Privéjet voor Jan en alleman image
Nadine

Privéjet voor Jan en alleman

Altijd ervan gedroomd om met een privévliegtuig te reizen, maar nog steeds niet de staatsloterij gewonnen? JetHopper schiet je te hulp.

De service, een idee van het Belgische Aviation Factory, biedt vluchten per privéjet voor een schappelijk tarief aan. In sommige gevallen is de prijs zelfs gelijk aan lijnvluchten.

JetHopper

JetHopper biedt vluchten aan van een honderdtal Europese privéluchtvaartmaatschappijen. Vaak vliegen hun jets zonder passagiers heen of terug naar een bepaalde bestemming. JetHopper stelt deze stoelen online beschikbaar voor een vijfde van de reguliere prijs. Het gaat om Europese vluchten (enkele reis) die de komende twee weken vertrekken. Een gemiddelde vlucht kost rond de tienduizend euro. ‘Wanneer het vliegtuig bijvoorbeeld plaats biedt aan acht passagiers, betaal je dus eigenlijk maar 250 euro per persoon’, aldus Aviation Factory. Een win-winsituatie voor zowel passagiers als de privéjetbedrijfjes in kwestie.

Vip-terminal

Er is wel één kanttekening: wie een vlucht reserveert, boekt meteen het hele vliegtuig. Zorg dus dat je genoeg mensen hebt om de kosten te beperken. Een vlucht is overigens inclusief catering en het gebruik van de vip-terminal, waardoor je maar een kwartier voor vertrek op de luchthaven moet zijn.


Wil je ook een keer een tripje maken met een privéjet, kijk dan eens op hun site.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.