Namen

De provincie Namen is gelegen in het zuiden van Namen, tegen de grens met Frankrijk. De hoofdstad is de gelijknamige stad Namen. De citadel van Dinant is zeker een bezoek waard, evenals de Notre Dame de la Visitationkerk in Rochefort, de Abdij van Floreffe en het Kasteel van Fernelmont. 

Informatie over Namen

Beste foto's & tips van Namen

'461942' door MarioBentvelsen '461942' door MarioBentvelsen

BelgiëNamen

BelgiëNamen

Round Midnight

MarioBentvelsen

'Round Midnight' is een film uit 1986 over het leven van de fictieve Dale Turner, gespeeld door saxofonist en jazz-legende Dexter Gordon. Het is ook een beroemd (en lekker) jazz-nummer. Nu de link: in de Waalse stad Dinant werd de saxofoon uitgevonden door Adolphe Sax. Zonder hem zou het instrument (en de film) niet hebben bestaan.

'510348' door whelder '510348' door whelder

BelgiëNamen

BelgiëNamen

De citadel, de kerk e

whelder

De citadel, de kerk en de Maas vormen het verleidelijke trio waarmee veel toeristen naar het stadje Dinant gelokt worden. Het trio levert inderdaad een aanblik die het prima doet op de foto. In een paar dagen Dinant ontdek je nog veel meer zoals mooie wandelpaden, prachtige druipsteengrotten en fraai beboste hellingen. Als je in het najaar gaat, komt daar nog de kleurenpracht van de herfstbossen bij.

'502027' door MarioBentvelsen '502027' door MarioBentvelsen

BelgiëNamen

BelgiëNamen

Byzantijnse kerk

MarioBentvelsen

Het klooster van Chevetogne in de provincie Namen beschikt over twee kerken: een Latijnse en een Byzantijnse kerk. Dat zit zo: de commune heeft zich tot doel gesteld om beide kerken nader tot elkaar te brengen. Alle monniken zijn katholieke benedictijnen, maar ongeveer de helft leeft en viert de liturgie volgens de Byzantijnse ritus (in het Kerkslavisch en Grieks), het andere deel volgt de Latijnse ritus (Novus Ordo Missae). Het klooster is in meer opzichten bijzonder: het koor van de monniken van Chevetogne heeft internationaal grote faam verworven met zijn Byzantijnse liturgische gezangen. Hiervan zijn een groot aantal cd's uitgebracht. En voor wie dat wil bestaat er de mogelijkheid voor mannen en vrouwen om er te overnachten in het gastverblijf inclusief maaltijden, tegen een vergoeding naar draagkracht. Alleen de mannelijke gasten kunnen de warme maaltijd mee-eten met de monniken in de refter. Luister naar de monniken van Chevetogne op YouTube:

Laat kaart zien