Bergen

'440273' door EvanderHel '440273' door EvanderHel

BelgiëBergen

BelgiëBergen

Stukske muziek

EvanderHel

Lieve mensen, ik heb het lichtknopje in de schatkamer gevonden :-) Voor wie het nu niet meer snapt en denkt wat zit ze weer uit haar nek te zwetsen, zie mijn vorige foto. We kijken hier via het orgel naar het dak van de kerk in Mons. Rond 1780 is dit muzikale stuk gemaakt en na vele omzwervingen en restauraties, speelde het pas in 1875 echt goed. Echter, tussen 1920 en 1930 zou een onhandige modernisering het oude orgel verprutsen en pas na 1952, onder de kundigheid van Maurice Delmotte die de restauratie op zich nam, is het één van de best klinkende orgels uit de provincie.

'439925' door TravelGoom '439925' door TravelGoom

BelgiëBergen

BelgiëBergen

St. Joris en de Draak

TravelGoom

Tijdens het jaarlijkse Doudou-festival in Mons (Bergen) brengt de gouden koets het schrijn van de Sint Waltrudiskerk naar het stadshuis. De koets staat de rest van het jaar in de enorme kerk opgesteld en is vrij te bezichtigen. Tijdens het festival vecht St. Joris tegen de draak.

'440251' door EvanderHel '440251' door EvanderHel

BelgiëBergen

BelgiëBergen

Schatkamer

EvanderHel

In de plaats Mons (Bergen) staat een adembenemend grote en indrukwekkende kerk. Haar naam: de Collegiale kerk van de Heilige Waldetrude. Religieus goud- en zilversmeedwerk uit de 12e tot 19e eeuw, oude schilderijen, beeldhouwwerken, hoge raampartijen met prachtig glas in lood erin verwerkt. Hier kun je lange tijd ronddwalen, je klein voelen en je verliezen in de gotische stijl, het gefilterde licht laten spelen met dit monument. Deze schatkamer is vrij toegankelijk, iedere dag staan haar deuren voor je open.

'418004' door erictkindt '418004' door erictkindt

BelgiëBergen

BelgiëBergen

Hetjaar uit vliegen

erictkindt

tijdens de tweejaarlijkse motosalon in Bergen zijn er heel wat demonstraties van stuntmannen met hun moto. bij zo'n situatie moet je op het juiste moment afdrukken maar gelukkig doen ze hun stunt meermaals zodat je een beetje kan oefenen

'442918' door TravelGoom '442918' door TravelGoom

BelgiëBergen

BelgiëBergen

Straten van Mons

TravelGoom

Het centrum van Mons (Bergen) is een gezellige, grotendeels autovrije, verzameling oude straten rondom de Grand Place. Maak er vooral de stadswandeling langs het 'wensaapje', de indrukwekkende St. Waltrudiskerk en het belfort met het mooie uitzicht. Een studentenstad en dacht zegt vaak iets over de sfeer.

'440347' door TravelGoom '440347' door TravelGoom

BelgiëBergen

BelgiëBergen

WK Belgen klaar

TravelGoom

Sorry Belgische vrienden, het is over. De vreugde op het historische plein van Bergen (15.000 mensen keken daar de WK-wedstrijden) ten spijt. Hopelijk niet net zo'n foto in Oranje vanavond...

'441870' door TravelGoom '441870' door TravelGoom

BelgiëBergen

BelgiëBergen

Waltrudis Licht

TravelGoom

De Waltrudiskerk in Mons (Bergen) is enorm. Er valt veel te ontdekken en ook met de camera heb je plezier (soms lastig in kerken) door de grote verscheidenheid aan lichtinval. De stad Mons zelf is een voor ons redelijk onbekend pareltje waar je makkelijk een aantal dagen kunt blijven.

'449735' door gekkofan '449735' door gekkofan

BelgiëBergen

BelgiëBergen

Marabout

gekkofan

DE marabout is een grote aaseter , behoort tot de reigerachtigen en komt vooral voor in Afrika bezuiden de Sahara. Dit exemplaar kon ik niet weerstaan . Ik vond het in het dierenpark Pairi Daisa. Zo dicht bij komen had ik nooi verwacht.