Privéjet voor Jan en alleman image
Privéjet voor Jan en alleman image Privéjet voor Jan en alleman image
Nadine

Privéjet voor Jan en alleman

Altijd ervan gedroomd om met een privévliegtuig te reizen, maar nog steeds niet de staatsloterij gewonnen? JetHopper schiet je te hulp.

De service, een idee van het Belgische Aviation Factory, biedt vluchten per privéjet voor een schappelijk tarief aan. In sommige gevallen is de prijs zelfs gelijk aan lijnvluchten.

JetHopper

JetHopper biedt vluchten aan van een honderdtal Europese privéluchtvaartmaatschappijen. Vaak vliegen hun jets zonder passagiers heen of terug naar een bepaalde bestemming. JetHopper stelt deze stoelen online beschikbaar voor een vijfde van de reguliere prijs. Het gaat om Europese vluchten (enkele reis) die de komende twee weken vertrekken. Een gemiddelde vlucht kost rond de tienduizend euro. ‘Wanneer het vliegtuig bijvoorbeeld plaats biedt aan acht passagiers, betaal je dus eigenlijk maar 250 euro per persoon’, aldus Aviation Factory. Een win-winsituatie voor zowel passagiers als de privéjetbedrijfjes in kwestie.

Vip-terminal

Er is wel één kanttekening: wie een vlucht reserveert, boekt meteen het hele vliegtuig. Zorg dus dat je genoeg mensen hebt om de kosten te beperken. Een vlucht is overigens inclusief catering en het gebruik van de vip-terminal, waardoor je maar een kwartier voor vertrek op de luchthaven moet zijn.


Wil je ook een keer een tripje maken met een privéjet, kijk dan eens op hun site.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Privéjet voor Jan en alleman"

 • profile image comment
  Door LucBierman• geplaatst op 04 Dec 2009 | 08:22:23

  Inderdaad is het onderstaande het geval. De vluchten worden inderdaad tegen één vijfde deel van de reguliere prijs aangeboden. De reguliere prijs is 10.000 euro, dus de Aviation Factory biedt de reis aan voor 2.000 euro. Twee duizend euro gedeeld door acht is 250 euro. Misschien had het iets duidelijker in het stuk naar voren moeten komen.

  Bericht aangepast op 00:46:09
 • profile image comment
  Door RVS• geplaatst op 02 Dec 2009 | 14:10:59

  rekensom is correct, alleen had het duidelijker uitgelegd kunnen worden:

  8x250=2000
  2000 is 1/5 van de in dit voorbeeld genoemde gemiddelde vluchtprijs van 10.000euro.

  Bericht aangepast op 17:05:49
 • profile image comment
  Door Pacrood• geplaatst op 02 Dec 2009 | 08:49:23

  8 x € 250,- is volgens mij maar € 2000,- het zal dus € 1250,- moeten kosten per passagier

  Bericht aangepast op 17:05:41