Zuid Albanië beste reistijd

Het weer in Zuid Zuid Albanië

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuid Zuid Albanië te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuid Zuid Albanië? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuid Zuid Albanië

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid Zuid Albanië:
De beste reistijd voor Zuid Albanië is mei t/m september. Ben je een zonliefhebber? Dan kom je in Zuid Albanië aan je trekken. Hoewel Zuid Albanië hete droge zomers heeft, is het goed toeven dankzij de bries afkomstig vanuit de Adriatische Zee, die voor een heerlijke verfrissing zorgt. In de winter kan het vooral in het binnenland erg koud zijn. Plannen om ond te trekken? De lente- en herfstmaanden ijn dan aan te raden, de temperatuur is aangenaam en het landschap op zijn best. Reizen na zonsondergang wordt afgeraden vanwege de slechte wegen  zonder verlichting.


Reisadvies
Voor Zuid Albanië geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
11 januari Dag van de Republiek, 28 november Vlagdag, 29 november Bevrijdingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Zuid Albanië

Beste foto's & tips van Zuid Albanië

'452786' door JMoerkens '452786' door JMoerkens

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Syri i Kalkër

JMoerkens

'Syri I Kaltër' betekent in het Albanees 'Het Blauwe Oog'. Het laat zich eenvoudig raden waarom deze plek zo genoemd wordt. Het blauwe gedeelte in de foto betreft een karstverschijnsel waar een zoetwaterbron ontstaan is. Hier komt per seconde, onder hoge druk, 6 kubieke meter helder mineraalwater naar boven. Wat écht bijzonder is aan deze plek is de diepte. Duikers zijn tot op heden afgedaald in het gat tot de ongelooflijke diepte van 50 meter. Maar nog altijd hadden zij de bodem niet bereikt. De daadwerkelijke diepte is vooralsnog onbekend. Je vindt de plek op zo'n 20 kilometer van de badplaats Saranda. Het bevindt zich bovendien in een prachtige groene omgeving! Zo mooi kan het weinig bezochte Albanië dus zijn.

'490027' door JMoerkens '490027' door JMoerkens

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Albanië Bezoeken...va

JMoerkens

Albanië heeft eigenlijk alles in zich om een succesvol vakantieland te worden. De mensen zijn gastvrij, de stranden zijn mooi, er is prachtige (en bijzonder verrassende) natuur te vinden en ook op cultureel vlak heeft het veel te bieden. Maar hoe hard de regering en de bevolking ook hun best doen, het toerisme komt nog niet zo hard op gang als in nabije landen. Jammer, maar anderzijds is het daardoor nu ook nog een authentiek pareltje als je het een kans geeft! Mocht je een vakantie boeken naar Albanië een te groot risico vinden, kun je altijd nog een 'proefdagje' doen vanaf Corfu. Wanneer je op dit heerlijk comfortabele Griekse vakantie-eiland verblijft, kun je in nog geen uur met een bijzonder snelle shuttleboot in Albanië zijn. Vanuit badplaats Saranda kun je leuke tochten maken naar archeologisch stadje Butrint of de beeldschone bronnen Syri I Kalker. Ik was na een dag méér dan overtuigd van de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Ik ga dan ook zeker eens terug, en dan voor langere tijd. Op de foto een prachtige autoweg langs het meer van Butrint. Aan het kleine rode autootje zie je mooi dat dit nog best een aardig uitgestrekt gebied is!

'204769' door Gerrit '204769' door Gerrit

AlbaniëZuid Albanië

AlbaniëZuid Albanië

Ksamil

Gerrit

Helemaal in het uiterste zuiden van Albanie tegenover Korfu en tegen de Griekse grens aan ligt Ksamil, een plaats die sterk expandeert onder de groeiende belangstelling van vooral Oost-Europeanen.

Laat kaart zien