rhodaxx

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

De kleine heide

Rhodaxx

Vlak bij de Kalmthoutse Heide ligt „de kleine heide”. Het is er net zo mooi, alleen een stuk kleiner. Voordeel is dat je er geen mens tegenkomt omdat iedereen op de „echte” heide gaat wandelen. We lopen er vanuit huis in een kwartiertje naartoe en dat hebben we dan vanochtend ook lekker gedaan samen met de hond, het was een mooie wandeling.

'488239' door Rhodaxx '488239' door Rhodaxx

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Afrika in de buurt

Rhodaxx

Als er één gratis bezienswaardigheid de moeite waard is in de buurt van Antwerpen dan is het wel de Kalmthoutse Heide. Dat vind ik althans. Het is een schitterend natuurgebied waar je je met een beetje fantasie in Afrika waant. In de het stuk op deze foto probeer ik me altijd giraffen en olifanten voor de geest te halen als ik er mijn wekelijkse wandeling met de honden maak. Verder gaat alles prima met me hoor! :-)

'486918' door hansdewildt '486918' door hansdewildt

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Helleborus !

hansdewildt

Geinspireerd door wie anders dan Geervannesmeed, ook een foto van de kerstroos of helleborus. De planten komen hier niet in het wild voor, maar de gekweekte soorten zie je hier steeds meer. De kerstroos bloeit niet met kerstmis, maar komt pas in februari in bloei en dat tot in april. De bloem lijkt niet echt op een roos en de officiële naam is nieskruid of nieswortel. Het zijn gemakkelijke planten die het goed op kleigrond doen, maar ook op goed bemeste zandgrond groeien ze uitstekend.

'487976' door hansdewildt '487976' door hansdewildt

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Pasen !

hansdewildt

Bijna Pasen dus tijd om eieren te zoeken, maar niet altijd om mee te nemen. Deze moet je met rust laten en hopen dat als je over een weekje terug keert, er dan van die prachtige jonge vogeltjes in dit nest zitten. Dat is pas het ultieme lentegevoel. Fijne paasdagen !

'552456' door dianethone '552456' door dianethone

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Kamp van Breendonk

dianethone

Kamp van Breendonk. Door de Duitse bezetters verbouwd en "omgetoverd" tot gruwelkamp. De tentoongestelde foto's vertellen het steeds wederkerende verhaal van wat de ene mens de andere allemaal kan aandoen . Dit mag nooit meer gebeuren....En is dat zo??

'459728' door Karindewolf '459728' door Karindewolf

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Westmalle

Karindewolf

Westmalle, het dorp waar wij wonen. Soms betrap ik me erop dat er ook in mijn dorp wel veel mooie plekjes zijn . Deze nam ik toen ik aan het revalideren was van mijn rug en ik veel moest fietsen.

'553795' door viclo '553795' door viclo

BelgiëAntwerpen omgeving

BelgiëAntwerpen omgeving

Toerist in eigen stad

viclo

Gisteren is de lente begonnen . Zalig na de winter het eerste terrasje doen . Dit is Lier,een kleine stad nabij Antwerpen. Perfect om te wandelen in de binnenstad,het begijnhof of de vesten. Ook om te fietsen oneindig veel mogelijkheden. En daarbij dan de gezellige terrassen op het Zimmerplein of de Grote Markt om een "pintje" te pakken.