Henegouwen beste reistijd

Het weer in Henegouwen

Of je nu van plan bent om een stedentrip te maken of te genieten van een strandvakantie: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Henegouwen te bekijken zodat je voorbereid bent op de weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Henegouwen? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of regen of zonneschijn moet verwachten. Zo weet je waar je rekening mee moet houden en vermijd je de regentijd.
 

Beste reistijd voor Henegouwen

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Henegouwen:De beste reistijd voor Henegouwen is mei t/m september. Ondanks de drie heersende klimaatsoorten, kent Henegouwen geen extreme weersomstandigheden. De winters zijn niet schrikbarend koud, de zomers niet puffend heet. De meeste regen valt in de zomermaanden juli en augustus, wonderbaarlijk genoeg zijn dat ook de maanden waarin je de meeste kans hebt van de zon te genieten. In de toppen van de Ardennen is het gewoonlijk wat koeler en heb je meer kans op neerslag, zo kan het voorkomen dat je kunt skiën op deze hoogvlakte.


Reisadvies
Voor Henegouwen geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
Vanaf 26 februari Carnaval, 11 juli Feest van de Vlaamse gemeenschap, 21 juli Nationale Dag, 27 september Waalse feestdag, 11 november Wapenstilstand 1918.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement.

Informatie over Henegouwen

Beste foto's & tips van Henegouwen

'234828' door Fransvdg '234828' door Fransvdg

BelgiëHenegouwen

BelgiëHenegouwen

Nog een Gille

Fransvdg

In de ochtenduren lopen alle volwassen Gilles in Binche nog met een masker voor. In de middag verschijnt de muts met struisvogelveren pas. Voor een uitgebreide uitleg over deze Belgische carnavalsfiguren verwijs ik graag naar mijn tip. (Dit is een gescande dia).

'559331' door jomo01 '559331' door jomo01

BelgiëHenegouwen

BelgiëHenegouwen

Groene rups

jomo01

Deze groene rups frontaal gefotografeerd zodat ik hem recht in de ogen keek. Foto is gemaakt tijdens een vlinder workshop in Virelles . De workshop gedaan samen fotograaf Ingrid Vekemans.

'410270' door Stonebridge '410270' door Stonebridge

BelgiëHenegouwen

BelgiëHenegouwen

Herfst

Stonebridge

Geen ontkomen meer aan, het is herfst. Ook aan het Lac de l 'eau de heure in Zuid België. Het overgangsgebied tussen de laars van Henegouwen en de eerste Ardennen uitlopers. Je kunt prima vlak rond dit kunstmatige meer (stuwdam) fietsen. Als je dit eenmaal gedaan hebt heb je volgens de Belgen de langste kustlijn van België gehad. De totale omtrek van het meer is namelijk langer dan de kustlijn aan zee.

Laat kaart zien