Durres

Shkoder en Durres zijn twee historische stadjes waar je veel overblijfselen uit vorige eeuwen terugvindt. In het jaar 500 voor Christus werd op Shkodra al een ford gebouwd. Het is daarmee een van de oudste steden in Europa. Durres heeft een eigen amfitheater en resten van het forum en de thermen uit de Romeinse periode.

Informatie over Durres

Beste foto's & tips van Durres

'513699' door Fransvdg '513699' door Fransvdg

AlbaniëDurres

AlbaniëDurres

Openbaar vervoer

Fransvdg

In arme landen wordt meer gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Daardoor puilen bussen en treinen soms behoorlijk uit. Vooral in de warme zomermaanden lijkt het me geen pretje om op deze manier op stap te moeten, tussen al die zweterige lijven. Geen aanrader voor een reis met jonge kinderen dus..... Dit is een gescande dia en ik hoop dat de situatie in Albanië intussen verbeterd is.

'486692' door photofreak '486692' door photofreak

AlbaniëDurres

AlbaniëDurres

Binnenkant Albanees..

photofreak

De Albanees-orthodoxe Kerk heeft erg geleden onder het communistische regime van Enver Hoxha. In 1946 werden de religieuze groeperingen onder staatscontrole geplaatst. Godsdienstonderwijs in de scholen werd verboden. De seminaries werden gesloten even als de door de kerk gesteunde liefdadigheidsinstellingen. De openbare activiteit van de clerus diende beperkt te zijn tot de kerkgebouwen en er ontstond een strenge controle op de publicaties van de kerk. In 1967 werden alle kerken gesloten. Ze werden ofwel vernietigd ofwel gesloten of voor seculiere doeleinden gebruikt. Kerkdiensten werden verboden en geestelijken werden vaak gearresteerd en opgesloten. Vanaf december 1990 zijn openbare liturgische diensten opnieuw toegelaten. Deze kerk ziet er, gelukkig, ongeschonden uit. Het is echt een aanrader als je in de buurt bent.

'325881' door nielsdepous '325881' door nielsdepous

AlbaniëDurres

AlbaniëDurres

Op een dag aan het...

nielsdepous

Gewoon een dagje op het strand... Anders dan Nederland... De hele dag een bonte parade... Ijsverkopers, pizza"s strandballen, beren bewaking: kermis van hoog kaliber.Rustig wachten de, de bonte stoet laat zich zelf zien.

Laat kaart zien