Brussel

'331073' door Rsteeghs '331073' door Rsteeghs

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Haast

Rsteeghs

Toen ik onlangs in Brussel was heb ik geprobeerd de minder toeristische plekjes te bezoeken. Zo ben ik onder andere vanaf het centraal station richting de wijk de Marollen gelopen via kleine achterafstraatjes. Erg leuk en ik kwam mooie fotogenieke plekken tegen. Zoals deze straat. Het was een zijstraat van de weg waar ik op liep en mijn blik werd direct getrokken naar de geweldige beschilderde muur. Dat er ook nog een haastige zakenman aan kwam lopen was voor deze foto een bonus. Ik heb de foto bewerkt en alleen de muur in kleur gelaten om deze extra te benadrukken. Overigens is het maken van graffiti op gebouwen en andere zaken vaak een manier van de kunstenaar een booschap te verspreiden. Dat kan in tekst zijn maar ook in beeld. Misschien wilde de kunstenaar van de graffiti op deze muur zijn of haar gevoel van vrolijkheid laten zien!

'314413' door arny '314413' door arny

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Brussel, Grote Markt.

arny

Een regenachtige dag in Brussel nodigde niet echt uit tot het maken van veel foto's. Tegen de schemering begon de Grote Markt echter behoorlijk sprookjesachtig te worden. En ondanks de, wegens diverse pintjes, onvaste hand is deze panorama toch aardig gelukt.

'491607' door Rhodaxx '491607' door Rhodaxx

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Koninklijke serres...

Rhodaxx

Vandaag de koninklijke serres in Brussel van architect Alphonse Balat bezocht. Indrukwekkende architectuur en een mooie tuin maar de inrichting van de serres zijn behoorlijk tuttig, De Efteling doet het wat dit betreft beter! Waar : Kasteel van Laken, Koninklijke Parklaan - 1020 Brussel (Laken) [plan] Prijs : 2,50 euro, gratis onder 18 jaar Periode(s) : 17/04/2015 - 08/05/2015 Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Website organisator : http://www.monarchie.be

'492153' door Rhodaxx '492153' door Rhodaxx

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Pagode tussen de...bl

Rhodaxx

Hier zie je de Japanse pagode in de tuin van het Kasteel van Laken in Brussel. De tuin van het kasteel is zo groot als Monaco. Het kasteel wordt bewoond door de koninklijke familie van België. De pagode werd oorspronkelijk gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs en op initiatief van koning Leopold II naar Laken gebracht. Vorige week was ik er en stond hij tussen de bloeiende bomen.

'374882' door Floydian '374882' door Floydian

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Atomium

Floydian

Oorspronkelijk gebouwd voor de wereld expo van 1958, het Atomium in Brussel. Een flinke toeristische trekpleister voor de stad en mooi om eens van dichtbij te mogen aanschouwen. Ik stond er twee avonden, de twee avond was de beste met het juiste licht Camera; Canon EOS 1Ds mkIII Lens; Canon 70-200mm 2.8L II USM Exposure; 30 sec Aperture; f13 Filter; none ISO; 160 RAW

'525080' door WKerkhof '525080' door WKerkhof

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Wilde hyacinten in he

WKerkhof

Op dit moment staan in het Hallerbos de wilde narcissen in bloei. Maar eind april, begin mei kleurt dit bos paars door de vele wilde hyacinten! Een prachtig gezicht en zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Dit bos ligt een stukje onder Brussel en is dus leuke te combineren met de stad! Verschillende wandelpaden zijn er uitgezet, dus je kunt ook nog eens heerlijk wandelen! Wanner de bloemmetjes dit jaar precies verschijnen is natuurlijk nooit helemaal zeker. Maar om een lange rit met een ontevreden resultaat te voorkomen hou de site van het Hallerbos in de gate, hier worden wekelijks updates geplaatst over de bloei! http://www.hallerbos.be/wanneer-bloeien-hyacinten/bloeiperiode-2016/

'460669' door pensionado '460669' door pensionado

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

I'm Singing In The...

pensionado

Woensdag jl. waren wij op de Grote Markt in Brussel tijdens een behoorlijke plensbui. Het was bovendien koud zodat wij in een café in een van de gildehuizen hebben gewacht tot de regen minder werd. Met een paraplu gewapend trokken sommigen toch over het prachtige plein.

'460532' door pensionado '460532' door pensionado

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Huis der Hertogen van

pensionado

We zijn terug van een paar dagen Brussel. Altijd een fijne stad, alleen al om de musea. Helaas was het erg regenachtig en koud weer. Maar gelukkig kon ik op de laatste avond toch nog foto's zonder natte toestanden op de verlichte Grote Markt maken. Dit brede gebouw heet naar de borstbeelden op de gevel “Huis der Hertogen van Brabant”; het bestaat eigenlijk uit zes huizen.

'373707' door Rsteeghs '373707' door Rsteeghs

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Kunsten op de...skate

Rsteeghs

Al eerder plaatste ik een foto van deze skatebaan in Brussel. Wat een prachtige baan is dat! Hij is groot, met allerlei hoogteverschillen en helemaal beschilderd met grafitti waardoor hij er echt uitknalt. Hij ligt aan de rand van de levendige volkswijk de Marollen, waar veel kunstenaars, werkplaatsen en aparte boetiekjes te vinden zijn. Deze kunstige skatebaan past er dus perfect tussen. Ik heb er denk ik wel twee uur gezeten, genietend van de kunsten die skaters, fietsers, steppers en rolschaatsers - jong en oud - er vertoonden. Een geweldige, niet toeristische plek om de sfeer van het lokale Brussel te proeven en beleven!

'522351' door Suuzer '522351' door Suuzer

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Museum-wijk Brussel

Suuzer

In de Museum-wijk vindt je de meest toonaangevende musea van Brussel. Vroeger was dit het woongebied van de koning en de adel. Aan de brede lanen staan de meest fraaie panden. Aan de noordzijde ligt het Warandepark, te midden van het Paleis der Natie, het Koninklijk paleis en het Paleis voor Schone Kunsten. Onder het Warandepark ligt het Koningsplein. Hier vind je het voormalig Paleis van Brussel,het Brussels info Plein en meerdere musea. Vanaf het Koningsplein naar de Kunstberg heb je mooie uitzichten. De Kunstberg is een park dat min of meer ligt ingesloten tussen de 'benedenstad' en 'bovenstad' van Brussel. In en rondom het congrespaleis worden regelmatig concerten georganiseerd. Het is een drukbezochte spot waar je tussen je musea bezoeken door even lekker kunt relaxen.

'521494' door JannavEek '521494' door JannavEek

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Le Phare du Kanal

JannavEek

Lichtbaken van het Kanaal. Een muurschildering op de hoek van de Groene Hondstraat en de Koolmijnenkaai. 'Elke stad heeft een rivier nodig en de rivier van Brussel is het Kanaal'. Ik weet niet dat Brussel water heeft totdat ik hier terecht kom op een wandeling door de stad. Het is het Kanaal Charleroi-Brussel dat de stad doorkruist, tussen het centrum en wijk Molenbeek. Het werd in 1827 aangelegd om de mijnindustrie rond Charleroi van een snelle en goedkope afvoerlijn te voorzien richting Brussel en de haven van Antwerpen. Dat het een levendig handelscentrum was getuigen de vele fraaie industriële gebouwen. De laatste jaren is de kanaalzone in beweging; men wil dit industrieel erfgoed nieuwe bestemmingen geven. Dat lijkt me een heel goed plan! het is een boeiend stadsdeel. De zeilschip muurschildering is een initiatief van les Tissues de Chien Vert, een stoffenwinkel van formaat in de straat (leuk om te bezoeken!) en stelt niets meer of minder voor dan een synthese van 'stoffen' en 'kanaal'. Stap vooral ook even het eethuis en co-working café 'le Phare' in dit pand binnen: http://lepharedukanaal.com/nl/ om iets van de sfeer van 'kanaal' te proeven.

'502392' door JannavEek '502392' door JannavEek

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Matongé*

JannavEek

Matongé is deel van de wijk Elsene en het Afrikaanse hart van Brussel. Het is een leuke ervaring om daar vooral zomers in de middag en avond rond te wandelen en je onder te dompelen in de Afrikaanse couleur locale. Er wonen op zich niet zoveel Afrikanen maar het is een ontmoetingswijk om te zien en gezien te worden. Men gaat er heen om te eten in een van de vele cafés en restaurants - wat dacht je van een Congolees fastfoodrestaurant - en om te shoppen langs de exotische buurtwinkeltjes zoals groente- en stoffenwinkels. Men gaat er heen om uit te gaan, je vind er bijvoorbeeld cinéma Vendôme met de 'betere' films en place-to-go is het trendsettend (lunch)restaurant l'Ultime Atome. En men gaat er heen om een lief te zoeken. Begin je wandeling door de wijk bijvoorbeeld bij metrohalte Naamse Poort, omgedoopt tot Porte de l' Amour, of bij metrohalte Troon. Info: http://www.matongematonge.be/matonge.htm

'491523' door WKerkhof '491523' door WKerkhof

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Hallerbos

WKerkhof

Niet ver van Brussel ligt een prachtig bos: Het Hallerbos. De grond is letterlijk bezaaid met paarse, wilde hyacinten! Door een tip van Margo ben ik hier vandaag gaan kijken, en het is echt de moeite waard om er bijna twee uur voor te rijden. Het is overweldigend mooi en ruikt ook nog eens heerlijk! De bloeiperiode loopt een beetje op zijn einde en wil je dit paarse tapijt nog bewonderen zou ik deze week nog gaan of even een kijkje nemen op: http://www.hallerbos.be/wanneer-bloeien-hyacinten/bloeiperiode-2015/ voor de actuele status van het bos. Op een doordeweekse dag als vandaag is het heerlijk rustig in het bos, maar in de weekeinde schijnt het erg druk te zijn…. Er zijn drie wandelroutes, mooie fietsroutes en zelfs een ruiterpad. Paden kruisen elkaar wel, maar hinderen elkaar niet!

'416196' door REvanSlooten '416196' door REvanSlooten

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Het Broodhuis

REvanSlooten

n het begin van de 13e eeuw stond er op de Grote Markt een houten constructie waar de bakkers destijds hun broden verkochten. Deze houten barak werd in 1405 vervangen door een stenen gebouw. Gedurende de regeerperiode van keizer Karel V werd het broodhuis opnieuw met de grond gelijkgemaakt en werd zijn hofarchitect Antoon II Keldermans aangesteld om een nieuw gebouw te ontwerpen in Flamboyante gotiek. Op het einde van de jaren zestig van de negentiende eeuw werd het gebouw gesloopt en heropgebouwd in neogotiek. In dit gebouw is nu het Museum van de Stad Brussel gevestigd met een waardevolle collectie van schilderijen, retabels, wandtapijten, beeldhouwwerken, zilverwerk, faience en porselein die een veelzijdig beeld geven van de geschiedenis van Brussel. (bron: wiki)

'495532' door whelder '495532' door whelder

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

265 miljard keer

whelder

Als je een ijzerkristal 265 miljard keer vergroot heb je de maat van het atomium. Het symbool van Brussel. Van buiten interessanter dan van binnen. Wel een mooi uitzocht natuurlijk. Als je er toch in de buurt bent moet je zeker de moeite nemen wat rond te wandelen in de aangrenzende parken. Die zijn prachtig.

'491793' door WKerkhof '491793' door WKerkhof

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Een bos vol paarse...

WKerkhof

Niet ver van Brussel ligt een prachtig bos: Het Hallerbos. De grond is letterlijk bezaaid met paarse, wilde hyacinten! Het is echt de moeite waard om er bijna twee uur voor te rijden. Ga op een doordeweekse dag en het is heerlijk rustig, overweldigend mooi en het ruikt ook nog eens heerlijk! De bloeiperiode loopt een beetje op zijn einde en wil je dit paarse tapijt nog bewonderen zou ik deze week nog gaan of even een kijkje nemen op: http://www.hallerbos.be/wanneer-bloeien-hyacinten/bloeiperiode-2015/ voor de actuele status van het bos. De daslook begint nu te bloeien Er zijn drie wandelroutes, mooie fietsroutes en zelfs een ruiterpad. Paden kruisen elkaar wel, maar hinderen elkaar niet!

'402762' door Dragonfly '402762' door Dragonfly

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Brussels steegje

Dragonfly

Zoals ik al eerder liet zien ben ik gek op kleine steegjes. Hier is nog een voorbeeld van een klein steegje wat we in Brussel tegen kwamen,nadat we heerlijk hadden gegeten; zoals dat zo goed kan in België.

'495652' door whelder '495652' door whelder

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Park van de Bloemist

whelder

Het park van de Bloemist dankt zijn naam aan de bloemist van de Belgische koning. Die woonde en werkte hier om te zorgen voor de mooiste planten in de koninklijke tuinen (van Laken). Het park wordt zeer goed onderhouden en heeft prachtige bloemen zoals deze passiebloem. Het park ligt dit bij het Atomium in een heuvelachtig deel van Brussel.

'492275' door WKerkhof '492275' door WKerkhof

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Hallerbos

WKerkhof

Niet ver van Brussel ligt een prachtig bos: Het Hallerbos. De grond is letterlijk bezaaid met paarse, wilde hyacinten! Het is echt de moeite waard om er bijna twee uur voor te rijden. Ga op een doordeweekse dag en het is heerlijk rustig, overweldigend mooi en het ruikt ook nog eens heerlijk! Leuk om te combineren met Brussel! Je hebt verschillende bloeiperiodes in het bos en dit kun je volgen op: http://www.hallerbos.be/wanneer-bloeien-hyacinten/bloeiperiode-2015/

'337106' door edwinaverdingh '337106' door edwinaverdingh

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Kronkelende trap

edwinaverdingh

Het Afrikaans museum in Tervuren (Brussel). Deze prachtige trap leidt je van de kelder van het museum terug naar de tentoonstellingsruimtes. Tochtige plaatsen, lange gangen Een koude hal, een kille sfeer Glazen loketten, stenen trappen Een overkapping tegen slecht weer (Guus Meeuwis)

'521228' door Lyske1980 '521228' door Lyske1980

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Brusselse Graffiti

Lyske1980

Brussel vind ik eerlijk gezegd - op het centrum na - een nogal deprimerende stad. Met een vriendin zat ik een weekend in 'Tour & Taxis'; een grijze, grauwe buitenwijk waar je als vrouw misschien beter niet alleen in het donker over straat kan lopen. Toen we naar het Gare du Nord station liepen om terug te gaan naar het mooie Amsterdam, ontdekten we enkele hip uitziende gebouwtjes met veel graffiti, heel leuk! Onze Airbnb gastheer zei dus niet voor niets dat deze wijk helemaal populair gaat worden! Misschien dan toch maar weer 's een keertje terug naar Brussel...

'524449' door reizendebeer '524449' door reizendebeer

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Stadhuis Toren

reizendebeer

Ver boven alles steekt de stadhuistoren trots over de stad uit, deze is van alle uitzichtpunten rond de stad te zien, achter staat de basiliek, daar op de koepel is dook een groot uitzicht te genieten

'287226' door renie '287226' door renie

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Manneke Pis als Zwart

renie

Een paar jaar geleden was in in de Sinterklaastijd in Brussel. Natuurlijk hoort aan een bezoek aan Brussel ook een bezoek aan het wereldberoemde hele kleine standbeeldje van Manneke Pis. Voor de gelegenheid was hij in de outfit van zwarte Piet gestoken.

'522001' door JannavEek '522001' door JannavEek

BelgiëBrussel

BelgiëBrussel

Het beste uitzicht...

JannavEek

Vanuit de basiliektoren van Koekelberg heb je een prachtig en waarschijnlijk het beste uitzicht over Brussel. Een absolute aanrader! (maar kies liefst een dag zonder regen uit). Het geeft je een 360º panorama-view, je kunt helemaal rond de koepel wandelen. Je komt er met een lift. Dit is een zicht naar het noorden met aan de rand van de stad het atomium.