Antwerpen

'377874' door marjolijn '377874' door marjolijn

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Begijnhof Antwerpen

marjolijn

Vooraf had ik me er een iets andere voorstelling van gemaakt: het Begijnhof in Antwerpen. Voor onze begrippen is het vrij grootschalig, bijna eerder een wijkje/dorpje dan een hofje, met een centraal pleintje en (zij)straatjes. Het stamt uit de 16e eeuw en ligt verscholen achter een vrij onopvallende poort. In de 16e eeuw lag het buiten de stadsmuren, nu is het opgeslorpt door de stad. Een stad die natuurlijk uitermate geschikt is voor een stedentrip lekker dicht bij huis.

'456131' door TravelGoom '456131' door TravelGoom

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Tijd staat stil in...

TravelGoom

De tijd staat even stil op het station van Antwerpen. Tenminste voor één meneer dan want de rest van de mensen heeft haast zoals het op een station hoort.

'489980' door MiekeDeHaas '489980' door MiekeDeHaas

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Station Antwerpen -..

MiekeDeHaas

Het station ligt aan het Koningin Astridplein. Het werd gebouwd 1899 en 1905. Het heeft een Electische stijl waarbij verschillende stijlen uit vroegere periodes zijn gecombineerd. Van 1873 tot begin 2007 was het een kopstation, een station waar alle treinen moesten keren. In 2007 werd een tunnel met twee doorgaande sporen onder het station en een deel van de stad Antwerpen geopend. Door de Antwerpenaren zelf wordt het station ook wel Spoorwegkathedraal genoemd. Het is een beschermd monument. Direct bereikbaar vanuit de perrons zijn twee hoge eetzalen, rijk gedecoreerd met spiegels en bladgoud. Leuk om daar een kijkje te nemen en een hapje te eten. Vergeet ook de buitenkant niet te bezichtigen van deze prachtige 'kathedraal' . Hier zie je de grote inkomhal.

'483644' door MiekeDeHaas '483644' door MiekeDeHaas

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Straatfotografie 4

MiekeDeHaas

Tijdens mijn cursus fotografie werken we regelmatig met een thema. Ieder had daarbij de opdracht om binnen straatfotografie een thema te kiezen. Ik heb 'wachten' gekozen. Deze man had volgens mij als een standbeeld moeten staan om zo wat geld te verdienen. Hij lijkt het een beetje te hebben opgegeven of wacht op betere tijden. Wat denk jij?

'457764' door dianethone '457764' door dianethone

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

China Light Zoo...Ant

dianethone

China Light Zoo Antwerp,een fascinerend en sprookjesachtig lichtspektakel in de Antwerpse zoo,gerealiseerd door Chinese kunstenaars. De lichtshow is nog te bewonderen tot 18/1/2015

'152225' door ebonsky '152225' door ebonsky

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Pimpelmees met prooi.

ebonsky

Roofvogels zijn vaak op deze site favoriet. Ik ben van mening dat juist ook het kleinste vogeltje evenveel gratie/sierlijkheid heeft als de genoemde roofvogels. Het is naar mijn mening wel veel moeilijker om zo'n bliksemsnelle rakker voor de lens te krijgen. Ik heb eens berekend dat de snelheid over 8cm ongeveer 4,5 km per uur is.

'486495' door JMoerkens '486495' door JMoerkens

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

't Eilandje in...Antw

JMoerkens

De karaktervolle havenbuurt 't Eilandje moet je zeker in gedachten houden wanneer je binnenkort toevallig een tripje naar Antwerpen in gedachten had. Het ligt iets buiten het centrum (wel op loopafstand), maar het loont zich om die moeite te nemen. Door alle ontwikkelingen van de laatste jaren is er een fijne sfeer ontstaan en kun je er fijn langs de haven wandelen. Bovendien is er het Museum aan de Stroom, en een aantal andere bezienswaardigheden. Op de website www.antwerpseilandje.be kun je meer informatie inwinnen over de bruisende wijk en de evenementen die er zoal georganiseerd zijn. Op de foto zie je een zicht op de haven tijdens mijn wandeling.

'457893' door dianethone '457893' door dianethone

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

China Light-Zoo...Ant

dianethone

Nog eentje uit de China Light reeks. Erg apart om daar in het donker rond te lopen,de lichtobjekten te bewonderen en ondertussen hier en daar dieren te zien opgeschrikt uit hun slaap zoals die leeuw die verbaasd naar de mensenmassa keek. Te gek gewoon !

'458208' door chateau '458208' door chateau

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

IJssculpturen-festiva

chateau

Met de kleinkinderen brachten we pas geleden een bezoekje aan het IJssculpturenfestival in Antwerpen. Dit staat geheel in het teken van Eurodisney. In de hal heerst een constante temperatuur van min 6 graden. Alle Disneyfiguren en veel meer is er te bewonderen in ijs. Prachtig om te zien hoe er ook gespeeld wordt met allerlei kleuren licht. Het festival loopt nog tot 11 januari 2015. Een echte aanrader, maar neem wel handschoenen en een dikke muts mee.

'499204' door photofreak '499204' door photofreak

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Standbeeld van Minerv

photofreak

Langs de kade van de Schelde staat het bronzen beeld van Minerva, gerealiseerd door Marcello Mascherini. Het ruim vier meter hoge beeld rust op een laag hardstenen voetstuk. Het werd in 1958 opgesteld ter gelegenheid van de openluchttentoonstelling "Het Beeld in de Stad". De gemeenteraad van Antwerpen besloot het beeld aan te kopen.

'457961' door dianethone '457961' door dianethone

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Happy Feet

dianethone

Nog eentje om het af te leren.... De echte pinguins stonden er slaperig en ongeinteresserd bij,ze bleven Siberisch koud bij al die avondlijke drukte. En aan die Chinese klanken hadden ze ook al geen boodschap... De talrijke bezoekers daarentegen waren vol lof ! Happy Feet,film uit 2006,gemaakt door George Miller en opgedragen aan SIeve Irwin.

'460540' door dianethone '460540' door dianethone

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Antwerpen.

dianethone

Het is een komen en gaan in Antwerpen Centraal. Na de renovatie en de technische uitbouw verhoogt de capaciteit van 30000 tot 100000 reizigers per dag. Mooi toch? Maar door de terreurdreiging patrouilleren er paracommando's in Antwerpen. Het stadshuis,justitiepaleis en vooral de Joodse wijk worden door het leger in de gaten gehouden,dit om de burgers een veiliger gevoel te geven. Dat het zover moet komen is toch allemaal minder mooi ! Niet?

'483487' door MiekeDeHaas '483487' door MiekeDeHaas

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Straatfotografie 2

MiekeDeHaas

Straatfotografie is een leuke bezigheid. Zoals ik al bij de vorige foto (1) schreef, was het thema 'wachten'. Deze meiden zitten op een bankje bij het centraal station Antwerpen. Een RRer schreef dat achter elke foto wel een verhaal zit; zijn het zussen, vriendinnen, lezen ze sms'jes van hun vriendjes, enz. Ze hebben vast een gezellige winkeldag gehad.

'406422' door Regien '406422' door Regien

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Sterk Staaltje

Regien

Op de Reinkaai kun je een sterk staaltje industrieel erfgoed bewonderen. De kranen die hier op de oever van de Schelde geparkeerd staan, worden al jaren niet meer gebruikt. Ze zijn inmiddels omgedoopt tot museumstukken. De kranen waren oorspronkelijk eigendom van het stedelijk havenbedrijf, maar werden nadien overgedragen aan het Nationaal Scheepvaartmuseum. De oudste kraan dateert uit 1884 en staat tegenwoordig te schitteren naast het MAS! Menig stuk hedendaagse moderne kunst valt hierbij in 't niet! (Exif: f/22, sluitertijd 10/800, iso 200, 24 mm)

'244738' door sofieopdebeeck '244738' door sofieopdebeeck

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Springtime

sofieopdebeeck

Even iets heel anders dan mijn normale portretten. De lente is gisteren begonnen en daar is deze kleurrijke plaat het levend bewijs van. Laat maar komen die zon...

'459542' door Karindewolf '459542' door Karindewolf

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Kleur!

Karindewolf

Ik word niet echt vrolijk van het weer de laatste tijd daarom dacht ik laat ons even wat kleur brengen het vrolijkt een mens wat op!

'409146' door ERo '409146' door ERo

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Joods Antwerpen-4

ERo

Druk… druk… druk… Er wordt altijd veel afgesproken, de zaken moeten immers draaiend gehouden worden. Voor de meeste gewone passanten is Joods Antwerpen een apart wereldje.

'308127' door Gerrit-Gaspedaal '308127' door Gerrit-Gaspedaal

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Handwerpen

Gerrit-Gaspedaal

Gebruiksaanwijzing. Eerst: knip en plak dit adres in een ander scherm zodat u naar de foto kunt kijken met dit achtergrondgeluid http://www.youtube.com/watch?v=MTVnMO6cRfg Tweeds: open de foto groot. Driets: zorg dat u een goede pint danwel 'nen tipzak mee patatten tot uwer beschikking heeft. Vierts: Probeer u in te denken dat u op Aantwaarps Grote Markt zit op een terraske met het zonneke op uwen bol. Vijfts: doe voorgaand nog eens maar dan echt in 't zonneke. Zests: doe voorgaand nog eens maar dan met dit op de achtergrond http://www.youtube.com/watch?v=F6CIlxDryJY of zo u wilt met dit http://www.youtube.com/watch?v=bTFxO3ueXL8 (ja dat is van hem en niet van de Wauters broeders). Tevreden? Welnu.... rest u nog de zevende stap naar uw vervoermiddel en richting deze bourgondische stad. Oh ja... Antwerpen komt van Hand Werpen. De slechte reus Antigoon hakte de handen af van degenen die naar zijn zin te weinig tol betaalden om de Schelde door te kunnen varen. De dappere Romeinse soldaat Brabo doodde de reus en hakte zijn hand ook af en wierp de hand in de Schelde.... et voilá... (H)An(d)twerpen!

'457841' door dianethone '457841' door dianethone

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

China Light- Zoo...An

dianethone

Nog tot 18 januari is het fascinerende lichtspel te bewonderen in de Zoo van Antwerpen. De fraaie lichtobjekten in de vorm van dieren en bloemen gemengd met de geluiden en (soms penetrante) geuren van de dierentuin maken het tot een aparte belevenis. Nadien nog een warme chocolade gedronken in het prachtig gerestaureerde café Royal op de eerste verdieping van het centraal station. Een aanrader !!

'483591' door MiekeDeHaas '483591' door MiekeDeHaas

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Straatfotografie 3

MiekeDeHaas

Straatfotografie met als thema 'wachten'. Deze meneer stond al heel lang op een zelfde plaats. Keek steeds om zich heen en regelmatig zag ik hem op zijn horloge kijken. Duidelijk een 'geval' van wachten. Uiteindelijk nam hij zijn mobiel waarvan je het gesprek mag raden. En in die mooie tas zit vast zo 'n mooi pak als dat hij aan heeft. Helaas heb ik niet meer kunnen zien door wie hij werd opgehaald.

'460366' door JMoerkens '460366' door JMoerkens

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

't Eilandje

JMoerkens

Ik woon in het Zuiden van Nederland, en dan is Antwerpen relatief dichtbij. Ik ben er dan ook al best vaak geweest, en ga graag op zoek naar nieuwe wijken of nieuwe ontwikkelingen in de stad. De laatste jaren is 't Eilandje van een verloederde buurt in een hippe moderne wijk getransformeerd waar genoeg te beleven valt. In de zomer wordt er van alles georganiseerd en is de sfeer gezellig. Ik was er echter op een extreem grijze en natte dag. Die dag kwam ik overigens speciaal naar de stad om te fotograferen, dus ik heb geprobeerd het grijze weer in mijn voordeel te gebruiken. Het eilandje krijgt met deze omstandigheden een filmische spannende look!

'378122' door PaulHoo '378122' door PaulHoo

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Gildehuizen @ Grote..

PaulHoo

Afgelopen 3 dagen het mooie Antwerpen bezocht. Op vrijdag was nog heel sporadisch de zon te zien, op zaterdag was het ijzig koud en vandaag sneeuwde het er flink. Deze foto maakte ik op vrijdag toen er net even een klein beetje zon op de gildehuizen viel. Inmiddels ziet het plein er ongetwijfeld witter uit.

'366044' door hansdewildt '366044' door hansdewildt

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Toren !

hansdewildt

Wie kent hem niet, de Onze Lieve Vrouwenkathedraal van Antwerpen. Terwijl de noordertoren van flamboyante gotiek al vijf eeuwen het silhouet van de stad domineert, veranderde de kathedraal haar interieur in verschillende stijlen, zoals gotiek, barok, rococo en renaissance ! De toren is 123 mtr. hoog !

'459224' door Karindewolf '459224' door Karindewolf

BelgiëAntwerpen

BelgiëAntwerpen

Wow gevoel

Karindewolf

Wat hebben we nu net meegemaakt! We komen thuis van een begrafenis en horen in ons fazantenhok behoorlijk wat tumult! Ik kijk even rond en denk een duif te zien; hoe zou die in godsnaam in dat hok zijn geraakt? Ik kijk beter en denk nee dat is geen duif maar een roofvogel ! Het heeft ons veel moeite gekost om het diertje te helpen bevrijden maar het is gelukt ! En als je 't mij vraagt denk ik dat het een sperwer is want ik heb toch eerst enkele foto's gemaakt . Jammer van de draad want zo lijkt het wel of ze gevangen is!