Antwerpen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paradijs op straat

Antwerpen,
België


Begin deze maand struin ik met een andere RR 's avonds door de straten van de stad. Geheel per ongeluk lopen we tegen de grootste en mooiste muurschildering aan die ik in m'n leven heb gezien.
In mei 2007 kwam de familie Kiekeboe tot leven op een stripmuur in de Paradijsstraat in Antwerpen. Tijdens de 30-jarige carrière van Robert Merhottein, beter bekend als Merho, werden er al meer dan 20 miljoen albums verkocht. Merho behoort daardoor tot de best verkopende striptekenaars van België. Reden genoeg dus om een stripmuur te wijden aan Kiekeboe.

De Antwerpse beeldverhalenroute was met Merho al aan zijn vierde muur toe, inmiddels zijn er 9 muren met de prachtigste schilderingen. Het striptraject, met de toepasselijke naam 'Muurvast', is een initiatief om striptekenaars en cartoonisten meer bekendheid te geven en grauwe delen van de stad te verfraaien. Ruim 5 jaar zit de schildering er nu op en het ziet er nog steeds indrukwekkend en schoon uit. Niemand die hier iets overheen durft te kliederen. Stuk voor stuk blikvangers waarop de stad terecht fier mag zijn!