Përmet

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Katiutbrug

Përmet,
Albanië


We blijven nog even in het NP Bredhi i Hotovës - Dangelli om de prachtige , nog intacte , Ottomaanse Katiutbrug te bewonderen en om van de thermaal bronnen van Bënja te genieten.
Wat is het hier mooi!

Nationaal Park “Bredhi i Hotovës – Dangëlli” kan zonder twijfel worden beschouwd als de natuurlijke longen van Zuid-Albanië. Het park omvat 1400 hectare en een prachtig bos dat voornamelijk bestaat uit Macedonische sparren (Abies borissi-regis) met een gemiddelde hoogte van 25-30 meter. Het park vertegenwoordigt één van de toeristische parels van Albanië.
Bij aankomst in het park kunnen toeristen genieten van een picknick in de buurt van het bos station, dat zich bij de ingang van het park bevindt, of de weg vervolgen naar een zoetwaterbron omringd door een majestueus bos. Er zijn geen pensions of formele accommodaties, maar het is mogelijk om tenten op te zetten of te verblijven in de buurt van het bos station na toestemming van de relevante autoriteiten. Voor trekking liefhebbers,5 verschillende paden in het bos zijn gemarkeerd met gekleurde bewegwijzeringstekens (gps-kaart beschikbaar). Voor meer informatie staan ​​boswachters klaar in de buurt van het bos station waar de wandelroutes beginnen. In het park kunnen toeristen traditionele dorpen bezoeken zoals Ogreni, Hotova, Borocka, Pagria, Kreshova, Sorropulli of het bekende dorp Frashër. (bron:visit--gjirokastra)