Durbuy

'513991' door JMoerkens '513991' door JMoerkens

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Perfect Uitzicht over

JMoerkens

Durbuy is een schilderachtig Middeleeuws dorp in de Belgische Ardennen, wat zich uitstekend leent voor een kort verblijf. Je kunt er mooi wandelen, mountainbiken of kayakken in de omgeving, of genieten van alles wat het dorp op gastronomisch vlak te bieden heeft. Wanneer je door de straatjes slentert, waan je je een paar eeuwen terug in de tijd. Een prachtig uitzicht over het dorp en de omgeving heb je vanaf het Belvedère, een uitzichttoren bovenop de rotsen. Wanneer je als reiziger enigszins je grenzen verlegt en in het IETS te foute toeristentreintje vanaf het centrum van het dorp stapt voor een paar euro, krijg je geen spijt. Je stopt dan namelijk ook bij de Belvedère waar je de tijd krijgt om van het uitzicht te genieten. Zowel bovenop de toren (vanwaar de foto gemaakt is) als vanaf het terrasje beneden (de mensen die je rechtsonder ziet zitten). Soms is een beetje fout wel leuk :-) Zeker in het geval van het toch al ietwat knullige Durbuy.

'504315' door JMoerkens '504315' door JMoerkens

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Kayakken op de Ourthe

JMoerkens

De rivier de Ourthe vraagt om recreatie! De rivier is ondiep en kabbelt rustig langs mooie landschappen en dorpen van de Belgische Ardennen. In de omgeving van Durbuy zijn er veel mogelijkheden om een kayak of kano te huren en een leuk tochtje over de rivier te maken. Zo krijg je een ander kijkje op de Ardennen, vanaf het water! Een leuke bezigheid, waar je ook nog eens een beetje bij in vorm blijft ;-) Deze foto maakt ik van bovenaf, van de brug in het dorpje Durbuy. Dit is een erg leuk dorpje om doorheen te slenteren, en om er te genieten van het goede leven.

'529570' door JMoerkens '529570' door JMoerkens

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Culinair Weekendje...

JMoerkens

Wanneer je (net als ik) blij wordt van lekker eten, én toevallig een weekend vrij te besteden hebt, kan ik je een culinair weekendje Durbuy aanraden. Ik overnachtte in het culinaire hotel Durbuy-Ô, waar chefkok Koen Timmerman je weet te verrassen met zijn creaties. Hij werkt op creatieve wijze met voornamelijk streekproducten. Je kunt de gangen ook laten begeleiden door passende wijnen. Je hoeft tenslotte geen auto meer te rijden, want om naar je kamer te gaan hoef je alleen nog maar de trap op! Het hotel is kleinschalig, met zes rustige eenvoudige kamers. Er is een gezellig terrasje in de tuin, waar je in het voorjaar en de zomer lekker buiten kunt eten. Vanaf 77 euro p.p. heb je al een overnachting met een heerlijk ontbijt en een driegangen-diner inclusief. Ik geloof dat ik niemand hoef te vertellen dat er overdag van alles te zien en te beleven is in de Belgische Ardennen. Wandelen, fietsen, kayakken, grotten bezoeken, abseilen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook Durbuy is leuk om te bezoeken (vanuit Durbuy-Ô op loopafstand). Het kleine charmante Middeleeuwse stadje heeft wat leuke terrassen, restaurants en winkeltjes. Dit stadsbeeld maakte ik vanaf het Belvedere, een uitzichttoren. En ja, ik mag stádsbeeld zeggen want Durbuy heeft stadsrechten, hoe klein ook! Het heeft dan ook de reputatie 's werelds kleinste stadje te zijn. Website van het hotel: http://www.durbuy-o.be/nl.

'507022' door JMoerkens '507022' door JMoerkens

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

De Ravenrots in Durbu

JMoerkens

Toen ik de naam hoorde van deze hoge imposante rotswand in het stadje Durbuy, de Ravenrots, deed dat mij vermoeden dat er allerhande mythen en legendes schuilgingen achter deze plekken. En ik ben dol op legendes. Maar na wat speurwerk op internet, was de enige verklaring die ik kon vinden voor de naam dat er nogal wat raven langs de rots zweven. Ondanks deze anti-climax is de plek er niet minder mooi om. Je kunt ook door de bossen, langs een steil pad, omhoog klimmen om van bovenaan de rots een mooi uitzicht over het pittoreske middeleeuwse stadje Durbuy te hebben.

'523213' door JMoerkens '523213' door JMoerkens

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Recreatie aan de...Ou

JMoerkens

De Belgische Ardennen zijn meer dan alleen een mooi natuurgebied. Je kunt je trip, hoe kort ook, hier zo actief maken als je zelf wilt. Natuurlijk kun je ook gewoon wat wandelen door de mooie bossen, langs imposante rotswanden mooie vergezichten. En natuurlijk kun je ook slenteren door de aandoenlijke middeleeuwse dorpjes zoals Durbuy, waar ik verbleef. Maar je kunt ook gaan klimmen, mountainbiken, quad-rijden, kayakken, noem maar op! Er zijn talloze manieren om de omgeving echt te beleven, in plaats van alleen maar te zien. Ik koos ervoor om mijn vertier te zoeken op de Ourthe, een rustiek kabbelend riviertje dat door de Ardennen stroomt. Deze foto maakte ik niet tijdens het kayakken, ik wil tenslotte mijn camera droog houden ;-) Maar het is een weergave van de recreatie op de Ourthe. Langs de stadsmuren van Durbuy, onder de brug door, langs het indrukwekkende kasteel dat boven de rivier uittorent. Kayakken bij Durbuy is een aanrader!

'543975' door keunings76 '543975' door keunings76

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Durbuy

keunings76

In het hart van de Ardennen ligt aan de rivier de Ourthe het kleinste stadje van België en één van de oudste stadjes van de Ardennen. Durbuy is een zeer sfeervol plaatsje op een uurtje rijden van Brussel. Het stadje stamt uit de middeleeuwen en de oude sfeer van weleer is goed bewaard gebleven. Vorig jaar met kerst waren we er je zou het niet zeggen maar toen is deze foto genomen. Met kerst vorig jaar was het zelfs warmer buiten dan dit jaar met pasen.

'548283' door JMoerkens '548283' door JMoerkens

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Château de Durbuy

JMoerkens

Durbuy verklaart zelf het kleinste stadje ter wereld te zijn. Dit valt enigszins te betwijfelen, maar dat het klein is én dat het wel degelijk stadsrechten heeft staat buiten kijf. Het stadje is niet veel méér dan wat gezellige sfeervolle straatjes met een middeleeuwse sfeer en gezellige horecagelegenheden. In Durbuy zélf kun je je dus niet dagenlang vermaken, maar de omgeving is het ontdekken juist heel erg waard. Omringd door de prachtige Belgische Ardennen vormt Durbuy een goede uitvalsbasis voor mooie wandelingen, fietstochten en kayak-tochten. Erg geschikt dus voor een paar dagen weg, niet al te ver van Nederland vandaan. Aan de oever van de Ourthe vind je een kasteel, Château de Durbuy. Het torent hoog boven het stadje uit, waardoor het een sprookjesachtige aanblik krijgt. Hier verwacht je een vampier of Graaf Dracula himself tegen te komen ;-) Helaas is het kasteel privébezit en dus niet te bezoeken; geen uitzichtpunt over de stad dus! Wil je toch over Durbuy uitkijken, bezoek dan de Belvedere, een eenvoudige uitkijktoren waarvandaan je het kleinste stadje in één oogopslag kunt aanschouwen.

'517262' door MaJaTa '517262' door MaJaTa

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Zicht op de Ourthe

MaJaTa

In het hart van de Ardennen aan de rivier de Ourthe ligt het stadje Durbuy. Het stadje is volgens eigen zeggen het kleinste stadje ter wereld maar dit klopt niet want deze eer gaat naar het Kroatische stadje Hum waar slechts dertig mensen wonen. De Ourthe is ontstaan nadat de Oostelijke Ourthe en Westelijke Ourthe samenvloeien in de Ourthe. Durbuy ligt aan de Basse-Ourthe dit is het deel van de rivier dat gevormd wordt na het stuwmeer van Nisramont. In de buurt van Durbuy voegen de Ambléve en de Vesder zich samen met de Ourthe om vervolgens in de buurt van Luik in de Maas te stromen. Het is één van de populairste rivieren in de Ardennen om te kajakken in de buurt van Durbuy zie je dan ook veel kajak en kano verhuurbedrijven. Vaak is het waterpeil in de zomer erg laag en is het dan ook niet mogelijk om de rivier te bevaren.

'547064' door Globetrotterjohn '547064' door Globetrotterjohn

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Menhirs in Weris

Globetrotterjohn

Wat Drenthe voor Nederland betekent op het gebied van Hunebedden, is Weris voor de Belgen. Hier zijn de befaamde Dolmen of Megalithische bouwwerken in de Belgische provincie Luxemburg. Stripkenners kennen ze uit de strip van Asterix en Obelix waarbij de laatste vaak een menhir meesleept. Wat de precieze betekenis is, is vaak nog onderwerp van debat. Zonnecirkels, Kalender of monumenten voor de goden of onderdeel van graven? Je kunt hier het beste naar toe wandelen of fietsen vanuit Durbuy.

'906259' door Moraimavdf '906259' door Moraimavdf

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

I woke up dreaming

Moraimavdf

Vandaag had ik zin om door mijn foto's te struinen en Durbuy nog eens te bekijken. We bewaren mooie herinneringen aan ons verblijf in de Ardennen . Durbuy heeft zijn eigen authentieke sfeer en charme. Prachtig om daar foto's te schieten.

'855842' door Moraimavdf '855842' door Moraimavdf

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Een straatje in Durbu

Moraimavdf

Durbuy is een gezellig stadje met een schitterende historische centrum in de Ardennen. In de omgeving van Durbuy kun je kajakken, klimmen, abseilen, high rope parcourses doen, mountainbiken, quad rijden en nog veel meer activiteiten. De kleine straten geven je het gevoel dat u terecht bent gekomen in de Middeleeuwen. Het kasteel van de “Cometes d’Ursel” dat dateert uit de 17de eeuw is echt de moeite waard. Jammer van de doos op de bankje.

'867687' door Moraimavdf '867687' door Moraimavdf

BelgiëDurbuy

BelgiëDurbuy

Romantiek is in the..

Moraimavdf

In de omgeving van Durbuy zijn verschillende activiteiten voor alle leeftijden, een ideale plek om een weekendje met de kinderen te verblijven. Durbuy is een gezellig, klein stadje met een schitterende historische centrum. Wandelen door smalle, middeleeuwse steegjes, zagen we een prachtige rotswand, de Ravenrots. Naast deze rotswand, bijna zichtbaar, is er een mooi, klein pad dat vrij steil omhoog gaat. Hier zijn we met de kinderen omhoog geklommen. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de hele omgeving.