Hasselt

Met 75.000 inwoners is Hasselt de grootste stad en tevens de hoofdstad van de provincie Limburg. De stad ligt zowel aan het Albertkanaal als aan de Demer en kent een ruim aantal aan historische bezienswaardigheden, waar de Waerdenhof, de Grote Markt en het Gerechtsgebouw slechts een paar voorveelden van zijn. 

Informatie over Hasselt

Beste foto's & tips van Hasselt

'552844' door jomo01 '552844' door jomo01

BelgiëHasselt

BelgiëHasselt

Ijsvogel met visje 2

jomo01

Dit prachtig vogeltje (voor mij is de ijsvogel één van de mooiste en kleurriikste vogel) met visje gefotografeerd in de Luysen in Bree. Een mooi gebied met veel mooie vogels.

'371206' door bartvialle '371206' door bartvialle

BelgiëHasselt

BelgiëHasselt

Herfst in de japanse.

bartvialle

De japanse tuin in hasselt is niet zo heel erg bijzonder, het lijkt meer op een klein park waar je in 5 minuten doorheen gelopen bent. Toch kun je er dit jaargetijde mooie kleurencombinaties vastleggen.

'307143' door edwinaverdingh '307143' door edwinaverdingh

BelgiëHasselt

BelgiëHasselt

Kruidentuin

edwinaverdingh

Over de Abdij van Herkenrode plaatste ik al een tip en foto. Bij deze nog eentje, maar ditmaal met een doorkijk op de enorme kruidentuin. De loofgang telt bijna 3.500 haagbeuken die worden geleid langs een 200 meter lange stalen constructie. In deze groene wandelas zorgt de zon voor extra lichtcontrasten. Je kan er alle seizoenen beleven in een oase van rust. De unieke loofgang vormt de link met het Demerlandschap: vanuit de beslotenheid van de tuin kan je de omliggende natuur bewonderen. En dat hebben we deze voormiddag gedaan. Lekker gewandeld in het lentezonnetje!

Laat kaart zien